Helldorado Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2004 Uzun zamandir yurt dısında zeki bir arkadasin gaz ve isik birlesimi bir lightsabre yaptigini duyuyorum gorunus tamamen ayni olan bu icadin tek eksigi sadece isik olmasi yani kesici birsey deil bu konu hakkinda daha fazla bilgisi olan arkadaslar benim le paylasirsa sevinirim...[signature][hline]Çirkin Kadın Yoktur Az bira vardır....... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norton_Antor Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2004 öyle birşey olamaz.keklemişler bence seni.sadece neon lambalarla yapılmış saberlar var.master replicas,custom made ler yada çeşitli şirketlerin unofficial olarak piyasaya sürdükleri.ama tek ışık olarka birşey yok.ışığı yada lazeri belli bir uzunlukta kısıtlayamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helldorado Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Bilim adamisinda haberimiz mi yok...?[signature][hline]Çirkin Kadın Yoktur Az bira vardır....... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 aslında tutacağından, belli bir mesafeye kadar, yandığında fosforlu ışık saçan bi gaz püskürtülür bide o ateşlenir yani flame thrower gibi bi sistem olur yani vay lan sabre yaptım [Bu mesaj EagleEye tarafından 26 Temmuz 2004 03:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 ben bu konuya mesaj yazmıştım ?[signature][hline]KinGpiN the striked sazan Bizimle uğraşmak; Güven Özveri Tecrübe ister... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 ilginç.. paticik.com bölümündeki topic silinmiş herhalde. sonra buraya yeniden açılmış.. yoksa toplu halisünasyon mu görüyoruz?[signature][hline]iyi kötü çirkin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Indigo's we are...[signature][hline]Mortalite, volens et potens. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Azuh kesseydi bi de :D De yapılsa züper olur söleyin o arkadaşa double-bladedini yapsın daha karizma o... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 en iyisi bir daha yazmak bone :p Ankarada Bilkent Center ankuva da bi dvd ci var onlan muhabbeti kurmuştuk :) işte oda sw manyağı çıktı işin komik tarafı demişti lightsaber i icat ettiler diye inanmamıştım umarım doğrudur.[signature][hline]KinGpiN the striked sazan Bizimle uğraşmak; Güven Özveri Tecrübe ister... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Hapis edilmemiş, yani kapalı ortamda olmayan gazın dağıldığını, açık ortamlarda sabit tutulamadığını bilmek için bilim adamı olmak gerekmiyor, öyle değil mi? Sadece gaz ve ışık ile böyle birşey mümkün değil ama gazı bir fanusda tutuyorsan bu mümkün ki buna neon lamba diyoruz. Norton da bunu demek istemiş. Bence sen plazma lightsaber'dan bahsediyorsun. Biraz pahalılar gerçi. Sitedeki video'sunu indirmeni tavsiye ederim. Neden gerçekçi denildiğini video kanıtlıyor.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 lightsaber değil mi ya ? lightsabre de nereden çıktı ;)[signature][hline]KinGpiN the striked sazan Bizimle uğraşmak; Güven Özveri Tecrübe ister... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 geta video çok paspal bu arada:)[signature][hline]KinGpiN the striked sazan Bizimle uğraşmak; Güven Özveri Tecrübe ister... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 sabre saber ikisi de aynı.. mesela ingiliz aksanında favourite, colour yazılır ama amerikan aksanında favorite, color yazılır. centre - center, sabre - saber... bunun gibi..[signature][hline]iyi kötü çirkin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 lightsaber kullanılmıyordu? genellikle..[signature][hline]KinGpiN the striked sazan Bizimle uğraşmak; Güven Özveri Tecrübe ister... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Ayrıca saber/sabre ordudaki kılıçlara deniyomuş, ayrıca sabre ingiliz ingilizcesi saber da amerikan ingilizcesindeki yazılışıymış. çok pis gereksiz bilgi veririm.[signature][hline][i]No Woman No Cry[Bob Marley] Ben!!! Tıkla!!! Cd- kafası karışıkken bir şeyler demeye çalışmış: Yok asabah sabah kafamız sazten uçmuş o açıdan şey var bi de yani ben saşmalıyorum gene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 ya bende biliyorum sabre ile saber i ancak Genellikle hatta çoğunlukla Lightsaber olarak kullanılıyor onu belirtmek istedim.[signature][hline]KinGpiN the striked sazan Bizimle uğraşmak; Güven Özveri Tecrübe ister... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 dvd'cideki sw manyağı olan hangi adam? orda çalışan 3 farklı kişi gördüm de ben... *edit* hafif yannış anlamışım bi bakayımm şu siteye.[signature][hline]Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite? [Bu mesaj mayfer tarafından 26 Temmuz 2004 04:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Evet Lightsaber daha karizma duruyo.[signature][hline][i]No Woman No Cry[Bob Marley] Ben!!! Tıkla!!! Cd- kafası karışıkken bir şeyler demeye çalışmış: Yok asabah sabah kafamız sazten uçmuş o açıdan şey var bi de yani ben saşmalıyorum gene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 said: mayfer, 26 Temmuz 2004 04:23 tarihinde demiş ki: dvd'cideki sw manyağı olan hangi adam? orda çalışan 3 farklı kişi gördüm de ben... bu arada o lightsaber cidden yaptılarsa acaip hoş olur ya.. ama pek benzemiyebilir gibi geliyo bana... onun ışın kısnımı dümdüz tutmak, hareket ettirirken aynı şekilde/parlaklıkta kalmasını sağlamak zor deil midir? tabi konu hakkında bilgim yok ama.. bi bakayımm şu siteye. hafif kepçe .. sıska biri saçlarına hayvan gibi jöle sürüyor piercing var kulağında/larında ayrıca adam superman hastası.. ordan da anlayabilirsin uzun boylu biraz 1 80 küsür.[signature][hline]KinGpiN the striked sazan Bizimle uğraşmak; Güven Özveri Tecrübe ister... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 eheh robot resim tarifi yaparım acımam :D[signature][hline]KinGpiN the striked sazan Bizimle uğraşmak; Güven Özveri Tecrübe ister... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 eheh :) hah tanıdım bu arada light saber hakkatan çok tatlı yapmışlar, bi de utanmadan ses falan koymuşlar alete :horace: ama ben yazıyı ilk okuduğumda cam içinde olan bişi diil cidden açıkta olabilen bişi gibi düşünmüştüm şaşırmıştım... utanmazlar bi de $1000a satıyolar ya[signature][hline]Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 sigara içmiyorsa peki?[signature][hline]iyi kötü çirkin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 bilimadamları en son ışığın ne kadar gidebileceğini kontrol ettiklerini okumuştum biryerlerde. Bu arada ışık hızından daha hızlı bir hızda buldular. X dergsinde okumuştum sanrım. dur yazayım buraya. Önce ''ışık hızını aşan bilimadamları , şimdi de "ışığı durdurmayı" başardılar.... 21. yüzyılın fizik yaaslarını alt üst edecek bir deney gerçekleşti vs ışık hızının bilinenden 300 kat hızlı seyahat edebildiği kanıtlandı. Amerikalı bilimadamları , fizik kurallarını alt üst eden bir deney gerçekleştirerek ışık hızının aşışdığını kanıtladılar. Laboratuvar koşullarında ışık hızının, bilinen sınırı olan saniyede 300 bin kilometreyi 300 kat aştığını açıklandı. Princeton Üniversitesi'nde yapılan deneylerde "ışığın gideceği yere daha seyahatine başlamadan önce vardığı" saptandı. Başka değişle ışığn zamanda ileri doğru atladığı tespit edildi. Sezyum Gazı Testi: Princeton NEC Enstitüsü'nin uzmanlarından DR. Lijun Wang, açıklamasında , laboratuvar deneyinin , bir ışık demetinin , içinde özel olarak hazırlanmış sezyum gazı bulunan test ortamına gönderilmesiyle yapıldığını söyledi. Wang'ın verdiği bilgiye göre, aşırı hassas zaman ölçme cihazlarının kullanıldığı deneyde , ışık demeti , daha sezyum gazlı test ortamına girmeden ortamdan çıktı. Işık demetinin test ortamından çıkıp yoluna 20 metre devam ettikten sonra , ortama daha o anda girdiği belirlendi. Wang , bir başke değişle , ışık demetinin , iki yerde aynı anda bulunduğunu söyledi. Yani ışık daha test ortmaına girmeden dışarıya çıktı. Test sonuçlarını inceleyen Berkeley Üniversitesi fizik profesörü Raymond Chiao , deney verilerinin " inanılmaz bir duruma işaret ettiğini " söyledi. Bilinen fizik kulallarına göre her türlü veri, enfazla , saniyede 300 bin kilometre olarak kabul edilen ışık hızıyla iletilebildiği gibi, zaman da , bu ışık hızıyla göreceli olarak hesaplanıyor. Etki- Tepki Yasası: Wang'ın deneyinin geçerli kabul edilmesi halinde, fiziğin temel kanunlarından olan ve "neden sonuçtan önce gelir veya bir ldunun sonu başından sonra gelir" şeklinde özetlenebilecek "etki-tepki" yasasının da geçersiz kalacağına dikkat çekiliyor. Bu duırumda, bir olgunun sonucu , onu yaratan nedenden önce geliyor. Ve bailamadan bitmesi mümkün olabiliyor. Deney sonuçları bilinen zaman kavramının "çökeceğine" işaret ediyor. Köln Üniversitesi Dr. Guenter Nimitz de konuyla ilgili yaptığı açıklamada böylece "bilgi"nin ışıktan daha hızlı bir şekilde ulaştırılabileceğinin kanıtlandığını söyledi. Lijun Wang ve ekibinin araştırmasının tüm ayrıntıları, ünlü bilim dergisi Nature tarafından satın alındı. Uzay - zaman ayrımı yok ; Test sonuçlarını inceleyen Berkeley Üniversitesi fizik proferösü Raymond Chiao deney verilerinin " inanılmaz bir duruma işaret ettiğini" söyledi. Wang'ın deneyinin fiziksel dünyanın şimdiye kadar doğru kabul edilen kurallara göre davranmadığını kanıtladığını ifade eden Chiao, modern bilimin, atomdan küçük parçacıkların aynı anda iki ayrı yerde birden bulundupunu keşfetmeye başladığını bildirdi. Chiao, böylelikle uzak - zaman ayrımının ortadan kalktığını vurguladı. Işık Durduruldu Fizikçiler , çok kısa bir süre için de olsa ışığı tamamen durdurdular ve sonra tekrar "yoluna" gönderdiler. Harvard Üniversitesi'nde yapılan deneyde , araştırmacılar , bir ışık demetinin tüm enerjisini almadan sabit tutmayı başardılar. Foton olarak da bilinen ışık parçacıklarının harketini denetleyebilmek , kuantum bilgisayarların gelişmesini sağlayabilir. 2001'de yapılan bir önceki deneyde, ışık parçacıkları , bir gaz kütlesinin içindeki atomlar tarafından ''alınmış'' ve böylelikle ışık demetinden kısa süreliğine "depolanabilmişti". Harvard'daki deney , ışığı ve onun enerjisini bir anlığına "dondurduğu"için daha büyük bir başarı anlamına geliyor. Deney nasıl yapıldı ? Fizikçiler, "sinyal atımı" adı verilen bir ışık demetini, kapalı bir cam silindirin içinden gönderdiler. Bu silindir, rubidyum elementinin atomlarını içeren sıcak bir gazla doluydu ve " kontrol demeti" olarak bilinden güçlü bir ışıkdemetiyle aydınlanıyordu. Sinyal atımı rubidyum gazının içinden geçerken, araştırmacılar kontrol demetini durdurdu. Böylece, rubidyum atomları üzerinde sinyal atımının holografik bir baskısı çıktı. Daha önce, bu aşamaya gelindiğinde tek bir kontrol demeti yollanıyor ve sinyal atımı tekrar yaratılıyor , ışık da yoluna devam ediyordu. Ama son araştırmada fizikçiler , iki kontrol demeti kullandılar. Bu da , bir dizi ayna etkisi yaratan bir müdahale yarattı. Tekrar canlananan sinyal atımı cam silindir içinde ilerlemeye çalışırken fotonlar ileri-geri sıçradılar, ama genel olarak sinyal atımı sabit kaldı. Kısacası ışık, dondurulmuştu. Bir an için ... Araştırmacılar , fotonları bu tuzağın içinde 10-20 mikrosaniye boyunca sabit tutmayı başardı. Bu önemli deneyi gerçekleştirenler , Mikhail Lukin , Michal Bajcsy ve Alexander Zibrov. Bajcsy , ışığın kontrol edilmesi sayesinde , gelecekte güçlü kuantum bilgisayarlar üretilebileceğini belirtiy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 ama ilerde kesin lightsaber yapılacak yani bunun kaçarı yok hatta diceklerki ahah bizim silahları kaç milyar sene önce kullanmışlar diye :) dalga bile geçecekler:D[signature][hline]KinGpiN the striked sazan Bizimle uğraşmak; Güven Özveri Tecrübe ister... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 ışığı durduran türk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar