copry Mesaj tarihi: Şubat 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2010 cık cık cık yakışmaz paticiğe diş fırçalamamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Şubat 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2010 Ne zaman ağzımın içinde dilimi veya başka bir yeri ısırsam ya da dişetlerimin dışa bakan kısımları bir şekilde çizilse o yara daha sonra afta dönüşüyor (beyaz oluyo). bunun sebebi ağız çok bakteriyel bir ortam olduğu için yaralar 100% mikrop mu kapıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Şubat 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2010 Küçük ısırık yada çiziklerde çıkanı engellemenin tek yolu erken farkedip büyümeden krem(aftadur, kenekord) sürüp büyümemesini ummak. Büyüyüp mercimek boyutune geldikten sonra zaten kısa sürede geçmesi imkansız oluyor. Tuzlu suyla gargara, ağzı sürekli temiz tutmak ve tekrar ısırmamak için daha dikkatli olmak hızlı geçmesi için en emin yol gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Şubat 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2010 piraldyne 2-3 ayda bir, daha çok dilimde çıkıyor benim. bu ilaç çok iyi geliyor. en geç 1 haftada geçiyor. gerçi aft için, ilaçla 1 hafta, ilaçsız 7 günde geçer derler =) iyileştirme sürecini kısaltıp kısaltmadığından emin değilim, ama acıyı yok ediyor bir kaç saatliğine. acımaya başladığında tekrar sürüyorsun. oje fırçası gibi bir fırçayla sürülüyor. diş çıkaran bebeklere de verilen bir ilaç olduğu için, yutulsa bile zararı olmadığını söylemişti eczacı. geçmiş olsun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2010 Quiternoob said: Ne zaman ağzımın içinde dilimi veya başka bir yeri ısırsam ya da dişetlerimin dışa bakan kısımları bir şekilde çizilse o yara daha sonra afta dönüşüyor (beyaz oluyo). bunun sebebi ağız çok bakteriyel bir ortam olduğu için yaralar 100% mikrop mu kapıyor? küçük bir mantık yürütürsek eğer o sebepten olsaydı diş çektirdikten sonra insanların ağzında devasa aftlar çıkardı =)) sebebini tam olarak söyleyemem neden sende öyle yaralar çıkıyor ama tahminen travma+kötü ağız hijyeni diyebilirim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Şubat 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2010 utopia said: dut şurubu.evet bu işe yarar ayrıca da çok lezzetli :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Şubat 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2010 beyaz beyazsa delirtir adamı. bi de durup durup çoğalır. ilaçla 7 günde, ilaçsız 1 haftada geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Şubat 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2010 andorex acısını gayet hafifletiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Şubat 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2010 Arkasokak said: ilaçla 7 günde, ilaçsız 1 haftada geçer. Budur, ne yaparsan yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2010 kloroben yazildi miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hao Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Tuz basabilirsin, gözzünden yaş gelebilir ama :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 patiden gaz alarak soda basmıştım abi ben gözyaşlarına engel olamazsın ama hoş bi acısı var ben bi sprey kullanıyorum çıkcağını anladıgım an geceleri sıkıyorum çıksa bile acıtmıyor hemen geçiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Acımıyo o kadar korkutma insanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 ha bide aft ı ısırmak çok zevkli oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Bana yakın zamanda faranjitle beraber oldu, dilimin ucunda birleşerek Voltran'ı oluşturan 4-5 tane birden çıkmıştı böyle, hastalık bir yandan o bir yandan hayatı zindan etmişlerdi. Yemeği geçtim su bile içemiyordum acıdan. Andorex, Aftadur vs. hepsini kullandım, Aftadur sıkılınca kısa süreliğine acısını almak dışında bir şeye yaramadı açıkçası, Andorex gargara antiseptik olduğu için elbet yaramıştır bir işe. Ama en iyi gelen, en büyük farkı yaratan Kenacort A pomad olmuştu, yatarken aftın üstüne sür öyle uyu, 2 gecede iyi eder en geç. Kıvamı ve tadı biraz kötü olduğundan yatarken sürmek en iyisi, hemen geçsin diye çok fazla sürersen gece mideni bulandırıp uyandırıyor hatta, denendi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Flassh said: ha bide aft ı ısırmak çok zevkli oluyor höhhh :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 moriQ said: tuzlu limon suyu gargara (tu) ayrıca uyarayım feci yakar. yemiyorsa yapma. En temiz yöntemidir. Gerçi ben acının yanında bir haz da alıyorum sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Tantum Verde de iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 ufacık bi şişede bi ilacı var onun, adını bilmiyorum eğer hiçbir denediğin işe yaramadıysa pm le öğrenirim evi arayıp, aşırı işe yarıyor ben kullanıyorum çıktığında, ufak bi şişe, kapağında fırçası var, fırça ile sürüyosun ilacı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 piraldyne diyor olabilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 hah tam kendisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2010 copry said: Quiternoob said: Ne zaman ağzımın içinde dilimi veya başka bir yeri ısırsam ya da dişetlerimin dışa bakan kısımları bir şekilde çizilse o yara daha sonra afta dönüşüyor (beyaz oluyo). bunun sebebi ağız çok bakteriyel bir ortam olduğu için yaralar 100% mikrop mu kapıyor? küçük bir mantık yürütürsek eğer o sebepten olsaydı diş çektirdikten sonra insanların ağzında devasa aftlar çıkardı =)) sebebini tam olarak söyleyemem neden sende öyle yaralar çıkıyor ama tahminen travma+kötü ağız hijyeni diyebilirim . Dil haricinde dişlerden içeri bölgelerde aft olmuyor. Diş çekme falan dahil değil yani oralar yumuşak doku değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 yaranın afta dönüşmesinin sebebinin ağızın bakteriyel olması durumuyla ilişkilendirmeye çalışmışsın. ben buna açıklık getirdim. ağızdaki bakteriler sağlıklı hijyenik bir ağızda normal florayı oluştururlar. tükürükte bakteri olduğu kadar immunoglobulinler de vardır. ayrıca diş eti de yumuşak dokudur dilinden ve yanağından tek farkı ısıramadığın için travmaya maruz kalmaz ama oralarda da aft çıkabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Aft sebebi vitaminsizlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 bende sıkıntıdan çıkıyor ve anında pat diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar