Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Housing Sistemi


Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Uzun yıllar sonra güzelmi güzel bir housing sistemi sunan bir oyunumuz var sonunda :) Kısaca bildiğim kadarını anlatıcam, fazlasını bilen arkadaşlar eklesin gayri :)

Şimdi öncelikle bu oyundaki housing sistemi UO'daki ile benzeşse de çok temel farklar da mevcut. 1.'si, UO'daki gibi haritanın her yerine ev kurulamıyor. Yani yine Map üzerine kuruluyor fakat önceden belirlenmiş spotlar var, evler bu spotlara dikilebiliyor. Tabi bu hevesinizi kırmasın oyunda fazlasıyla spot mevcut. sadece yan yana dip dibe 200 tane ev kuramazsınız :)

bir diğer özellik ise, her parasıyla deed'i alan evini kuramıyor. Evi kurabilmek için House Construction skill'ine ihtiyacınız var. Evet bu güzel abilerimiz ev kurmayı oyundaki bir meslek haline getirmiş. Eğer house construction skill'iniz yoksa bir adet house constructor buluyorsunuz o size evinizi dikiyor.

Evi dikince löp diye kuruluyor mu? hayır. Evin temelini atıyorsunuz. Bundan sonra yapmanız gereken evi Wood, Rock ve Metal ile beslemek olacaktır. Topladığınız wood'ları, rock'ları ve işlenmiş haldeki madenler olan Metal'leri evin kasasına yerleştiriyorsunuz, ancak yerleştirmekte yetmiyor. Evi target alarak "Use" tuşunu kullanmanız ve evi inşa etmeniz gerekli. Bir ev şu anda 12500 wood, 7000 rock ve 7000 metal istiyor. Ayrıca evi kurarken kullandığınız wood'un rock'ın ve Metal'in kalitesine göre evin HP'si de bir o kadar yüksek oluyor. tabi burda birşey daha devreye giriyor. Evin HP'si;

Evler oyuncular tarafından yıkılabiliyor. Bu yüzden evinize göz kulak olmanız gerekli. Şu anda betada olduğu için her tür silahla evlere damage verebiliyorsunuz ki ben daha yeni kurulmuş bir evi (yaklaşık 300 kadar HP'si vardı) yayım ile 5-10 dakikalık çaba sonucu yıktım. ortalama kurulmuş bir evin HP'si 600k 700k civarı oluyor. İleride evler sadece siege weaponlar ile yıkılabilecek hale gelicek.


Ev tipleri olarak şu anda Tier 1, Tier 2 ve Tier 3 olmak üzere 3 çeşit ev var. Ancak ev deedlerinin isminin başında Type 1 yazıyor olması ileride Type 2, Type 3'nin de geleceğinin işaretidir ki bunlar muhtemelen kale tarzı şeyler olacak... diye ümid ediyoruz :)

Evinize expansion'lar ekleyebiliyorsunuz. örneğin bir Stable Expansion deed'i satın alarak evinize Stable ekleyebilir ve atınızı burada güvenle saklayabilirsiniz. Veya UO'dan aşina olduğumuz Vendor sistemi de mevcut. Evimizi bir dükkana çevirebiliyoruz. Tabi bu da House Construction skillinin alt skilli olan House Expansion skill'i gerektiriyor. Yani ev kurmak öyle çok kolay bir iş değil :)


Son olarak aklıma gelen, Tier 1 ev kurmak 25 House Construction, Tier 2 kurmak 50 House Construction istiyor. Tier 3'ü henüz bilmiyorum muhtemelen 75'tir.



Type 1 Tier 1 Ev görüntüsü

http://img148.imageshack.us/img148/7403/tier1house.jpg



diğer Tier'leri de patch'i indirip oyuna girer girmez koyarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...