Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sarozda dalan kimse varmı?

nostabinda

Öne çıkan mesajlar

Şöyle bir durum olduğunu araştırıp buldum.Genelde küçük balık sürüleri adriyatik denizinden karadenize doğru yumurtalarını bırakmak için yola çıkıyorlar.Ve haliyle bu küçük balıkların arkasından lüfer palamut orkinoz gibi balıklar onları izlemeye başlıyor.Ve tabiki o büyük balıklarıda köpekbalığı ve bunun gibi suda tehlike unsuru yaratabilecek diğer yırtıcı balıklar kovalıyor!Bu kovalamaca yaklaşık marmara denizine kadar sürüyor.
Buarada yolunu şaşıran birkaç balıkta haliyle saroz körfezine giriş yapıyor.Bir kaç delış hocası arkadaşımla bu konuda konuştuğumuzda kendilerininde sarozda köpekbalıklarıyla birebir muhattap olmak zorunda kaldıklarını anlattılar.
İşin en ilginç tarafı ORCA diye adlandırılan katil balinalardan iki tanesinin saroz körfezi açıklarında çekilmiş resimlerinide gördüm.Ama bu kadar bilgi az olduğundan bu konuda tecrübesi olan varmı yokmu merak ettim ve oralarda köpekbalıkarıyla yüzyüze gelmiş yada görmüş arkadaşlara bir kaç soru sormak istedim.Sonuçta oralardaki dalış sektörü gelişmekte ve bu hayvanların sorun yaratmaması için bir araştırma yapmak gerektiğini farkettim.

NOT: Denizlerimizde büyük balık yok diyenler için 1993 yılındaydı sanırım yanılmıosam İstanbul Tuzla'da bir kişi Büyük Beyaz köpek balığı (Great White) tarafından parçalanmıştı![signature][hline]..::Paticik Karaborsa İşletmecisi::..

[Bu mesaj nostabinda tarafından 26 Temmuz 2004 16:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Batık dalışlarına gittim fakat kulak eşitlemede sorun yaşadığım için sadece su batığını şnorkelle izlemek zorunda kaldım.Diğerlerinede dalamadım inşallah iki hafta sonra.

Denizlerimiz balık akınları yüzünden vahşi hayatı genişler oldu...
[signature][hline]..::Paticik Karaborsa İşletmecisi::..

[Bu mesaj nostabinda tarafından 26 Temmuz 2004 16:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Saros'da gördüğüm en büyük canlı yunustu. Hatta köpek balığı görenini duymadım bile.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Burgaz açıklarında köpekbalığı ve kılıçbalığı yakalandı.
Ha camgözdür diyorsanız eyvallah 2,5 metrelik camgöz.

Birisinin zodyağının altından sürttürmüştü, büyük beyaz olsa parçalardı zodyağı. Bu olayların olduğu yer Burgaz ki, geçenlerde yunus sürüsü görenler olmuş Marmara'da. Yani bence gülüp geçmeyin adamın söylediklerinde mantık fışkırıyor.[signature][hline]sonunda yeniledim.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi şöyle açıklayayim, Orca'lar yani Katil Balinalar (Köpek balığı değil) Marmara'ya yok efendim Ege'ye gelmezler.Göç yollarıyla alakası yok çünkü.Açık denizlerdedir Orca'lar.

Aynı şekilde Büyük Beyaz'lara da çok çok ender rastlanır Marmara'da.

Saroz'da karşılaşabileceğin en tehlikeli balık, camgözdür.Marmara'da en çok rastlanan köpek balığıdır kendileri.

Ki anlattıklarından şunları anlıyorum...
Sen Şnorkel ile dalıyorsun?
Ve batığa dalıyorsun?
Ehe, Şnorkel ile normal bir insan (Ki Skin Diving'e giriyor bu.) en fazla 10 max. 15 metre dalabilir.
15 metre'deyse batık olmaz.
Kalmaz.[signature][hline]Mortalite, volens et potens.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle ben Advance Padi diver brövesiyle tüplü dalış yapıyorum.15 mlik yeri sadece yukardan izlemek durumunda kaldım.Şnorkelle dalış yapmadım o konuda yanlış anlama oldu sanırm.İkincisi su batığı diye bir batık var çanakkale'de gidip sorarsanız 14m civarında durduğunu öğrenebilirsiniz!!!Laura isimli(adını tam hatırlayamadım buarada sorry!) batık ise çanakkale açıklarında 30 m'de yatmaktadır.
İkincisi Orca dediğim katil balinaların resimlerini keşke elimde olsaydıda size gönderebilseydim.Tabiki bunlara bende inanmadım ilk başta ama açıkta çanakkaleye doğru çekilmiş resmini gördüğüm için ben inandım!
İkincisi yaklaşık 1 hafta falan önce saroz körfezi açıklarında yakalanan 4,7m uzunluğundaki köpekbalığı resimleri gazetelerdede yayımlandı ve o inanın camgöz değildi!!!

Ve en önemlisi burda yaptığım şahsen işkembeden sallamak değil konu hakkında sizin özelliklede bu konuda TECRÜBE'si olan dalgıçların yorumlarını alabilmek!

[Bu mesaj nostabinda tarafından 26 Temmuz 2004 16:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

gönül rahatlığıyla dal arkadaşım bişicikler olmaz,sarozdea orcada yok sharkda yok :)

pro diver neye göre pro,kime göre,sorsanız bana:sürekli dalıomusun?evet,30mtden derine iniomusun,evet,su altında 25dakkadan fazla kalıomusn tüple,evet,ben daha sarozda uzaktan yakından orcayı bırak camgöz görmedim,tabi benden çok çok tecrübeli abilerim ablalarım görmüşler bana anlatırlardı o ayrı,

orca var sarozda dersen,sana fotosunu yollaım dersen sana yüzük parmağımla işaret parmağımın arasına koyduğum başparmağımı gösteririrm.

sevgikerimi saygılarımı size yolluyorum tutun düşmesin.[signature][hline]HitPoints-50
Skill-Unarmed
Location-Junktown
Weapons-n/a
Sosyal ağlarda paylaş

kuçu kuçu balığı %90 ihtimalle wardır zate oralardada ORCA denen hayvanın O körfeze sığmayacağı kanısındayım hade yani bi kere falan belki görülmüştür. Hane alemin delisi bi tane ORCA gelmiştir ne biliyimde yane imkansız öle ORCA gelmez yane.[signature][hline]Like Chef Says.
O yeah...
Sosyal ağlarda paylaş

köpek balıkalrı hakıında yapabileceğin pek birşey yok,bölgede tecrübeli birini bulup ondan yardım al.zaten nerde dalarsan dal dima o bölgede tecrübeli birinibul önce.sarozdakş köpek balıkları hakkında en trmiz bilgiyi sarozda bulursun[signature][hline]HitPoints-50
Skill-Unarmed
Location-Junktown
Weapons-n/a
Sosyal ağlarda paylaş

köpekbalığı olayı cidden olabiliyor bayramoğlunda bizim yazlık var orada ağ ile çok küçük bir köpekbalığı yakalamış tanıdıklar eskiden

arada sırada yunus da geliyor[signature][hline]And there's a million of us just like me who react like me, burn, smell, explode like me glow like me, periodical like me and just might be a piece uranium, but they are just isotopes of me!
I'm Chemical. Yes, I'm the pure Chemical
All other isotope Chemicals can't react forever. So won't the pure Chemical please meltdown please meltdown please meltdown...
Sosyal ağlarda paylaş

Daha bi hafta olmadı tvlerde çıktı balıkçı kenan gocuman bitane köppek balığı yakalamış yaklaşık 5metre uzunluğunda. Camgöz değil ve TR de yakalanmış en büyük köpekbalığı şu ana kadar.

Orca gelirmi bilmemde Köpek balığı süprizi çıkabilir balık işte balık nasıl güvenebilirsinki gelip gelmeyeceğine?[signature][hline] V ò d à n | ICQ
Sosyal ağlarda paylaş

ÇAnakkale deyim.Orada dalan çok yakın arkadaşlarım var.Evet gerçekten de oralarda çok büyük köpek balıkları var.Hatta bizim tekneden görüldü bir tanesi.İSteyen olursa icq ya gelsin anlatayım[signature][hline]Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...