Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Web programlama dili

mightee

Öne çıkan mesajlar

selam arkadaşlar. bu tipik PHP vs XXX konusu değildir. ona göre gardlarınızı düşürüp mesaj atmaya çalışın :)

yaklaşık 4 senedir .net geliştiricisiyim. ağırlıklı olarak web projeleri geliştiriyorum.

visual studio .net geliştirme süresinde inanılmaz kolaylıklar sağlıyor. intellisense olsun, validatorler olsun işimi çok kolaylaştırıyor. kodların okunabilirliği de çok yüksek. fakat microsoftu sevmiyorum. tekel oluşturmaya çalışması vs. nedenlerden dolayı sürekli bi düşmanlık besliyorum.

platform bağımsız bi web programlama dili seçmek istiyorum.

baya bi araştırdım,
ruby, php, pyhton en öne çıkanlar.

php'nin yazımını pek beğenmedim. her yerde $ işareti var amerikan milliyetçisi gibi :P yinede php üzerinde yoğunlaşmayı düşünüyorum.

burada ki php geliştiricilerinden düşüncelerini almak istiyorum.

.net geliştiriciler de yazabilir :)

dilin eksi yönleri artı yönleri, kaynaklar vs.

şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

önce tabuları yıkarak basla. $ işaretinden dolayı dili sevmemek, tekelleşmeye çalışıyor diye microsoft tabanlı dilleri ögrenmek istememek falan bunlar gereksiz tepkiler.

boyle seyleri dusunme, dusunecegin sey hangi amaca yonelik ogrenecegin. ve o amaca en uygun olan dili bulmak.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:

php geliştiriciler fakir kaldığı için kendilerini o dolar işaretleriyle teselli ediyorlar. onun için öyle.

bu arada ne kadar idealist bi codersın sen

ahahah iyimiş

toggie said:

önce tabuları yıkarak basla. $ işaretinden dolayı dili sevmemek, tekelleşmeye çalışıyor diye microsoft tabanlı dilleri ögrenmek istememek falan bunlar gereksiz tepkiler.

boyle seyleri dusunme, dusunecegin sey hangi amaca yonelik ogrenecegin. ve o amaca en uygun olan dili bulmak.

öğrenme aşamasında değilim şu an.
.net platform bağımlı olması, geliştirme araçlarının lisans ücretlerinin pahalı olması soğumama yetecek sebepler.
Sosyal ağlarda paylaş

Dil syntax'ina goz atip, sagladigi yetenekleri gormek en fazla bir kac saatlik bir olay esasen.

O yuzden ihtiyac duyuldugu anda lazim olani kullanmak, hobi icin de sevilen, begenilen dili ogrenmek lazim.

Python'un asik oldugum bi yapisi vardir mesela. Ona da goz atabilirsin.

PHP ise kullanim acisindan cok rahat bir dil. Framework'leri cok daha datli kiliyor kendisini.
Sosyal ağlarda paylaş

framework un kaynak kodlarini actilar zaten, microsoft zaten ole yada bole halka acilmak zorunda, artik hemen hemen tum .net kontrolleri acik kaynak kod olmaya basladi,

hazir WCF, silverlight gibi sukelalar gelmisken bence bir daha dusun derim.

Sahsen bende pro degilim ama microsoft iidir ya.
Sosyal ağlarda paylaş

microsoftu savunmak gibi olmasin ama,

visual web developer,
sql express,
.net sdk ler template ve help dokumanlari,
codeplex ve binlerce acik kaynak koldu proje,
sordugun her soruya en fazla 10-15 dak icerisinde cevap gelen asp.net forum sitesi

bunlarin tumu bedava, server i kendin host etmedikten sonra odeyecegin parada ayni, lisansa fln gerek yok yani.

ben anlamadim microsoft nasi pahali oluyo?
Sosyal ağlarda paylaş

aslina bakarsan oyle biraz php ile ugrastim ama
.net ile karsilastirinca direk .net e gectim,

bunun yaninda ben .net diger dillerden daha iyi demedim hic bi zaman pahali oldugu konusunda yorum yapmis arkadas ona hitaben soledim bedavaligini.

yoksa su ana kadar php kaka .net ii gibi bi iddam olmadi hic.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayir hayir camur attin kotu dedin demiyorum yanlis anlasilmasin. Sadece fazla tarafli yaklasiyorsun. Elinin altindaki nimetlerini bildigin tek urunu pazarliyorsun ama digerlerinden pek haberin yok durumu var =)

Bu arada lisans ucretleri sebebiyle hosting'leri bile gayet pahali micros~1 urunlerinin. Starter hosting'lerin kimsenin kesesine dokunan bir yani yok ama genel olarak starter hosting uzerinde calisacak projelerde kisisel sitelerden ote gidemiyor bilindigi gibi. Dolayisiyla lisans ucreti proje gelistiren hemen herkese dokunuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

benimde staj yaptıgım şirkette serverdaki IIS-asp.net ikilisi yıllardır sorunsuz calisiyormus.

staj da ugraştigim php-ajax tabanlı web projesi ile bilgi işlem bölümünün müdürü ilgilenince, bi servera php yükleyip deneyelim dedi.windows server 2003 kurulu bu arada,adam da daha once 2003 de hic IIS-php ikilisini denememiş,neyse baya bir kastırmamıza,google da yanıt aramamıza ragmen başaramadık.Üstüne üstlük IIS in de bir kac ayarı degistirldi bu sırada,neyse sonra hallederiz derken cat serverdaki IIS goctu :D

Bilgi işlemdeki pc mühendisi eleman geldi,php php diye tutturdunuz server ın azına sc..ız dedi gülerek :),sonra saatlerce IIS i eski haline getirmek için çalıştılar ,bu arada patronlardan biri de arkadasa baya bi rororo yapmıs niye saatlerdir şirketin web-sitesi kapalı diye...

Yalnız xp de babalar gibi çalişiyor php-IIS,server 2003 ve sonrasında windows ile cok sorunlu...bide IIS icin her scriptle calisir zart zurt diye reklam yapıyor microsoft da hava civa..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...