Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yaza 3,5 kala

KillJoy

Öne çıkan mesajlar

Bu hafta başladım boy diyete boy 185, kilo 89, hedef 79,999999 kilo.

İlk haftalık programı yazıyorum

Sabah 1 dilim tam tahıllı ekmek
2 dilim peynir
5 zeytin

Öğle arası 1 kutu light süt

Öğlen

4 köfte
1 dilim tam tahıllı ekmek
Yoğurt
Salata

Öğleden sonra
Meyve+light bisküvi

Akşam
Peynirli yağsız salata

Gece azıcık meyve

0 spor, yapmaya vaktim yok malesef.

En hayvan dönemimde başlamıştım 96'dan 84'e inmiştim 3 ayda. Şimdi de aynı programo devam ettiricem gibi duruyor.

Yemek resimleri koymayın foruma ağır söverim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konularda çok uzman olduğumu idaa etmiyorum,ama yıllardır spor yapan ve sağlıklı beslenmeye dikkat eden biri olarak bir kaç tavsiye yazabilirim...
Öncelikle şu kuralı kafanızdan kaldırın;boy 175 ise ideal kilo 65 değildir...(o mantıkla 110cm olan birinin 0 kilo olması lazım)..
Bakmanız gereken Body Mass Index,zaten biliyorsunuzdur,seninkini hesapladım demin,evet overweight çıktı..
Yani olaya burdan gir -10 hesabı yapma kafanda...
Kilo almada aslında yağı kesmenin pek doğru olmadığını düşünüyorum,şöyle ki elbette gidip tereyağlı kuyruk yağlı yemek yiyin,veya McDonalds'ta yiyin demek değil ama yağınızı kesmeyin...
Ayçiçek yağı,zeytinyağı bol bol kullanın yani,kızartmadan kaçınmanız yeterli,herşeyi yağsız yemeye kasmanın lüzumu yok,kaldıki yağ çok önemli vücut için,vitaminlerin sindirilmesinden vücudu korumaya kadar...
Mesela süt ürünlerinde light tercih edebilirsin,ama kesmeyin yani peyniri sütü vs..
Spora başladığın zaman yine de kalorine dikkat et,karbonhidratı direk kesme yani,yoksa güçsüz kalırsın,makarna pilav abartmadığın sürece bence sakıncası yok..
Kilo vermek için aşırı şeylere ihtiyacın olduğunu sanmıyorum,öyle bir obezite durumu yok zaten,bu yüzden yemekleri,öğünleri sakın kesme,azar azar ye ama sık sık ve öğün kaçırma...
Alkol bir kere en tehlikesini direk kesmeni öneririm..
Mesela bence kilo için en tehlikelisi şeker,özellikle beyaz şekerden uzak dur,cola türü gazlı içecekleri kes,meyveye yüklen,zaten şekeri kesersen ve spora devam edersen yavaş yavaş verirsin kiloları,öyle aşırıya kaçmadan uzun vadeli düşün..
Sosyal ağlarda paylaş

8 hafta çok kısa süreymiş gerçekten. 125 kiloysan daha az kiloda bir insana göre hızlı kilo vermen normal de, 30 kilo da ÇOK fazla.

15 gün sonra hayvan gibi yemek değil daha çok normal yemek alışkanlıklarına geri döndüğünde kilo alıyor insan çok hızlı kilo verince.

Ben mesela 3 ayda 10-12 kilo verdim. Öyle bir alıştırdım ki kendimi belirli şeyler yemeye, 2 gün üst üste patates yesem kilo alıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi o diyetler metabolizmayı öyle bi bozuyo ki ondan sonra sadece su içerek yaşaman gerekiyo, süt bile içsen kilo almaya başlıyorsun...

kilo vermek isteyen insan adam gibi bi diyetisyene gitsin, tahlillerine göre vücudunun ihtiyacı olan ve olmayan şeyleri öğrensin, bilinçli zayıflasın. böyle yanlış yönlendirme insanları, sen de yapma, sağlığın bozulur.

ben baleyi bıraktığımda 46 kilo idim, sonra 65 kilo oldum, depresyona girdim, bu salak saçma şok diyetlerden yaptım, 50 kiloya indim sonra 1 sene geçti 69 kilo oldum. Sonra 69 kiloda iken diyetisyene başladım insan gibi 6 ayda 57 kiloya düştüm 4 kilo falan aldım 4 sene geçti (4 kiloyu da diyestisyenden beri öküz gibi yediğim için aldım) şimdi yine gidicem. Herkesin metabolizması farklı herkese aynı diyet olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...