nostabinda Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Arkadaşlar saroz körfezinde dalan kimler var burada acaba?oradaki köpekbalıkları hakkında bi kaç sorum olucaktıda :)[signature][hline]..::Paticik Karaborsa İşletmecisi::.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 orda köpekbalığımı vardı... ? YUSUF!!!![signature][hline]Forum the bell tolls.. Chris Metcalf | Bury me deep inside your heart Album - Blizz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wraog Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Cevdet abiyi mi soracaksın yohusa? O büyük kayanın altındaki kahvede takılıyor genelde.[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nostabinda Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Şöyle bir durum olduğunu araştırıp buldum.Genelde küçük balık sürüleri adriyatik denizinden karadenize doğru yumurtalarını bırakmak için yola çıkıyorlar.Ve haliyle bu küçük balıkların arkasından lüfer palamut orkinoz gibi balıklar onları izlemeye başlıyor.Ve tabiki o büyük balıklarıda köpekbalığı ve bunun gibi suda tehlike unsuru yaratabilecek diğer yırtıcı balıklar kovalıyor!Bu kovalamaca yaklaşık marmara denizine kadar sürüyor. Buarada yolunu şaşıran birkaç balıkta haliyle saroz körfezine giriş yapıyor.Bir kaç delış hocası arkadaşımla bu konuda konuştuğumuzda kendilerininde sarozda köpekbalıklarıyla birebir muhattap olmak zorunda kaldıklarını anlattılar. İşin en ilginç tarafı ORCA diye adlandırılan katil balinalardan iki tanesinin saroz körfezi açıklarında çekilmiş resimlerinide gördüm.Ama bu kadar bilgi az olduğundan bu konuda tecrübesi olan varmı yokmu merak ettim ve oralarda köpekbalıkarıyla yüzyüze gelmiş yada görmüş arkadaşlara bir kaç soru sormak istedim.Sonuçta oralardaki dalış sektörü gelişmekte ve bu hayvanların sorun yaratmaması için bir araştırma yapmak gerektiğini farkettim. NOT: Denizlerimizde büyük balık yok diyenler için 1993 yılındaydı sanırım yanılmıosam İstanbul Tuzla'da bir kişi Büyük Beyaz köpek balığı (Great White) tarafından parçalanmıştı![signature][hline]..::Paticik Karaborsa İşletmecisi::.. [Bu mesaj nostabinda tarafından 26 Temmuz 2004 16:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wraog Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Sen köpek balıklarını bırakta orda süper batıklar var.Oralara git.Sonra denizin içinde duygulanıp ağla.Şnorkelin gözyaşı dolsun :P[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wraog Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Oha!?Ne demek yaw parçalanmıştı? :P[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nostabinda Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Batık dalışlarına gittim fakat kulak eşitlemede sorun yaşadığım için sadece su batığını şnorkelle izlemek zorunda kaldım.Diğerlerinede dalamadım inşallah iki hafta sonra. Denizlerimiz balık akınları yüzünden vahşi hayatı genişler oldu... [signature][hline]..::Paticik Karaborsa İşletmecisi::.. [Bu mesaj nostabinda tarafından 26 Temmuz 2004 16:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Saros'da gördüğüm en büyük canlı yunustu. Hatta köpek balığı görenini duymadım bile.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Hahahaha... Valla hiç kusra bakmayın, ama kıçımla gülmek istiyorum. Saroz Körfez'inde Orca ha? Hahahahahhahahahah... Hiç güleceğim yoktu, iyi geldi sabah sabah...[signature][hline]Mortalite, volens et potens. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Burgaz açıklarında köpekbalığı ve kılıçbalığı yakalandı. Ha camgözdür diyorsanız eyvallah 2,5 metrelik camgöz. Birisinin zodyağının altından sürttürmüştü, büyük beyaz olsa parçalardı zodyağı. Bu olayların olduğu yer Burgaz ki, geçenlerde yunus sürüsü görenler olmuş Marmara'da. Yani bence gülüp geçmeyin adamın söylediklerinde mantık fışkırıyor.[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Şimdi şöyle açıklayayim, Orca'lar yani Katil Balinalar (Köpek balığı değil) Marmara'ya yok efendim Ege'ye gelmezler.Göç yollarıyla alakası yok çünkü.Açık denizlerdedir Orca'lar. Aynı şekilde Büyük Beyaz'lara da çok çok ender rastlanır Marmara'da. Saroz'da karşılaşabileceğin en tehlikeli balık, camgözdür.Marmara'da en çok rastlanan köpek balığıdır kendileri. Ki anlattıklarından şunları anlıyorum... Sen Şnorkel ile dalıyorsun? Ve batığa dalıyorsun? Ehe, Şnorkel ile normal bir insan (Ki Skin Diving'e giriyor bu.) en fazla 10 max. 15 metre dalabilir. 15 metre'deyse batık olmaz. Kalmaz.[signature][hline]Mortalite, volens et potens. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Arkadaşım, Orca'dan bahsediyoruz. Camgözle Orca aynı şey mi? Orca'nın beslenme yelpazesinin büyük bir çoğunluğunu fok balığı oluşturuyor, Marmara'da fokta mı var? Göç rotası olan hayvanlar bunlar arkadaşlar. İşkembeden sallamayalım.[signature][hline]Mortalite, volens et potens. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nostabinda Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Öncelikle ben Advance Padi diver brövesiyle tüplü dalış yapıyorum.15 mlik yeri sadece yukardan izlemek durumunda kaldım.Şnorkelle dalış yapmadım o konuda yanlış anlama oldu sanırm.İkincisi su batığı diye bir batık var çanakkale'de gidip sorarsanız 14m civarında durduğunu öğrenebilirsiniz!!!Laura isimli(adını tam hatırlayamadım buarada sorry!) batık ise çanakkale açıklarında 30 m'de yatmaktadır. İkincisi Orca dediğim katil balinaların resimlerini keşke elimde olsaydıda size gönderebilseydim.Tabiki bunlara bende inanmadım ilk başta ama açıkta çanakkaleye doğru çekilmiş resmini gördüğüm için ben inandım! İkincisi yaklaşık 1 hafta falan önce saroz körfezi açıklarında yakalanan 4,7m uzunluğundaki köpekbalığı resimleri gazetelerdede yayımlandı ve o inanın camgöz değildi!!! Ve en önemlisi burda yaptığım şahsen işkembeden sallamak değil konu hakkında sizin özelliklede bu konuda TECRÜBE'si olan dalgıçların yorumlarını alabilmek! [Bu mesaj nostabinda tarafından 26 Temmuz 2004 16:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Şimdi. Güzelim, bende A.O.W.D'yim. Ancak, aklı başında her insan bilir ki, ORCA TUTUP ÇANAKKALEYE KADAR GELMEZ. Deli mi şey yaptı hayvanı niye gelsin?[signature][hline]Mortalite, volens et potens. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nostabinda Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Katılıyorum.Ama inanın esas merak ettiğim köpekbalıkları.Siz dalıyorsanız o konuda biraz fikriniz olabilir?Köpek balıkları hakkındaki düşünceleriniz neler acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 gönül rahatlığıyla dal arkadaşım bişicikler olmaz,sarozdea orcada yok sharkda yok :) pro diver neye göre pro,kime göre,sorsanız bana:sürekli dalıomusun?evet,30mtden derine iniomusun,evet,su altında 25dakkadan fazla kalıomusn tüple,evet,ben daha sarozda uzaktan yakından orcayı bırak camgöz görmedim,tabi benden çok çok tecrübeli abilerim ablalarım görmüşler bana anlatırlardı o ayrı, orca var sarozda dersen,sana fotosunu yollaım dersen sana yüzük parmağımla işaret parmağımın arasına koyduğum başparmağımı gösteririrm. sevgikerimi saygılarımı size yolluyorum tutun düşmesin.[signature][hline]HitPoints-50 Skill-Unarmed Location-Junktown Weapons-n/a Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zerokull Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 kuçu kuçu balığı %90 ihtimalle wardır zate oralardada ORCA denen hayvanın O körfeze sığmayacağı kanısındayım hade yani bi kere falan belki görülmüştür. Hane alemin delisi bi tane ORCA gelmiştir ne biliyimde yane imkansız öle ORCA gelmez yane.[signature][hline]Like Chef Says. O yeah... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 köpek balıkalrı hakıında yapabileceğin pek birşey yok,bölgede tecrübeli birini bulup ondan yardım al.zaten nerde dalarsan dal dima o bölgede tecrübeli birinibul önce.sarozdakş köpek balıkları hakkında en trmiz bilgiyi sarozda bulursun[signature][hline]HitPoints-50 Skill-Unarmed Location-Junktown Weapons-n/a Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Bu arada su altında 25 dakikadan fazla kalanlara biz Rookie diyoruz. Ama bilemeyecem yani DogMeat =P.[signature][hline]Mortalite, volens et potens. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 köpekbalığı olayı cidden olabiliyor bayramoğlunda bizim yazlık var orada ağ ile çok küçük bir köpekbalığı yakalamış tanıdıklar eskiden arada sırada yunus da geliyor[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me! I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Birde şöyle bir durum var. Hiçbir köpek balığı (Büyük Beyaz dışında) dalgıca saldırmaz. O açıdan yanından geçer gidersin. Yaklaşmaz bile sana çoğu zaman.[signature][hline]Mortalite, volens et potens. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elrond_ Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 lem bızdekiler bışey yapmaz... Zati oanlar bızden çekiniyor... EEEE nede olsa Türküzzz.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Daha bi hafta olmadı tvlerde çıktı balıkçı kenan gocuman bitane köppek balığı yakalamış yaklaşık 5metre uzunluğunda. Camgöz değil ve TR de yakalanmış en büyük köpekbalığı şu ana kadar. Orca gelirmi bilmemde Köpek balığı süprizi çıkabilir balık işte balık nasıl güvenebilirsinki gelip gelmeyeceğine?[signature][hline] V ò d à n | ICQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 ÇAnakkale deyim.Orada dalan çok yakın arkadaşlarım var.Evet gerçekten de oralarda çok büyük köpek balıkları var.Hatta bizim tekneden görüldü bir tanesi.İSteyen olursa icq ya gelsin anlatayım[signature][hline]Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Evet, geçen gün 45 metrelik istavrit bulmuşlardı.[signature][hline]Mortalite, volens et potens. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar