Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mobil Programlama'da database'den bilgi okuma!

regal

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar ben mobil programlama üzerine yaptığım bir işte takıldım size danışmak istedim.Ben database'e bazı bilgiler yerleştirip onları pda'nın ekranında göstermek istiyorum ama bir türlü yapamadım yazdığım kod şöyle;

SqlCeConnection con = new SqlCeConnection(@"Data Source=C:UsersDesktopdeneme.sdf");
con.Open();
DataSet ds = new DataSet();
SqlCeDataAdapter da = new SqlCeDataAdapter("SELECT * FROM Deneme",con);
da.Fill(ds);
con.Close();

Burda con.open(); kısmında sqlexception veriyo.O kısmı try/catch içine de aldım fakat aynı hatayı verdi.Ben SqlCeConnection kullanıyorum acaba burda mı sorun bilmiyorum çünkü birde SqlConnection var biliyorsunuz.Ve aslında ben sadece tahmin ediyorum arasındaki farkı, derinlemesine bilmiyorum bilen varsa anlatmasınıda rica ederim.Bu arada datagrid kullanmam da gerekiyor galiba onuda denedim ama olmadı:( .Yardımlar için şimdiden teşşekkür ederim.İyi günler dilerim..
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

pda in direkt db ye niye baglaniyor ki? bir cok yonden tehlikeli, API yaratsan onun ustunden data alip iletsen, tum kontrolleri server side yapsan daha guvenli ve responsive bir yazilim olur.

sorunun cevabini bilmiyorum bu arada.

walla api yaratma işi falan nasıl olur bilmiyorum eğer kısaca bahsedersen öğrenir öyle yapabilirim.sorunumu çözdüm pda de görebiliyorum yaptığım aplication'ı ama hala databaseden DataGrid koyduğum yerde(ekranda) göremiyorum database sorgumu.Kodum şöyle;
SqlCeConnection con = new SqlCeConnection(@"Data Source=C:UsersDesktop**.sdf");
con.Open();
DataSet ds = new DataSet();
SqlCeDataAdapter da = new SqlCeDataAdapter("SELECT * FROM TaxiStation", con);
da.Fill(ds);
dataGrid1.DataSource = da;
con.Close();

Bu şekilde datagridin içine bilgi gelmiyo acaba bilen varmı?Yardımlarınızı bekliyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

DataGrid'in DataBind diye bir metodu olmadığını söylüyo hatasıda şöyle;
Error 1 'System.Windows.Forms.DataGrid' does not contain a definition for 'DataBind' and no extension method 'DataBind' accepting a first argument of type 'System.Windows.Forms.DataGrid' could be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)

dataGrid1.DataBind()= da; böyle yaptığımda yukardaki hatayı aldım
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar çözmü buldum microsoft visual studio 2008 sp1 ile update edince herşey düzeliyo ve datagrid koyduğunuz yere sağ tıklayıp properties diyince ordan tüm kaynak bağlantılarını manual olarak kod yazmadan yapabiliyorsunuz cvplar için tşkler..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya arkadaşlar manuel yapmam gerektiği için tekrar kodla yapmaya çalışıyorum ama bi türlü beceremedim tekrar yardımlarınızı rica ediyorum kodum şöyle;

SqlCeConnection myConnection = new SqlCeConnection(@"Data Source=My Storagemyprojectdeneme.sdf");
SqlCeCommand myCommand = new SqlCeCommand("select * from Deneme", myConnection);
SqlCeDataReader myReader;
try
{

myCommand.Connection.Open();
myReader = myCommand.ExecuteReader(CommandBehavior.CloseConnection);

while (myReader.Read())
{
dataGrid1.DataSource = taxi1.Tables[0];
}
myReader.Close();
}
catch (SqlCeException exep)
{

myConnection.Close();

}

Böyle bir kod da ekranda hiç bir şey gözükmüyor.var mı bir bildiği olan?
Sosyal ağlarda paylaş

regal said:

Ya arkadaşlar manuel yapmam gerektiği için tekrar kodla yapmaya çalışıyorum ama bi türlü beceremedim tekrar yardımlarınızı rica ediyorum kodum şöyle;

SqlCeConnection myConnection = new SqlCeConnection(@"Data Source=My Storagemyprojectdeneme.sdf");
SqlCeCommand myCommand = new SqlCeCommand("select * from Deneme", myConnection);
try
{

while (myReader.Read())
{
}
myReader.Close();
}
{

myConnection.Close();

}

Mobile yazılım yapmadım daha önceden yukardaki postu normal windows applicationmış gibi dedim, denersin bi ayrıca burdaki, dataGrid1.DataSource = taxi1.Tables[0]; bu komutun datareader'la aldığın datayla bi alakası yok? taxi1 dataset sanıyorum fakat aldığın veriyle bind etmeye çalıştığın data farklı, o yüzden dataAdapter ile aynı işlemi bir dene.
Sosyal ağlarda paylaş

regal said:

try
{

while (myReader.Read())
{
}
myReader.Close();
}
{

myConnection.Close();

}

Abi muhtemelen bi yerde exception oluşuyor, sen de try catch koyup catch'in içinde sadece myConnection.Close(); yaptığın için nerede hata olduğunu göremiyorsun.

Ya debug yap adım adım ilerle gör nerede hata olduğunu, ya da

{
MessageBox.Show(exep.Message);
}

gibi birşey yapıp hata mesajını ekrana çıkar. Muhtemelen connectionla ilgili bir problem vardır. Hata mesajını yazarsan daha rahat yardımcı oluruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...