vimpir Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Gozunden kacti sanirim ati sitesinden orjinal son surum driverini indirdim kurulumunu yaptim sorunsuz ama dedigim gibi msn penceresini ekranda saga sola hizlica tasirken o rahatsiz edici goruntu olusuyor:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 vimpir said: Wow https://help.ubuntu.com/community/WorldofWarcraft Internete girebiliyorum, msn var kamerami tanidi:) (kameradaki goruntuyu ters yansitamiyorum yatay olarak ama cozucem), ati 4870 x2 orjinal driverini kurdum ama pencereleri tasirken hafif ekran titriyor gibi oluyor bu beni cok killandirdi hayvan gibi ekran kartim var video acmaya korkuyorum suan:(, birde 2 tane monitorum var Samsung T260HD ve Samsung 19" bunlarin driverini bulabilirmiyim sizce? 60hz calisiyor suan ikiside Vsync'i aç bide öyle dene compiz setting manager'den ve display özelliklerini ayarladığın yerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Bunlarin http://www.howtoforge.com/configure-remote-access-to-your-ubuntu-desktop hepsini yaptigim ve modemde 5900 portuna yonlendirdigim halde ben neden windowsdan baglanamiyorumdur sizce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 http://www.ubuntugeek.com/share-your-ubuntu-desktop-using-remote-desktop.html Şunu bir dene istersen daha güncel gibi geldi gerçi benim remote desktopla işim yok ama o yüzden garanti edemem çalışıp çalışmadığını, denemedim çünkü. Edik: http://www.techotopia.com/index.php/Remote_Access_to_the_Ubuntu_Linux_Desktop de aynı şeyi anlatıyor galiba ama bulunsun. Ha şimdi baktım sendekinin 2. ve 3. sayfaları da varmış, hepsi aynı şey galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 allah benim belami versin:) modemdeki ip adresini yanlis yazmis kardesim telefonda zar zor yaptirdim neyse remote olayida tamam yardimlariniz icin tesekkurler.:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alante Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Ben 3 aydır ubuntu kullanıyorum. Gayet güzel akıcı. Hatta geçenlerde kde yükledim. Daha bir güzel oldu. Oyun oynamayı bıraktığım için hiç windowsu aramıyorum. Bir de hergün yeni bir şeyler öğreniyorum, çok zevkli oluyor. Program crackleme yok. Programı yaz çat diye yükleniyor. Veya kodla yüklenecekse copy/paste ile işler hallediliyor. acer 5720 g var bütün donanımı tanıdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Quo-Vadis? said: Linux Mint Helena Tavsiye ediyorum.Ubuntu ya gore daha user friendly geldi bana.Kendim kullaniyorum tanımadıgı bir wireless veya donanım gormedim şimdiye kadar.Gormese bile Ubuntu based oldugu icin.Bir cok şeyi ubuntu forumlarında bulabiliyorsun. her linux'da olduğu gibi sis ve sis destekli sistemler, compaq evo'nun eski sistemleri.. bi iki bişi daha var. ses kartları ve kamera driverları falan. kaç kere denedim ve neye elimi attıysam ilk başta hiç bişi olmadı, çalışmadı lan diyebilirim.. ama modern donanımlarla sorun çıkmıyor hiç.. diğer yandan linux için son söylenecek şeylerden birisi user friendly.. değil user friendly falan. her adımında bi sorun çıkartan ve çözmek için nete bakman gereken bir bulmaca. becerirsin, öğrenirsin az biraz. sonrası iyi gidiyor yine bi şekil. ama kolay kullanımlı falan bişi değil. başlangıç öğrenme eğrisi oldukça dik başlıyor. ha bunun suçlusu linux dağıtımları falan değildir. driver sorunlarını çoğüu şirket kaynaklı. kalanı da linux'ın içeriğinden dolayı olan sorunlar. windows'u neredeyse klavyesiz bi şekilde kullanabilirsiniz. anneniz bile telefondan az bi yardımla kurar hani windowsu.. çünkü her şey TIK TIK.. linux'ta illa yazıyorsun falan.. gerçi bundan şikayet etmek yersiz. proğramın gereği bu.. "koşunca terliyoz lan!" demek gibi bişi oluyor hani =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 linuxun driver sorunları olmasa windows hiç kullanmam bile ama mesela okulun bahçesinde wireless windows varken bağlanıyor sorunsuz hem de linux varken bağlanamıyor bile. bu gibi bir çok sorun var, onun dışında mesela server olarak kullanacaksanız çok tatlı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Parametreleri yanlis veriyor olabilir misin ? Yani o sorunun linux/client tarafinda olmasinin pek mumkunati yok. Herhangi bir yerden baglaniyorsan oradan da baglanirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 vimpir said: Gozunden kacti sanirim ati sitesinden orjinal son surum driverini indirdim kurulumunu yaptim sorunsuz ama dedigim gibi msn penceresini ekranda saga sola hizlica tasirken o rahatsiz edici goruntu olusuyor:( ati'den indirme, ubuntu repolarından çek. bir de "glxinfo | grep rendering" diyebilir misin terminale, hani bir ihtimal driverı kurdu da kullanmıyor olabilir (pek sanmasam da) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Kendi resmi sitesindeki duzgun calismazmi diyorsun bana garip geldi bu soyledigin sonucta test etmden yayinlamazlar driver bu sonucta yanlismi dusunuyorum. Birde "glxinfo | grep rendering" bu komutu yazinca eger kullanilmiyorsa ne yapmak gerekiyor nasil bir cikti veriyor ancak eve gidince bakalilcem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 doğru düşünüyorsun aslında da dağıtımının repositorysinden çekeceğin program ıvır zıvır düzenlemelerdir şudur budur daha hazır bir vaziyette geliyor, daha az uğraştırır daha uyumlu olur. çektiğin programın ileri sürümü lazımsa veya dağıtımının organize edişinden memnun kalmama gibi durumlarda direk kaynağı çekip kurmak isteyeceğin durumlar da olacaktır muhakkak da, özellikle de ati driverı sözkonusuysa dağıtımımın sunduğunu beklerim şahsen o komutta direct rendering:yes demesi lazım bir de "glxgears" (şimdi hatırlamıyorum kurulu geliyor muydu) ile basit bir fps ölçümü yap, o makinada 2000 den düşük fps geliyorsa yanlış giden bir şeyler var demektir (muhtemelen linuxta, kartta değil) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Aslinda hardware tarat dedigimde direk buluyor atiyi kendi driverini kurtum ama monitor 1920 cozunurluge gelmedi birturlu o yuzden ati driverini yukledim onda geldi fakat restart etmistim simdi killandim neyse aksam eve gidince devam vakit kaybina:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Vsync'ı dene bi bende yatay hareketlerde kırılmalar oluyordu, Vsync'ı açınca düzeldi. Compiz için Compizconfig-settings-manager (snyapticte var veya apt-get install ile indirebilirsin.) kur hala kurmadıysan, ordan 2 şeyi ayarla: 1.General options/general kısmında "unredirect fullscreen windows" bu fullscreen şeylerde notifications çıkınca oluşan blinkingi geçirmek için (wallapaper görünüp geçiyor mesela fullscreen video izlerken, onu fixlemek için) 2. General/Display settings'de "Sync yo VBlank" bunu seçersen yatay haraketlerde oluşan kırılmalar falan geçer( bende geçti) O msn penceresini oynatırken olan bozulmaların bununla geçmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Kardeşim benim:)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Neden Linux kullanıyorum Kendi konum diye söylemiyorum, Linux'a yeni saranların okuması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Neden daha user-friendly olduğunu da açıklamışım orada Linux'un, tekrar saöylemeye gerek yok link oldukça :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 vimpir said: Gozunden kacti sanirim ati sitesinden orjinal son surum driverini indirdim kurulumunu yaptim sorunsuz ama dedigim gibi msn penceresini ekranda saga sola hizlica tasirken o rahatsiz edici goruntu olusuyor:( Ati sitesinden indirme. synaptics'den fglrx'i kur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 bankacılık işlemlerini linux üzerinden yapmak çok daha güvenli diyebilir miyiz peki? herhangi bi keylogger vs. linux üzerinde çalışması için yaygın olarak mevcut değil sanırım(?) gerçi bi av programı da (clam hariç) koymadığım linux'ı bu işler için kullansam dahi tereddütler içinde kalıyorum bazı bazı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 GERGE said: vimpir said: Gozunden kacti sanirim ati sitesinden orjinal son surum driverini indirdim kurulumunu yaptim sorunsuz ama dedigim gibi msn penceresini ekranda saga sola hizlica tasirken o rahatsiz edici goruntu olusuyor:( Ati sitesinden indirme. synaptics'den fglrx'i kur.Atinin sitesinden indirdigimi kaldirip sadece bunumu kurayim yoksa ubuntunun buldugu driver + senin dediginimi kurucam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Yelkenleri Sypro'ya doğru çek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Ati'nin sitesinden indirdiğin sürücüsünü silmelisin kesinlikle. Ubuntu'nun depolarından o sürücünün aynısı Ubuntu için hazırlanmış halinde var. fglrx işte. Dasaaa, Linux kullanırken internette userland'ından girdiğin için ve sistem yöneticisinin özel izni olmadan (her program yüklediğimizde şifre girmemizin nedeni) userland'dan hiç bir program çalışamayacağı ya da ana sisteme erişemeyeceği için, tamamen güvenli denilebilir. Bir keylogger ana sisteme şifre olmadan erişemeyeceği için çalışamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 :(no makara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 GERGE said: Ati'nin sitesinden indirdiğin sürücüsünü silmelisin kesinlikle. Ubuntu'nun depolarından o sürücünün aynısı Ubuntu için hazırlanmış halinde var. fglrx işte. Dasaaa, Linux kullanırken internette userland'ından girdiğin için ve sistem yöneticisinin özel izni olmadan (her program yüklediğimizde şifre girmemizin nedeni) userland'dan hiç bir program çalışamayacağı ya da ana sisteme erişemeyeceği için, tamamen güvenli denilebilir. Bir keylogger ana sisteme şifre olmadan erişemeyeceği için çalışamaz.Kizma ama ubuntu direk karti goruyor yuklemek ve aktif etmek istermisin diyor onu yukleyip daha onceki mesajlardaki ayarlari yapsam tamamdir dimi:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Sypro'ya sor bir de istersen. Otomatik yüklediği sürücü açık kaynak ATI sürücüsü olabilir. Ben Arch kullanıyorum, Ubuntu değil. Ama Ubuntu'nun depolarında fglrx'in olduğuna (geçen yaz kısa bir Kubuntu maceram olmuştu) ve onu yüklemen gerektiğini eminim, ama bu kendi yüklediği şey o mu bilemem... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 bu fglrx nedir:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar