Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bayan icin 18-23k tl arasi az yakan karakterli arac arayisi

Sintisyzer

Öne çıkan mesajlar

benzin sarfiyati yuzunden sahip olunan chevrolet lacetti 1.6 otomatik satılıp yerine daha kucuk motorlu, gene otomatik, olabildigince karakter sahibi bi arac ariyoruz.

simdilik;

smart forfour 1.5 otomatik , benim tavsiyem
mazda 3 sport dynamic oto , ortak begeni
nissan micra 1.2 oto , kendi tercihi

bu 3 arac civarindayiz.

bu araclar arasindan herhangi biri hakkında bilgili olan, şusu iyi busu kötü, şuna dikkat et diyebileceginiz ne noktalar vardir?
diger marka ve modellerin asagi yukari hepsine bakip geri cevirdi.
yaris, colt, polo vs. akliniza gelecek her araca baktik bu rangede
Sosyal ağlarda paylaş

mazdanin yakit sarfiyatı, ki en önemli etkenlerden, diger 2sinden baya bi daha kötü yanlız

ayrıca aracın torku kasasını kaldırmaya yetemicek diye korkuyorum, bu yuzden daha da basılması gerekicek gaza ve fabrika degerlerinin %10 ustune cikilacak, bu da sehir ici 11 lt demek, ki hic guzel bi deger degil smart ve micranin 7~8inin yanında
Sosyal ağlarda paylaş

Neye dayanarak smart lar kazalara karsi dayaniksiz deniyor anlamadim. Ncap raporu okunursa yasam alani kendinden buyuk bir cok araca gore dahi basarili bir sekilde korunmus vaziyette oldugu yaziyor.

videolardan bakinca tum arabalar ecis bucus oluyor zaten. hadise soku ne kadar emdigi, yolcusunun yasam alanini ne kadar korudugu.
Sosyal ağlarda paylaş

şu tarz bi çarpışmada karşı arabayı içinde hissedersin zannımca: http://www.youtube.com/watch?v=L4k0FWvGoSM&feature=related

olay eciş bücüş olmak değil. en ufak kazada savrulacak dağılacak ufak bir araçtan bahsediyoruz ve evet burası istanbul yani. bir sürü hayvan var sokakta.

bi de 18-23 arası smart yok galiba ya, 18k eur falan ayırman lazım sanırım.

http://www.youtube.com/watch?v=t3wVvDYOXcE
Sosyal ağlarda paylaş

2.10daki smart ic kamerası dummynin nekadar guvenli kaldıgını gosteriyo zaten.

ayrıca mercedes de smartla aynı hacim yamuluyo gibi gozuktu bana?

edit: ha savrulur o baska, araclardan biri 1.5 ton digeri 800 kilo dogal olarak yani.
gene tekrar ediyorum ayrica fortwo degil forfour bakıyoruz.

ps: 2. el bakıyoruz, gani gani forfour ve fortwo var 23k ya falan
Sosyal ağlarda paylaş

abi istiyosan arabayı mithrilden dök yani, aracın yamulması lazım ki zararı sen degil araç gorsun.
butun araclar sogurabildigi kadar sogurmalı gücü. e dogal olarak merc smartin 2.5 kati uzunlukta falan bi arac, ic hacmi de ona gore etkileniyo carpismadan.
smart boyuna gore bence cok iyi carpisma testinde. goz goruyo
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Mazda'nın 1 modeli gelmeyecek miydi bu sene?

Ayrıca küçük veya büyük fartk etmez, çarpışma anında ataleti düşük olan araç savrulur. Araçların sahip oldukları enerjileri hesaplamayalım burada ama kısaca şöyle diyebiliriz ki; hafif olan araç büyük çoğunlukla savrulur. Smart'ın fizik kurallarını saymamasını düşünemeyeceğimize göre akıbeti aynı olacaktır.

Şehir içinde Smart'ın pek sorun yaşatacağını sanmıyorum ben. Eğer küçük otomobiller bu kadar büyük sorunsa hiç kimse almazdı, satışlar zaman içinde azalırdı.

Ben Honda Jazz önerebilirim. Benzinli ve otomatik seçeneği var ve oldukça düşük yakıyor. Hatta düz vites için de yokuşta kalkış desteği olduğunu duymuştum. İstenirse 6 yıl garantiyle de alınabiliyor demişlerdi. Ben çok beğeniyorum o aracı. Elektronik klima, ESP falan alınabiliyor ki küçük segmentte ESP sağlayan seçenekler oldukça az.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Fiyat aralığını görmemiştim, özür dilerim.

Eski kasa Jazz'larda CVT şanzıman opsiyonu vardı ve birçok kişi acayip memnun yakmasından ötürü. Biraz sarsıntılı geçişi oluyormuş ama yakıt tüketimi açısından yüzleri güldürüyormuş. Şimdiki tork konvertörlü sanırım, tüketim azıcık artmış.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Raporlarda burada mevcut

Forfour ncap
suzuki swift sinifinda cok basarili gordugum icin bunuda ornek olarak koyayim.

Bir Suzuki swift 4x4 kullanıcısı olarak (tu)
Az yakma konusunda şunu söyleyebilirim fikir vermesi açısından:
Işık yandığında benzin alıyorum 32-35 litre civarında dolduruyosun fullemek için. Her seferinde 500km gidiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

1.3 motor 85hp diye biliyorum 4x4 swiftleri, arkadasimda var, gayet karakterli ve sevimli bi arac ben de severim ama hanımefendi tercih etmiyo.

tabi bir de arka diferansiyelin doşbile benzerligi de ayrı bi komik :)

jazz da istemiyoruz, bence de iyiler, tam bayan araci, keza colt da fena degil.
dedigim gibi suanda sadece dedigim 3 model dusunuluyo.
ikinci ellerde de mazda 1 gormedim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...