batuhan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Selam bildiğim kadarıyla abd eyalet devlet sistemiyle bir çok eyaletin birleşmesiyle oluşan bi devlet.Peki benim kafama takılanlar bu eyaletler kendi içinde bi devletse kendi askeri gücü varmı.Yada ne bilim,gelirlerini direk washington'a mı aktarıyolarlar.Beyaz sarayın negibi hakları var bu eyaletler üzerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 bir maymun ve bu maymunu yöneten bir grup bakandan oluşan yönetim biçimi heh.. şaka biryana her eyaletin kendi yasaları bile olduğunu biliyorum ama askeri kuvvet sanırım tek yerden yani merkezi[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wraog Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 İç işlerinde bağımsız fakat dış işlerinde bağımlılar.Kendi askeri güçleri yok ama her eyaletin kendi polis gücü var galiba. Diğer yandan şu sıralar Montana'nın eğer Bush tekrar seçilirse bağımsızlığını ilan edeceğini filan duydum.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Her eyalet iç işlerinde serbest kendi yasaları var ama dış işleri dediğin zaman O kişi Bush tur.. Gidipte Texas Türkiye yle anlaşma yapamaz.. vs.vs. gibi.. dipnot: Texasta idam yasası var. 5+1 hoparlorlerin sub woofer ı gibi düşün.. :D:D[signature][hline]Forum the bell tolls.. Chris Metcalf | Bury me deep inside your heart Album - Blizz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 said: Blizzard_IcedEye, 26 Temmuz 2004 15:57 tarihinde demiş ki: Her eyalet iç işlerinde serbest kendi yasaları var ama dış işleri dediğin zaman O kişi Bush tur.. Gidipte Texas Türkiye yle anlaşma yapamaz.. vs.vs. gibi.. dipnot: Texasta idam yasası var. 5+1 hoparlorlerin sub woofer ı gibi düşün.. :D:D bush değil bushu maymun gibi dansettiren arka plandaki bakanlar ;)[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wraog Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Aslında bakanlar değil...Çünkü ordaki bakan kavramı bizdekinden değişik.Ordakiler sadece danışman konumunda.Son kararı yine Pusht veriyor.[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chris_Metcalf Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 görünenden bahsediyorum.. şimdi öle açık açık yazarsam vururlar.. Böle takım elbiseli bi tip gelir.. C:Blizzard_IcedEye? B:he? C:Ben Ajan Clark McInnıs, FBI. Size bi kaç soru sorucam. Benimle merkeze kadar gelirmisiniz? Ema apla terlikle korur ama beni[signature][hline]Forum the bell tolls.. Chris Metcalf | Bury me deep inside your heart Album - Blizz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kRaL_aRtHuR Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 said: Blizzard_IcedEye, 26 Temmuz 2004 16:03 tarihinde demiş ki: görünenden bahsediyorum.. şimdi öle açık açık yazarsam vururlar.. Böle takım elbiseli bi tip gelir.. C:Blizzard_IcedEye? B:he? C:Ben Ajan Clark McInnıs, FBI. Size bi kaç soru sorucam. Benimle merkeze kadar gelirmisiniz? Ema apla terlikle korur ama beni muahahhahahah :P[signature][hline]zevkler ve renkler tartışılmaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wraog Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Olm zaten dünyayı 3-5 tane süper şirket yönetiyo.Artık devlet mevlet kavramı kalmadı ortalıkta. -Deniz bey? -Buyur yakışıklı? -Ben FBI'dan ajan Scul...*Çotak* -Munuza gorum ULEEAANN! -Merkez?merkez?Destek yollayın!?Böhühüeeaa![signature][hline]" Bless all forms of intelligence. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 emperyalist[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. :horace::hmm::lol::rock::hrr::yapma::-P:utaniem::-?:-):):D:-O;)8-):(:| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wraog Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 I like orange juice,not jews. ;)[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Bush'un hiçbişey yönettiği yok aslında. Dendiği gibi arka plandakiler tarafından yönetiliyor. Ama bu arka plan da bakanlar değil. Büyük şirket yöneticileri, aşırı zengin iş adamları vs. Daha fazla karıştırırsanız altından yahudilerden illuminatiye kadar bi sürü şey çıkar, özeti bu.[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 kuzey-güney olarak bildiğimiz amerikan iç savaşından sonra eyaletlerin askeri gücü yok bildigim kadarı ile, edi hanım bizleri bu konuda aydınlatacaktır sanırım :) iç savaşdan önce ise her eyaletin kendi meclisi, kendi askeri, kendi bayrakları, kendi yasaları kısaca herbişiyi vardı. united states kelimeside oradan geliyor.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus... Web Site(ler)mizin Tarihçesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 neyse simdi temellerini anlaticam daha fazla bilgi istersen icq um 20196017 simdi bak amerika birlesik devletleri eyaletlerden olusur bunlari prenslige yakin seyler olarak gorebilirsin. her eyalet valisini secer bolgedeki polis gucu once belediye baskanlarina(belediyler eyaletler icindeki sehirler yani mesela california eyaletinin los angeles sehrinin baskani) sonrada en ust guc olarak valiye baglidir. Askeri guce gelince tipki turkiyedeki gibi once acil bir durumda valiye ama tahsisi ve yapilandirmasi merkezi hukumet olmak uzere merkezi devlete baglidir. Ordu merkezi devletin ordusudur eyaletlerin ayri ordusu yoktur. Simdi yasalar ve vergilere gelince Iki cesit kanun vardir. 