regal Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 Merhaba arkadaşlar ben mobil programlama üzerine yaptığım bir işte takıldım size danışmak istedim.Ben database'e bazı bilgiler yerleştirip onları pda'nın ekranında göstermek istiyorum ama bir türlü yapamadım yazdığım kod şöyle; SqlCeConnection con = new SqlCeConnection(@"Data Source=C:UsersDesktopdeneme.sdf"); con.Open(); DataSet ds = new DataSet(); SqlCeDataAdapter da = new SqlCeDataAdapter("SELECT * FROM Deneme",con); da.Fill(ds); con.Close(); Burda con.open(); kısmında sqlexception veriyo.O kısmı try/catch içine de aldım fakat aynı hatayı verdi.Ben SqlCeConnection kullanıyorum acaba burda mı sorun bilmiyorum çünkü birde SqlConnection var biliyorsunuz.Ve aslında ben sadece tahmin ediyorum arasındaki farkı, derinlemesine bilmiyorum bilen varsa anlatmasınıda rica ederim.Bu arada datagrid kullanmam da gerekiyor galiba onuda denedim ama olmadı:( .Yardımlar için şimdiden teşşekkür ederim.İyi günler dilerim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 pda in direkt db ye niye baglaniyor ki? bir cok yonden tehlikeli, API yaratsan onun ustunden data alip iletsen, tum kontrolleri server side yapsan daha guvenli ve responsive bir yazilim olur. sorunun cevabini bilmiyorum bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 SqlException içinde hata mesajı yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 nedanko said: pda in direkt db ye niye baglaniyor ki? bir cok yonden tehlikeli, API yaratsan onun ustunden data alip iletsen, tum kontrolleri server side yapsan daha guvenli ve responsive bir yazilim olur. sorunun cevabini bilmiyorum bu arada. walla api yaratma işi falan nasıl olur bilmiyorum eğer kısaca bahsedersen öğrenir öyle yapabilirim.sorunumu çözdüm pda de görebiliyorum yaptığım aplication'ı ama hala databaseden DataGrid koyduğum yerde(ekranda) göremiyorum database sorgumu.Kodum şöyle; SqlCeConnection con = new SqlCeConnection(@"Data Source=C:UsersDesktop**.sdf"); con.Open(); DataSet ds = new DataSet(); SqlCeDataAdapter da = new SqlCeDataAdapter("SELECT * FROM TaxiStation", con); da.Fill(ds); dataGrid1.DataSource = da; con.Close(); Bu şekilde datagridin içine bilgi gelmiyo acaba bilen varmı?Yardımlarınızı bekliyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Exception ı yazarmısın buraya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Exception yok datagrid içinde göremiyorum yaptığım sorguyu hiç bir hatada vermiyo.Hatta build ettiğimde aplicationı pda'in ekranında görüyorum datagrid de görünüyo ama içi boş.Bunun nedenini soruyorum nerde hatam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 database i aldigin sunucuya bi yazilim yapip datayi o yazilim araciligi ile cekmekten bahsettimde, cok bi fikrin yoksa hic girme bosuna, bildigin yolla devam et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Evet fikrim yok zaten onla uğraşacak zamanımda yok bu database olayını halledip ilerlemem lazım ama fikrin için saol;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 dataGrid1.DataSource = da; satırından sonra dataGrid1.DataBind(); denesene bi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 DataGrid'in DataBind diye bir metodu olmadığını söylüyo hatasıda şöyle; Error 1 'System.Windows.Forms.DataGrid' does not contain a definition for 'DataBind' and no extension method 'DataBind' accepting a first argument of type 'System.Windows.Forms.DataGrid' could be found (are you missing a using directive or an assembly reference?) dataGrid1.DataBind()= da; böyle yaptığımda yukardaki hatayı aldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 masaustu programlarda soyle bi olay var vstudioda direk toolboxtan drag drop yapip kodla ugrasmadan yapabilirsin bilmiyorum ama mobile kisminda varmi yokmu adim adim ss aldim umarim isine yarar edit: tabi connection stringi kendi conn stringinle degistirmen lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Teşekkür ederim uğraşın için ama ne yazıkki mobilde böyle bir şey yok:( zaten ben pc üzerinde ki database işlemleri için senin yaptığın yolu izliyordum, onu biliyorum.Ama yinede tşk ederim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 arkadaşlar çözmü buldum microsoft visual studio 2008 sp1 ile update edince herşey düzeliyo ve datagrid koyduğunuz yere sağ tıklayıp properties diyince ordan tüm kaynak bağlantılarını manual olarak kod yazmadan yapabiliyorsunuz cvplar için tşkler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 mobilde C:UsersDesktopdeneme.sdf diye bi lokasyon olmaz ki?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Ya arkadaşlar manuel yapmam gerektiği için tekrar kodla yapmaya çalışıyorum ama bi türlü beceremedim tekrar yardımlarınızı rica ediyorum kodum şöyle; SqlCeConnection myConnection = new SqlCeConnection(@"Data Source=My Storagemyprojectdeneme.sdf"); SqlCeCommand myCommand = new SqlCeCommand("select * from Deneme", myConnection); SqlCeDataReader myReader; try { myCommand.Connection.Open(); myReader = myCommand.ExecuteReader(CommandBehavior.CloseConnection); while (myReader.Read()) { dataGrid1.DataSource = taxi1.Tables[0]; } myReader.Close(); } catch (SqlCeException exep) { myConnection.Close(); } Böyle bir kod da ekranda hiç bir şey gözükmüyor.var mı bir bildiği olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 DataReader yerine şunu dener misin: SqlDataAdapter myDataAdapter = new SqlDataAdapter("select * from Deneme", myConnection); DataSet ds = new DataSet(); try { myDataAdapter.Fill(ds); dataGrid1.DataSource = ds.Tables[0]; dataGrid1.Refresh(); } catch{} Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2010 regal said: Ya arkadaşlar manuel yapmam gerektiği için tekrar kodla yapmaya çalışıyorum ama bi türlü beceremedim tekrar yardımlarınızı rica ediyorum kodum şöyle; SqlCeConnection myConnection = new SqlCeConnection(@"Data Source=My Storagemyprojectdeneme.sdf"); SqlCeCommand myCommand = new SqlCeCommand("select * from Deneme", myConnection); SqlCeDataReader myReader; try { myCommand.Connection.Open(); myReader = myCommand.ExecuteReader(CommandBehavior.CloseConnection); while (myReader.Read()) { dataGrid1.DataSource = taxi1.Tables[0]; } myReader.Close(); } catch (SqlCeException exep) { myConnection.Close(); } Böyle bir kod da ekranda hiç bir şey gözükmüyor.var mı bir bildiği olan? Mobile yazılım yapmadım daha önceden yukardaki postu normal windows applicationmış gibi dedim, denersin bi ayrıca burdaki, dataGrid1.DataSource = taxi1.Tables[0]; bu komutun datareader'la aldığın datayla bi alakası yok? taxi1 dataset sanıyorum fakat aldığın veriyle bind etmeye çalıştığın data farklı, o yüzden dataAdapter ile aynı işlemi bir dene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 regal said: Ya arkadaşlar manuel yapmam gerektiği için tekrar kodla yapmaya çalışıyorum ama bi türlü beceremedim tekrar yardımlarınızı rica ediyorum kodum şöyle; SqlCeConnection myConnection = new SqlCeConnection(@"Data Source=My Storagemyprojectdeneme.sdf"); SqlCeCommand myCommand = new SqlCeCommand("select * from Deneme", myConnection); SqlCeDataReader myReader; try { myCommand.Connection.Open(); myReader = myCommand.ExecuteReader(CommandBehavior.CloseConnection); while (myReader.Read()) { dataGrid1.DataSource = taxi1.Tables[0]; } myReader.Close(); } catch (SqlCeException exep) { myConnection.Close(); } Böyle bir kod da ekranda hiç bir şey gözükmüyor.var mı bir bildiği olan? Abi muhtemelen bi yerde exception oluşuyor, sen de try catch koyup catch'in içinde sadece myConnection.Close(); yaptığın için nerede hata olduğunu göremiyorsun. Ya debug yap adım adım ilerle gör nerede hata olduğunu, ya da catch (SqlCeException exep) { MessageBox.Show(exep.Message); } gibi birşey yapıp hata mesajını ekrana çıkar. Muhtemelen connectionla ilgili bir problem vardır. Hata mesajını yazarsan daha rahat yardımcı oluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 sql kullandığında her zaman finally bloğunu kullan ve connection'ı kapat. bu sayede her ne işlem gerçekleşirse gerçekleşsin connection'ın kapatılacaktır. catch (SqlCeException exep) { MessageBox.Show(exep.Message); } finally { myConnection.Close(); } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 hatta finally { if (myConnection.State == ConnectionState.Open) { myConnection.Close(); } } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2010 tecrübe ile sabittir eğer database collation'ın (örneğin Türkçe olduğu varsayalım) kullandıgın PDA ve dolayısıyla system culture'dan farklıysa, mssql connectionı kabul etmez... herhangi bir hata almadan baglanamıyorsanda neden budur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar