Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aft mıdır nedir help me

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Küçük ısırık yada çiziklerde çıkanı engellemenin tek yolu erken farkedip büyümeden krem(aftadur, kenekord) sürüp büyümemesini ummak. Büyüyüp mercimek boyutune geldikten sonra zaten kısa sürede geçmesi imkansız oluyor. Tuzlu suyla gargara, ağzı sürekli temiz tutmak ve tekrar ısırmamak için daha dikkatli olmak hızlı geçmesi için en emin yol gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

piraldyne

2-3 ayda bir, daha çok dilimde çıkıyor benim. bu ilaç çok iyi geliyor. en geç 1 haftada geçiyor. gerçi aft için, ilaçla 1 hafta, ilaçsız 7 günde geçer derler =) iyileştirme sürecini kısaltıp kısaltmadığından emin değilim, ama acıyı yok ediyor bir kaç saatliğine. acımaya başladığında tekrar sürüyorsun. oje fırçası gibi bir fırçayla sürülüyor. diş çıkaran bebeklere de verilen bir ilaç olduğu için, yutulsa bile zararı olmadığını söylemişti eczacı. geçmiş olsun!
Sosyal ağlarda paylaş

Quiternoob said:

Ne zaman ağzımın içinde dilimi veya başka bir yeri ısırsam ya da dişetlerimin dışa bakan kısımları bir şekilde çizilse o yara daha sonra afta dönüşüyor (beyaz oluyo). bunun sebebi ağız çok bakteriyel bir ortam olduğu için yaralar 100% mikrop mu kapıyor?

küçük bir mantık yürütürsek
eğer o sebepten olsaydı diş çektirdikten sonra insanların ağzında devasa aftlar çıkardı =)) sebebini tam olarak söyleyemem neden sende öyle yaralar çıkıyor ama tahminen travma+kötü ağız hijyeni
diyebilirim .
Sosyal ağlarda paylaş

Bana yakın zamanda faranjitle beraber oldu, dilimin ucunda birleşerek Voltran'ı oluşturan 4-5 tane birden çıkmıştı böyle, hastalık bir yandan o bir yandan hayatı zindan etmişlerdi. Yemeği geçtim su bile içemiyordum acıdan.

Andorex, Aftadur vs. hepsini kullandım, Aftadur sıkılınca kısa süreliğine acısını almak dışında bir şeye yaramadı açıkçası, Andorex gargara antiseptik olduğu için elbet yaramıştır bir işe. Ama en iyi gelen, en büyük farkı yaratan Kenacort A pomad olmuştu, yatarken aftın üstüne sür öyle uyu, 2 gecede iyi eder en geç.

Kıvamı ve tadı biraz kötü olduğundan yatarken sürmek en iyisi, hemen geçsin diye çok fazla sürersen gece mideni bulandırıp uyandırıyor hatta, denendi :p
Sosyal ağlarda paylaş

copry said:

Quiternoob said:

Ne zaman ağzımın içinde dilimi veya başka bir yeri ısırsam ya da dişetlerimin dışa bakan kısımları bir şekilde çizilse o yara daha sonra afta dönüşüyor (beyaz oluyo). bunun sebebi ağız çok bakteriyel bir ortam olduğu için yaralar 100% mikrop mu kapıyor?

küçük bir mantık yürütürsek
eğer o sebepten olsaydı diş çektirdikten sonra insanların ağzında devasa aftlar çıkardı =)) sebebini tam olarak söyleyemem neden sende öyle yaralar çıkıyor ama tahminen travma+kötü ağız hijyeni
diyebilirim .

Dil haricinde dişlerden içeri bölgelerde aft olmuyor. Diş çekme falan dahil değil yani oralar yumuşak doku değil.
Sosyal ağlarda paylaş

yaranın afta dönüşmesinin sebebinin ağızın bakteriyel olması durumuyla ilişkilendirmeye çalışmışsın. ben buna açıklık getirdim. ağızdaki bakteriler sağlıklı hijyenik bir ağızda normal florayı oluştururlar. tükürükte bakteri olduğu kadar immunoglobulinler de vardır. ayrıca diş eti de yumuşak dokudur dilinden ve yanağından tek farkı ısıramadığın için travmaya maruz kalmaz ama oralarda da aft çıkabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...