1 Federal kanunlar: Bunlar butun ulkede gecerliligi olan her eyaletin kabul ettigi kanunlardir hukumleri ve cezalari eyaletlere gore degisebilir. Mesela butun amerikada adam oldurmek suctur ama buna muebbet mi idammi verilecegi eyalete bagli. Anayasa bu kanunlarin en buyugudur. 2 Yerel kanunlar Eyaletlerin belirledigi bu kanunlar temelde federal kanunlarin destegiyle bolgenin durumuna gore koyulan kanunlardir. Ornegin kimi eyalette inekle bara girmek suctur. Yada federal kanunlarin belirledigi suclara ceza seviyelerini belirlerler ornegin adam oldurme kimi yerde idam kimi yerde muebbettir. Bu kanunlar hic bir sekilde anayasayla celisemezler.(Federal kanunlarla) Vergi sistemine gelince eger merak ediyorsan onlarida sonra yazarim:) [Bu mesaj onlyreal tarafından 26 Temmuz 2004 16:33 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj onlyreal tarafından 26 Temmuz 2004 16:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Her eyaletin askeri gücü yok. Her eyaletin kendi sivil savunma örgütleri var, itfayiyesiydi, polisiydi var. Ama ordusu yok. Mesela şöyle anlatayim. Federal kanunlar bütün eyaletlerde geçerli. Eyalet'in kanunları var birde. Mesela Texas'ın Eyalet Kanunlarına göre, senin üzerine olan araziye biri girerse, onu öldürme hakkına sahipsin. Arazi senin ehe. Çoğu eyalette idam var. Herneyse, gelelim ordu biçimine. Şimdi U.S.A'de. U.S ARMY U.S NAVY U.S AIR FORCE U.S MARINES Birde cici var ; U.S COAST GUARD Şimdi, U.S MARINES direkt olarak Amerikan Başkanına bağlı olan tek oluşum. Aynı zamanda hiçbir Marine, izin verilen yerler dışında (Kamplardı, oydu buydu) özel izin çıkmadan, U.S.A sınırlarına giremez. Yasaktır. Bu şunun için vardır, Amerikan başkanı tutup Marineler ile Amerika'nın içine etmek istese (Nerdeee) yapamasın diye. Marinelerin "Semper Fi" denilen bir ilkeleri oluyor bu nedenle.Semper Fidelis'ten geliyor bu. Latince "Sonsuza kadar sağdık." mealine gelmekte. Aynı zamanda "The Few, The Proud."dur bunlar. Herneyse, onun dışında diğerleri bizde nasılsa öyle. Ha ama mesela. Adamlarda Jandarma yok. Ne var adamlarda? Mesela diyelim, isyan çıktı. Ne yapacaklar? Silahlı kuvvet yok mu doğru düzgün? Var. G.I'lar var. (General Issue) Bunları yollarlar hallederler. Adındanda belli olduğu gibi, her türlü işe bu vatandaşlar koşuyor. Herneyse, umarım bilgilendirici olmuştur.[signature][hline]Mortalite, volens et potens. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 rad away? :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wraog Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Ya bu Marine'ler normal piyade olmuyo mu işte?[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 daha çok komando gibi yanlış bilmiyorsam adamlara en son kameralı tüfek verilmişti ne desek boş artık :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wraog Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Ya marine diyorum,bunnar Amerika ya giremiyorsa bunları nerede zaptediyorlar?Hep denizde mi yüzüyo bu elemanlar? :P[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 I ıh, Marine'ler daha elite diğerlerinden. U.S.A sınırlarına giremiyorum dediğim. İzinli bölgeleri var, onların dışına çıkamıyorlar "Marine" olarak.[signature][hline]Mortalite, volens et potens. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 eh yıllardır ekonomi neden gelişemiyor borç üstüne borç.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elrond_ Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 bu borç dedigimiz cavıt çagların demirelin yigenının ve iki zibidinin mılletın cebinden çaldigi rakam ... sırf bunların götürdügü para bızım dırş borcumuzu kapatıyor... bizim sorunumuz sistemmmm ve dusunce degişmesiiii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 gittiği yerlerin ekonomisini ele geçiripte o ülkenin insanından olmayan herkes şöyle yada böyle o ülkeye zarar verir[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 said: Elrond_, 26 Temmuz 2004 17:00 tarihinde demiş ki: bu borç dedigimiz cavıt çagların demirelin yigenının ve iki zibidinin mılletın cebinden çaldigi rakam ... sırf bunların götürdügü para bızım dırş borcumuzu kapatıyor... bizim sorunumuz sistemmmm ve dusunce degişmesiiii Borcumuz öyle 3-5 kişinin götürdüğü paralarla kapanamayacak kadar büyük malesef. Borcumuzun daha faizlerini zor yetiştiriyoruz ülkece, bırakın kendisini ödemeyi...[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 ama bence o terör hakkında söylenenlerde doğru yana bize silah satan bazı ırkların aynı zamanda terör yayması çok zarar verdi. fazla gitmeye gerek yok 10 sene öncesine falan dönüp rakamlara baksam teröre karşı mücadelede verilen para kalkınmaya eğitime vs verilen paradan daha çoktu[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar