Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 ATI'nin resmi sürücüsünün Linux'daki adı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 linuxtaki beni en rahatsız eden şey mouse hareketleri. bir kere acceleration yok, yani mouse'u 2 kat hızlı ittirince 2 kat hızlı değil 4-5 kat hızlı gitmesini istiyorum ki bu yok. ikincisi de bir wireless mouseum var ne kadar yavaş yaparsam yapayım mouse hızını daha fazla düşüremiyorum. yani çok basit ama çok ciddi sorunlar var, umarım yakın zamanda bunlar da geliştirilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 di said: Parametreleri yanlis veriyor olabilir misin ? Yani o sorunun linux/client tarafinda olmasinin pek mumkunati yok. Herhangi bir yerden baglaniyorsan oradan da baglanirsin. içeri binaya girince canavar gibi bağlanıyor. windows 7 için microsoft wireless verimini arttırdık diye boşuna demiyormuş yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 O olay vindoz baglaniyor, linux baglanamiyor degil ama. Sinyal gucunu kontrol edebiliyosun. Yuksek gucte/verimde calistirdiginda daha cok pil tuketiyosun ama daha zayif sinyallere baglanabiliyosun ya da normalde alamadigin sinyalleri alabiliyosun. Linux ustunde de bir sekilde yaparsin muhtemelen ama kurcalamak gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 yani diyorsun ki alınan sinyallerin işletim sisteminin kerneli tarafından işlenmesinde herhangi bir efficient algoritmanın hiçbir rolü yok, tamamen wireless kartı ile ilgili? laf sokmak için demedim hani öyle olabilir elektronikten pek anlamam, işletim sistemi kernellerini de incelemedim. windowsunkini zaten inceleyemiyoz dfgd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Gnome'da o mouse olayı için ayar var. En azından synaptics için var. Fare kullanmıyorum ben pek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 yok ya çok denedim çalışmadılar. neydi xset m 2 3 filan gibi bir kod ile yapılıyordu da çalışmıyor yani linuxtaki accelerate'in karşılığı aslında speed bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Brigand said: yani diyorsun ki alınan sinyallerin işletim sisteminin kerneli tarafından işlenmesinde herhangi bir efficient algoritmanın hiçbir rolü yok, tamamen wireless kartı ile ilgili? laf sokmak için demedim hani öyle olabilir elektronikten pek anlamam, işletim sistemi kernellerini de incelemedim. windowsunkini zaten inceleyemiyoz dfgd Evet aynen doğru söylüyor. Gelen paket deki pdu nun nasıl decode edileceği spesifikasyonlarda yazılmış çizilmiş belli şeyler. Kernel değil, driver daki utilization nın iyi olması ağır trafikte packet skip etmeni engeller vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 e o zaman okul içinde zaten bütün millet laptopuyla her tarafımızdan birler sıfırlar geçiyor deli gibi ve o zaman linux driverı iyi skip edemiyor diğer laptopların sinyallerini sonuçta linux driverı ile ilgili oldu yine sorun donanımsal birşey değil? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Gladmir said: Brigand said: yani diyorsun ki alınan sinyallerin işletim sisteminin kerneli tarafından işlenmesinde herhangi bir efficient algoritmanın hiçbir rolü yok, tamamen wireless kartı ile ilgili? laf sokmak için demedim hani öyle olabilir elektronikten pek anlamam, işletim sistemi kernellerini de incelemedim. windowsunkini zaten inceleyemiyoz dfgd Evet aynen doğru söylüyor. Gelen paket deki pdu nun nasıl decode edileceği spesifikasyonlarda yazılmış çizilmiş belli şeyler. Kernel değil, driver daki utilization nın iyi olması ağır trafikte packet skip etmeni engeller vs. Simdi Gladmir'in yazisini alintiladim da Brigand'a cevap vericem haliyle; Okulunun sagladigi wireless ile olacak sey degil o agir trafik. Etkisi var, ama senin durumunda pek degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Sinyal gücü ile senin pair oldugun wireless access point ile arandaki ağır trafiği karıştırmamalısın. Trafik dediğin pairing den sonra oluşur, driver impl. kötü ise o network üzerinden gidip gelen packet lerde kayıp yaşarsın. Keza pair olduktan sonra sinyal gücün ne kadar azalırsa bandwith in de o kadar azalır ama packet kayıbı yaşayacaksın anlamına gelmez, latency artar. Kullandığın wireless protocol versiyonuna göre, işletim sistemi 'bu bağlantı en azından pair olunabilecek kadar signal gücüne sahip' şeklinde treshold değer/değerlerine bakıp eğer uygun seviyede ise available wireless networks de gösterir, eğer altında bir değer ise göstermez vs. Çoğu driver wireless adapter üzerinde mevcut default değerleri kurcalamak için interface verir, gidip ordan signal gücünü arttırırsın. Son yıllarda büyük bir atılım olmasına karşın hala Linux driverları windows için yazılanları yakalayamadı, sonucta bunları yazan adamlar genelde 'gönülden' yazdıkları için. P.S: İngilizce türkçe saçma sapan yazıyorum affola Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 tamam driver zayıf sonuçta aynı kapıya geliyor windows driverları daha optimize linux driverları sadece kartı "çalıştırmak için" diyebiliriz o zaman. linuxta wireless performansının düşük olduğunu kabul ettirmiyor mu bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 sonra linux kötü diyince bana kızıyorlar :) bak daha verimli wireless bağlantısı yapamıyormuş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 o konuda tam tersini yaşıyorum... ufacık minicik laptop'ımda salak vista ve mint var.. vista modemin yanında bile düzgün bağlantı kuramazken mint balkondan falan çekiyor. pil süresi de inanılmaz artıyor hani mint ile.. vista'da net'e bağlanmışken laptop'ı yere çalasım geliyor bağlantı koptuğunda.. http://fc08.deviantart.net/fs30/f/2008/047/7/8/furious_shakefist_by_dirtypaintbrush.gif edit: gerçi size çok saçma gelicek ama linux'ın fontları... tanrım berbatlar! cidden.. çok çok çok kötüler. biliyorum çoğunuzun umrunda bile değil ama default fontlar çok ezik.. [hr] hazır aklıma gelmişken sorayım: ubuntu ve mint için güzel theme'ler nereden bulabilirim ve kurmak için bi programa falan ihtiyacım olacak mı? /pc'de windowblinds gibi bişiler arıyorum aslında bi de fences alternatifi bişiler var mı? ufak ekranları kontrol etmek zor oluyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 ubuntu için ubuntugeek var, bende böyle commodere64 vari bi tema aradıydım ubuntu içinde bulamadım öyle bişi, olsa güzel olcaktı, terminali de mavi üstüne beyaz yaptım çokgüzel göründü :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 ubuntuda wireless çekmiyo olm bizim okulda dfgdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 KDE'de var o fences. Bunu buldum ama denemedim hiç. screenlet kullanmıyorum ben: http://gnome-look.org/content/show.php/Folderview+Screenlet?content=102890 Gnome kullanmıyorum aslında :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 ben de arada sorayım. 4 bilgisayarın (hepsi windows kullanıyor) olduğu bir ağımız var; digital image processing, gis işleri yapıyoruz bunlarda. boşta duran bir bilgisayar var, bunu server olarak kullanmak istiyorum. aramızda haberleşmek için yerel ağda bir web sitesi olacak sadece bizim kullanacağımız, dosya paylaşımı ve printer paylaşımı da yapacağız. hangi linux distrosunu tavsiye edersiniz ve nfs windows ve linux arasında kullanılabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2010 GERGE said: KDE'de var o fences. Bunu buldum ama denemedim hiç. screenlet kullanmıyorum ben: http://gnome-look.org/content/show.php/Folderview+Screenlet?content=102890 Gnome kullanmıyorum aslında :) hmm bunları(temaları) kullanmak için önce bişi kurmam gerekiyor mu yoksa doğrudan indirip doğru yerde bi klasöre atınca oluyorlar mı? var mı bilgisi olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 repolarda screenlets diye birşey vardır. Onu yükle, menüye ekler zaten kendisini. Ama bu screenlet'i ona nasıl ekleyeceksin bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2010 Brigand said: tamam driver zayıf sonuçta aynı kapıya geliyor windows driverları daha optimize linux driverları sadece kartı "çalıştırmak için" diyebiliriz o zaman. linuxta wireless performansının düşük olduğunu kabul ettirmiyor mu bu? Hayır böyle diyemeyiz. Hiç bir windows sürümün de wireless adapter ın signal strength ini değiştirmek için arayuz mevcut değildir. Diyebilir ki, windows da mevcut yazılımı daha kolay bulup, daha kolay kullanabiliriz veyahut registry den direk gidip tweak edebiliriz, ki edineceğin yazılımın da yapacağı şey bu. Linux de ise bu program ı bulmak kolay olsa da (open source) o kadar kullanışlı olduğu söylenemez ayrıca registry diye birşey mevcut değil, her adamı stand alone config edersin yazılımı bulamadığın durumlarda. Konu dağıldı baya ama umarım anlatabilmişimdir vurgulamak istediğim noktayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 darn! linux mint'te wireless ın şifresini unuttum. Network Keyring Authentication hedesi.. nasıl resetlerim? bir de nasıl bunu hiç sormamasını sağlarım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Gnome keyringleri resetlemenin yolu var ama Gnome kullanmadığım için çıkacak olası sorunlara yardım sunamayacağımı söyleyeyim. ~/.gnome2/keyrings bu klasöre gir. default.keyring bu dosyayı sil. Mint'in network şeyi ge gnome keyringleri kullanıyor olmalı. Ama neredeyse iki yıldır gnome kullanmıyorum, öss'ye girmeye karar verdiğimden beri de Linux sitelerinde cirit atmıyorum; outdated olabilir yani bilgi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Ha! gnome-keyring-manager bu praogamı çalıştırıp oradan da kaldırabilirsin. Hatta öyle yap oluyorsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2010 hmm onu bulamadım bi türlü.. uğraşırkene şöle yaptım, diğer bağlantıyı sildim tamamen. sonra yeni bağlantı atayıp bilgisayarı kullanan herkese açık hale getir diye bişi olması lazım onu tıkladım.. sormuyor artık, evde otomatik bağlanıyor neyse ki.. her bi dilediğini çok rahatça, silmek, eklemek, değiştirmek güzel geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar