Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba kiralama olayi

di

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Hafta sonu sehir disina cikacagim fakat arabayla yolculuk etmem gerekmekte. Araba buldum bulmasina lakin cok guvenilecek bir araba degil uzun yolda. O yuzden araba mi kiralasam diye dusunuyorum bi kac gundur.

Nelere dikkat ediyoruz bu mevzuda ? Bir de uygun fiyatli olarak tavsiye edebileceginiz yerler var mi ? Uc ya da dort gun icin istiyorum.

Son olarak ehliyetimi gidip almadim daha. Onumuzdeki hafta icinde alacagim. En azindan alti aydir ehliyetli olma gibi bir sart falan var mi araba kiralamak icin ?
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildigim kadariyla kendi ustune araci olmayip da 2 senelik ehliyeti olmayana arac kiralanmiyor. veya tarifeler farkli.

ben su ana kadar decar, avis ve intercity kullandim. hizmetlerine kiyasla fiyatlari makuldu. sitelerinde daha detayli bilgiye ulasirsin muhtemlene.

daha ucuz yerlerde vardir illa ama acikcasi su ana kadar ihtiyacim oldugunda sigorta anlasmam dahilinde daha ucuza geldigi icin decar disinda bi firma tercih etmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ehliyetsiz araba kiralamayacagim zaten. Henuz gidip almadim dedim sadece, belli bir sure ehliyetli olma sarti vardir vesaire diye tahminde bulunarak.

Pazartesi ya da sali gidip ehliyeti alip, cuma gunu de arac kiralama konusunda sansim nedir, prosedur nedir onu merak ediyorum.

edit : bu arada decar'in kendi sitesi yok sanirim ? araclari, sartlari ve fiyat listesini gorebilecegim bir site bulamadim. dedemanholding sitesi aciliyor ki onda da hic bisey yok haliyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Sintisyzer said:

ehliyet yanında yokken imkansıza yakın. tanıdık yerlerde halledebilirsin anca

Abi ... =)

Anlatamadim bir turlu o kismi. Ehliyetim yanimda kabul ediyoruz evet. =)

edit: gerci olmaz denmis kisaca. validenin arabasina kaldik ki o da dokulmeye basladi resmen.

hani onun yakacagi benzin parasi = 3 gunluk araba kirasi + benzini gibi birsey olacak sanirim. daha iyi bir fikirdi o yuzden araba kiralama kismi.
Sosyal ağlarda paylaş

evet sint in dedigi dogru avis, decar, tarzi kurumsal yerlerin sartlari biraz daha sert, veya kullanici risk primleri biraz daha fazla. dolayisiyla uygun olmayabiliyor.

decar in oto kiralama sayfasina bende erisemedim, direkt dedigin gibi sanki bu tarz bisey yokmus gibi dedeman in holding sitesine baglaniyor. sanirim bi yenileme ,veya kapanma durumu soz konusu.

ama avis ile benzer fiyatlardaydi. avis.com.tr den ilgili arac, kullanim sartlari ve fiyat , indirim bilgilerine ulasabilirsin saniyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

abi daha eski ehliyeti olan başka birine kiralat?

hani bizbir kaç sene önce öyle yapmıştık da çınarcıkta oranın yerel kiralama bürosundan almıştık hani kurumsal firmadan farketmez diye düşünüyorum

genelde kiralanan aracin kaza , ceza durumunda kiralayan insan kullanmiyorsa sirketin yaptirimlari oluyor diye biliyorum.

cogu sirket ekstra sofor icin kayit ucreti ve ikinci sofor icin ayni gereklilikleri talep ediyor.

elbet genelde cok takilinmiyordur bu tarz detaylara, allah korusun bi kaza falan durumunda kagitlar uygun sekilde doldurulur kiralayan adina, ama haberi olmayana felaket tabii. sigorta sirketi de nereden acik bulsam da siyirsam diye bakacagindan olaya uyanik olmakta fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

Alti gunun varmis, gayet bos beles vakitlerinden birindeymissin yine ugrasmissin yapmissin.

Benim 2 gunum var, ne balayi ne tatil hic birsey yapamadik evlendigimizde, ufak bir kacamak yapicaz ama sorunu bol bir araba yuzunden rezil olursa astari yuzunden pahaliya gelecek hem maddi hem de manevi olarak.

O yuzden sacmalayip durma bi zahmet.

Bu arada Babacum;

Baskasinin ehliyeti olayi iyiymis, hic aklima gelmemisti =)
Sosyal ağlarda paylaş

Onu su sekilde dusunmustum;

Nasilsa esimle birlikte gidicez. Senelerdir de ehliyeti var, o alir arabayi, ben kullanirim. Istenmeyen bir durumda yine direksiyon basinda o varmis gibi islem yapilir.

Ehliyetim yeni ama soforlugum yeni degil neyseki. O yuzden cok istinai bir durum olmadigi surece dusuk bir ihtimal olarak degerlendiriyorum kazayi. Ama nereden ne gelecegi belli olmaz tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...