LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2011 Filmi yeni izledim, yorum yapmadan geçmeyeyim dedim çünkü popüler sinemaya örnek niteliğinde bir film. Pozitif değil negatif anlamda. Filmin ve tabiki kitapların yapmaya çalıştığı şey ortada. Harry Potter'ın başarısını kıskanıyor her yönüyle Percy Jackson. Yani kitabın yazarının kendini akıllı sanmasının aksine yönetmen Chris Columbus'unda intikam arayışı gibi birşey bu film. Yani ilk iki HP filmini çektim, sonra yerime başkasını buldunuz, bende bu seriyle dönüyorum ahanda bakın gibi bişey olmuş. Hikayesel hatalar zaten direk kopyalamayla başlıyor, Hermione gibi akıllı ve bilgili bir kız, Ronald gibi eğlenceli ve supportive bir en yakın arkadaş ve "sıradan" bir hayattan "hero"'ya dönüşen Harry. Fakat kilit nokta şurası. Seyirci kendini Percy ile özleştiremez. O direk tanrının oğlu, Harry ise tanrının oğlu değil. Her çocuk Harry olabilir ama herkes Poseidon'un oğlu olamaz. Film bir "ölümlü çocuğun" tanrılığa terfisini işlese, bunu anlatırkende Perseus, Herakles gibi yarı tanrılardan eğitim alsa ve onlar onun "arkadaşı" konumuna gelse o zaman filmin çehresi değişirdi. Filmin yönetmenliği ise rezaletti. Ben Chris Columbus'un böyle kötü bir yönetim göstereceğini hiç beklemedim. Bir çok filmi güzeldir adamın, burda resmen çok kötü oyunculuk yönetimi, kamera açıları ve montaj var. Açılış sahnesi ile seyirciyi itiyor zaten film. Tek sevdiğim yer Kayıkçının rüşvet sahnesi. Onun haricinde çok fazla reklama kaçmalarıda filme darbe olmuş. Sonuç olarak film oldukça rezil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar