noddle Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 1961 yılında henüz üniversite öğrencisiyken tanışıp beraber eve çıkan 8 makina mühendisi, ufak tefek kaprislerle evden ayrılan zamane öğrencilerine adeta ders veriyorlar. Şu an 65 ine merdiven dayamış bulunan İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü mezunları 48 yıldır aynı evde beraber kalıyorlar. Öğrencilik yıllarında 8 kişiyle başladıkları bu yolculuk darbe dönemlerinde 25 kişiye kadar çıkmış. Aralarından bazılarının Hakkın Rahmeti'ne kavuşması ile sayıları şu anda 5'e kadar düşmüş olsa da, onlar ev arkadaşlığını sonuna kadar götürmeye kararlı... Herkese örnek olması gereken bu ev arkadaşlığının yaşayan en kıdemli üyesi Mahmut İnan (67) Zaytung'a özel olarak yaptığı açıklamada “İlk başlarda birbirimize alışmamız çok kolay olmadı ama zıtlıklarımızla değil ortak yönlerimizle yaşamayı çabuk öğrendik. Mesela hepimiz ihaleli batağı çok severiz, kaybeden çay falan demler, oralet yapar. 2 hafta öncede aramıza yeni bir eleman aldık, o da İTÜ Endüstri'de okuyor, ondan bile çok şey öğrendik. Misal, biz bugüne kadar hiç boş bira şişesi biriktirmeyi düşünmemiştik, geçen gün başladık toplamaya. Tepelerine minder koyup oturuyoz. Bi de PES'siz ev olmaz diyor, para toplayıp onu da alacaz heralde" dedi. "Üzücü olaylar da yaşadık" Geride kalan 48 yıl içinde zaman zaman üzücü olaylar yaşadıklarını da belirten Mahmut Bey, sözlerine "şu ana kadar en çok üzüldüğüm şey, ölen bir arkadaşımızı 3 hafta boyunca fark edemeyişimiz oldu. Zaten çok uyurdu rahmetli. Biz de bunu odasında uyuyor sanıyorduk, uyanmasın diye günlerce sessiz konuşup üstünü falan bile örtmüştük. Özet olarak böylesine içten dostluklar, artık pek görülmüyor“ diyerek devam etti. Neden bugüne kadar evlenmedikleri sorusuna, yılların eskitemediği "İTÜ Makinede 10 erkeğe 1 erkek düşüyormuş" espirisini aynı anda yaparak yanıt veren 5 eski dost, bu neşeli anın ardından birbirlerine sıkı sıkı sarıldılar. İzlerken bizim de gözyaşlarımızı tutamadığımız bu duygusal sarılma aradan 20 dakika geçmesine rağmen bitmeyince biz de bu ihtiyar kurtları daha fazla rahatsız etmemek için usulca evden çıktık. Biz evden çıkarken yılların birikimini birbirlerine sarılarak gidermeye devam ediyorlardı... konu tamamen gercektir :) http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=293 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 sen de inandın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 vasat olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Konu tamamen gerçekmiş ama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 nerden türedi lan bu fake haber siteleri. ne zaman yurt dışında birileri bişeyler yapsa kırk tane kopyası da türkiyede türüyor yaratıclıktan yoksunuz resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 konu tamamen gerçek falan değil :) ben şöyle bir başlık açmıştım siteyle ilgili: http://forum.paticik.com/read.php?5,4662403,page=1 @Ardeth: site fake haber sitesi değil, böyle ilginç haberlerle dolu bir mizah sitesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 yahu orda yazan haberler gerçek değil di mi sonuçta? işte onu diyorum 4-5 tane bir anda çıkıverdi onlardan türkiyede bi kaç sene önce de onların yabancı versiyonlarını görüyordum. gerçi onlar daha yaratıcıyıdı, interaktifti falan kendi fotonu koyup haber yapabiliyordun. yok osman bilmemnede şampiyon oldu falan diye hazır haberlere :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 abi yerli olarak zaytung'dan başka görmedim valla. bir numaradır zaytung. eğer önyargın varsa oradaki haberleri okumanı tavsiye ederim çok güzel. bazı klişeleri çok güzel değerlendiriyorlar. abi "açma yapan kıyafet" için hollanda'dan gelen nanoteknoloji ekibi nasıl birşeydir ya ahaha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 dasaaa said: vasat olmuş malzeme iyi işçilik yetersiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 ölen arkadaşlarını 3 hafta fark etmemeleri, olmamış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Kojiroh said: Konu tamamen gerçekmiş ama :) tamam konu gerçek de, haber değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 konu gerçek haber yalan ne demek ben o olayı anlamadım. yani gerçekten böyle mühendisler var fakat onlarla bir röportaj yapılmamış mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 abi evet gerçekte böylke mühendisler var bir tanesi benim annemin daysıysı kendisini 2006 yılında kaybettik o da itü mimarlık mezunuydu bir dönem (1998-2000) arası bizim alt katta kaldı ama kaldıramadı ve "öğrenci evi gibisi yok" diyerek geri döndü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Yazdıım anlaşılmamış. [sarcasm] tagını kullanmam gerekiyodu galiba. noddle said: konu tamamen gercektir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 buttbudies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar