mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Fick'in difüsyon yasalarından bahsedebilir misiniz biraz lütfen? dn dt filan var fick in yasalarını anlamadım tam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 fick fick fick. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 o ne be hayatımda duymadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 ardeth duymadıysa kimse duymamıştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 fail Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 bir yerden tanıdık geliyor ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Fick's_laws_of_diffusion yine de ardeth duymadıysa yoktur bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 güzelmiş lan ben de baktım wikipediadan öyle yoktur moktur demeyin adam düşünmüş bulmuş. fizyologmuş bi de fizikçi değilmiş severim böyle multidisipliner insanları sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bya Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2010 fick in birinci yasası der ki difüzyon yüksek konsantrasyondan düşüğe doğru olur(örenğin A ve B diye iki farklı malzemeyi birleştirisen A dan Bye A atomları geçer çünkü A'da A atomları çoktur B de ise A atomu yoktur, tabi Bden de A ya B atomları geçer - konsantrasyon farkı denen şey bu). ki bu yasanın yanlış oldugu ortaya çıkmıştır sonraları. olay konsantrasyon farkı değildir, tabi o zamanlar böyle sanması normal. olay kimyasal potansiyel farkıdır aslen , ama bunlar açıklaması çok kolay olmayan şeyler(yani atomlar konsantrasyon falan takmıyorlar kısaaca, enerjilerini nasıl azaltabiliyorlarsa o yönde hareket ediyorlar). fikin 1. yasasının bi önemli özelliği de difüzyonda zamanı hesaba katmamasıdır. İkinci yasası da burdan ortaya çıkar, zamana bağlılığını gösterir. herhangi bi physical metallurgy kitabı indirirsen yasaları okuyabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 evette ardeth duymadım dedikten sora yazsa nolur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Kimya mühendisliğinde mass transfer ile ilişkili derslerde sık sık adı geçer bu arkadaşın.Aktarım olaylarını açıklamada yardımcı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Khelben said: evette ardeth duymadım dedikten sora yazsa nolur. demeyin arkadaşım böyle, çok ayıp oluyor adama(fick'e yani). hayır bide çok kullanılan bişeydir rezil oluruz sonra sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 oncelikle genellike tek boyutlu transfer problemlerinin hemen hemen hepsinde bulunur,ornegin bir malzeme probleminde yuzeyine karbon emdirilmek suretiyle sertliginde artış saglanmak istenen bir makina elemanından tut bir fırının ince duvarının ic çeperinden dış çeperine olan ısı transferi sorularına kadar uygulama alanı vardır fick in 1.yasası kararlı hal yayınımı,2.yasası kararsız hal yayınımını acıklamaya yardımcı olur J= - D dC/dx ile ifade edilir,kararlı hal yayınımı dememizin nedeni yol ile derişimin lineer bir iliski icinde degismesidir yani dC/dx sabit oluyor,D dedigimiz bir katsayı,basında - olmasının nedeni ise yayınımın yuksek derisimden dusuk derisime dogru akmasıdır kararsız hal yayınımı icin derisimin yola baglı degisimi lineer degildir,mevcut degerler arasında bir interpolasyon uygulamak gerekir ki biz bunu yapmayıp direk bir hata fonksiyonu atıyoruz Cy-Cx / Cy - Co =erf(x/2*(Dt)^0.5) gibi,hata fonksiyon tabloları mevcut malzeme icin tablolarda mevcuttur internette birazcık arayıp bulabilirsin,kolay gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 ısı transferinde uygulanan yontem ise difüzyon degil de ısı yayılımı olacagından mevcut denklem q'' = - k dT/dx gibi bir hal alır yine benzer sekilde,eger diferansiyel denklem isteniyorsa senden sistemin matematiksel modellemesi icin yukarıdaki denklemi kontrol hacminin sınır şartları ile cozebilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Ne leş birşeydi şu kanunlar arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Ardeth said: o ne be hayatımda duymadım what o_O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 oha ficki duymayıp hala yaşayanlar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 x_X Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 sementasyona bile girmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 yahu bizim (fizikçilerin) difüzyon yasalarını hep einstein bulmuş ben ne yapayım duymadım işte ismini gelmeyin üstüme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 hala konusuyor otur sıfır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Yalnız topic bariz troll amacıyla açılıp ardethe patlamış. Mulgear bu konuyu fick - ficken - fickin yasaları JK LOLOL mantığıyla açmadıysa night elfler öpsün beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 pascal fickin ortasaha yasaları üzerine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar