zlorwf Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Örnek= Bir Osmanlı generali Bilmemne Savaşı sırasında Yeniçerileri gaza getirmek için koşar ve kafasından vurulur. Yeniçeriler dağılır ve kaçarlar.[hline] Never was and never will be.. "r"leri yuvarlayarak(ruslar gibi) Run Boo Run! diye bağırın ben o sesi duyarım:) BG'ye saygılar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 zwlorf şimdi bunu yapınca eline ne geçti? sadece işine yarıycak kısmı alıp gerisini silseydin ya.. o kadar üşeniyorsan quote yapma kardeşim. Sadece cevap yazmak istediğin kişinin adını ya, iki nokta üstüste koy ve istediğini yaz. ama bir satırlık yazı için onlarca satırlık yazıyı quotelaman bizi üzüyor yapma böyle şeyler..[hline]Swoot: Sen web 'i birak sadece cam al. EagleEye: Yok, ben web cam alıp webe camdan bakıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zlorwf Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Tamam pardon ama foruma bir canlılık kattım:)[hline] Never was and never will be.. "r"leri yuvarlayarak(ruslar gibi) Run Boo Run! diye bağırın ben o sesi duyarım:) BG'ye saygılar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zlorwf Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Adım Zlorwf!!![hline] Never was and never will be.. "r"leri yuvarlayarak(ruslar gibi) Run Boo Run! diye bağırın ben o sesi duyarım:) BG'ye saygılar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZydarHellfire Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Walla en iyi taktik benimki hehehe... ne kascam ööle kazmayla, gidip bi yerlerden vebali et fln bulacamda onlari alicamda aticamda, gidip dagda suyun yerini bulacam da ohooo yok daha neler çikmisken bide dünyayi turliyim alla alla.. intikam demisti arkadas alin iste intikam için ölümü seve seve kabul eden adamlarininz var elinizde daha ne?? :-)[hline]Bazıları konuşarak rahatlar, bazıları yazarak, dans ederek, spor yaparak, müzik dinleyerek veya şarkı söyleyerek. Beni rahatlatan FRP alanında yaptığım her şey.. kendimi ifade edebilmem... görülmem ve görmem...anlatmam ve anlamam..Kim nederse desin..En iyisi FRP... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tamirci Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 en mantıklısı şehri kuşatma altında uzun süre tutmak tabi ama arkadan gelicek 1 orduya karşı önlem almak lazım uzuncana 1 sur çekelim bizde arkaya diycem ama bu seferde biz açlık çekicez 1 süre sonra napsak? en iyisi biz büyük tümsekler yapalım kaleye karşı onlardan alevli toplr yollayalım kaleye doğru kapı tahtadır büyük ihtimalle uzun süre dayamaz dimi ama?duvarları yıkmak içinde sert toplar yapalım büyük onları yollayalım[signature][hline]Gidiyorum hayattan,suların aktığı yönden,rüzgarın sevgi dolu okşayışından uzaklara uzaklara gidiyorum.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 bu ne ya . yuzbinlerce kisilik bir ordumuz var ama bizim ordunun yarisi kadarda adam kalenin icersinde var . 1-bu kalenin yuzolcumü nedir ? 2-kac kisi asker kac kisi sivil ? 3-madem durumumuz boktan o zaman asimetrik savas tekniklerine basvuracagiz : a-ordumuz kac kisi tam bilemiyorum ama belli miktarda adam kaledekilerin gorebilecegi bir uzaklikta orta halli bir koy insaa etmeye baslasin . cok duzgun bir sey olmasina gerek yok ama uzun sure pek cok askeri barindirabilecegini anlasin bakanlar . (boylece kalici oldugumuzu icerde ne kadar kalacak olurlarsa olsunlar ciktiklarinda burda bekleyecegimizi anlasinlar . sonucun degismeyecegini anladiklarinda savasmak icin beklemelerinin de anlami kalmaz . savasmak icin biz onlara gitmeyecegiz onlar bize gelecek kafalarina soksunlar bunu ) b-gelmesi muhtemel yardimci ordularin komutanlarina krallarina elciler yollansin . "biz intikam siz servet pesinde kosmuyor muyuz ? oyleyse biz isimizi bitirene kadar kenarda bekleyin sonra gelin ve istediginizi alin " tarzinda diplomasiden anlayan adamlarimla teatiler baslasin . (boylece gercekten yardima gelecek olanlar var midir yok mudur bunu anlayabiliriz ? o ulkelere gidip gelen elciler savas hazirliklarinin farkina varabilecek kadar akilli adamlardir . eger gercekten boyle bir yardim yola cikacaksa ya da ciktiysa bile diplomasinin birinci amacini uygulamaya sokmus oluruz . vakit kazanma . ) c-bu komutanlarin krallarin kurmaylarinin akillarini karistirmak icin ajanlari her yere yollamis oluruz tabii coktan . bilmem hangi ulkeden gelen cok zengin tuccarlar silah tacirleri gibi gorunen adamlarima gidip ust duzey butun komutanlariyla gorusmelere baslamalarini emrederim. bir silah tuccarinin tabii ki savas cikmasin diye ugrasmasi sacma gorunur . zaten o da bize sattigi silahlari anlatirken zevkten kudurmali ki bu kurmaylarin aklinda bir soru isareti belirsin . onlardan daha cok ve daha kalite silah aldigimiz dedikodularimiz ortalikta dolanmaya baslar . sizdirabildigmiz butun ajanlar bu sekilde herseyden deli gibi aldigimiz dedikodularini yaysin . bir suru at alioruz bir suru inek tavuk agac .koca bir savas makinasinin yakinda harekete gececegi dedikodulari .(aba altindan sopayi bu sekilde gosterirken bir yandan da daha once yaptigimiz teklif siradan askerlerin sivil halkin kulagina calinacak tabii ki. koca bir ulkeyi hic savasmadan alacagina inanan askerler neden gidipte krallarina teklif edilen para icin olmek istesinler ki ? elbette onlarinda her yerde adamlari vardir . istihbarat aglari bu kadar abartilan sekilde bir hareketlilik olmadigini fark edecektir ama hic bir onemi yok bunun . biz zaten kralarin ve komutanlarinin degil daha asagidakilerin savasma arzusunu kirmak istiyoruz ) c-siradan insanlari bu sekilde yemlerken elbette krallara ve komutanlara da sunacak bir seylerimiz olmali . nasilsa bu zengin ulke bizim elimize gecmeyecek mi ? yardim gondermeyi dusunen ulkelerin komsulari arasindan kendime muttefikler satin alirim onlari ikna ederim . hemen her yerde her kralin aklinda akinda ortaligin ne kadar karisicagi sorusu gelmeli . acikcasi yakinda butun kitanin buyuk bir karmasanin cok az otesinde oldugu "gercegi" ni anlamalari lazim . (bu durumda para kazanmak icin yabanci bir ulkeye yardim etmekten cok savunmayi ve asker harcamamayi dusunmeye baslarlar) d- ordudan ufak bir bolum sagda solda daha once kilictan gecirmedigimiz yerel halki toplasin (mutlaka kalmistir kiyida kosede hepsini oldurmus olamayiz di mi? :D) . insaat islerinde , her turlu konuda ordunun hizmetine sunulsun bu kisiler . tabii ki guclu kuvvetli gorulenler goruldukleri yerde oldurulebilir. bana kadinlar ve 16-17 yasindaki cocuklar lazim . ( kaledekiler kendi kadinlarinin ve cocuklarinin ulkelerinin sonunun hazirlanmasina yardimci oldugunu gorunce uzuleceklerdir . tabii gece olunca bizim askerlerimizinde ne kadar "eglendiklerini" gormek nasil hissettirir tahmin bile etmeye gerek yok . bizim ordumuzun yiyip icip keyfine bakarken onlar moral kaybedek biz kazanacagiz ) evet bu dediklerimi yapmak elbette biraz zaman alacaktir ancak her akilli kral gibi bu islerin hazirliklari cok onceden baslamisti . ( eheh braveheart daki serefsiz kral gibi ) tabii bunlarla kale falan fethedilmez . simdi isin askeri taktikler kismina geliyoruz . 1-madem o kadar fazla askerimiz var hic saldirmadan sadece beklemek olmaz . kale kusatmak icin geldigimize gore merdivenlerimiz ipimiz sapimiz vardir . bunun icinde ufak bir numara yapacagiz once . bir meblag asker kalenin bir tarafina gececek aksam karanliginda . her birinin eline birer mesale vereceksin ama iki ellerine 1 er tane . boyle 1000 adam olacak 2000 adam kaledekiler icin . bunlar kaleye dogru yer yer kosarak yer yer durarak yaklasirken kuskusuz dikkatler oraya donecek . diger surlardan adam bile cekebilirler . diger yandan daha once gece karanliginda coktan yola cikmis adamlar ellerinde merdivenler usul usul sinsi sinsi yaklasacaklar . bu rtarafin baya bir kalabalik olmasi lazim tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 nostaljiaaa en enteresan yanı da, en son mesajdan tam bir yıl sonra uplanıyor :D[signature][hline]iyi kötü çirkin [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 17 Temmuz 2004 13:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tamirci Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 ama güzel ya dimi :)[signature][hline]Gidiyorum hayattan,suların aktığı yönden,rüzgarın sevgi dolu okşayışından uzaklara uzaklara gidiyorum.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 b2lerime yüklerim ne kadar hayvansal bomba varsa salarım üstlerine sonra şehre tanklarımla girerim....... bi dakka savaş karıştı.........[signature][hline]"I don't enslave myself to time, human. There is day and there is night." beleş 3.5 ed.e Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selocan Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 3 çeşit ordu flamasından kastedilen nedir ? ayrı flamayı taşıyorsa farklı şehir/krallıklara ait olduğu aklıma gelir benim. eğer böyle ise yapacağım şudur. ajanlarımdan manyak olanları görevlendiririm ya da ordumdan en fazla 2 askeri ( kendilerini feda etmeye hazır ) görevlendiririm ajanlar yardımıyla şehre sokulur (eğer şehre giriş çıkışlar çok sıkı ise ajanları ikna ederim ) burda amacım benim adamlarımın bir flama altında diğer flamaya saldırıda bulunması. diğer flamanın komutanını herkesin gözü önünde öldürmek mesela. bu bir suikastten çok bir orduya ait görünerek diğer orduyu kışkırtmaktır. bu bir risktir tabi. eğer adamım komutanı ya da o yüksek rütbeli kişi herkimse onu öldürürse zaten morali bozuk olan düşman orduları arasında kaçınılmaz bir savaş çıkar ve 3 falamanın 2 sinin savaştığını düşünürsek ve birisi galip gelirse ( hçi asker kaybetmese bile ) şehrin savunmasının 1/3 ü gider. Benzer olayı farklı zamanlarda 2 ya da 3 ajanla uyguladığım zaman kargaşa büyük olur. hatta bir ajanla halk arasında söylenti de yayabilirim kral askerler savunmada daha etkili olsun diye halkın yemeğine el koyacak diye. halı kısmen ayaklandırıp nüfus ve iş gücü azalmasına sebep olabilirim. bunlar için 1 - 2 hafta yeterli olacaktır. daha sonra elimde olan birkaç mühendisin de yardımıyla kapıyı hedef alacak şekilde mancınıklarla saldırı planı geliştiririm. 2 - 3 gün boyunca mancınıkların yerlerini rastgele değiştiririm ki saldırının nereden geleceğini kavrayamasınlar. ama en son gün saldırı olacak şekilde ayarlarım. o günün gecesi karanlık iyi ce çökünce kalkanlı siper birliklerin öncülüğünde mancınıkları ileri sürerim. gece olduğu için okçuları etkin olmayacak ama ben gündüz mühendislerin yaptığı hesaplar doğrultusunda davrandığım için mancınıklar gece atarken hedef alma sorunu olmayacak ( uygun yerlere yerleştirmiş olacağım.) aynı anda bir çok mancınığın kapıya atmasını sağlarım. mancınık atışıyla aynı anda uygun adım ( helms deepte orcların kaleye yürümesi gibi ) kapıya doğru ilerlerim ( kalkanlı birliklerle ) ( ayrıca kapıya saldıracak olan mancınıklar atış yaptıktan sonra taşları geçişi engellemeyecek şekilde ayarlanacak sayısı ).düşmen okçuları hem gece yüzünden hem de kalkanlı birlikler yüzünden elde ettiklerini bulamayacaklar ve gece baskın gibi olduğu için ( her ne kadar gözleselerde gece daha rahatsız bir vakittir ) panikle okların büyük kısmını o anda boşa harcayacaklar. bu sırada onların atış menziline girmeyen ağır zırhlı savaş birliği yine gürültülü bir uygun adımla gelecek. halk geçen hafta iç çatışma yaşadığı için gece vakti zaten bozuk olan morali daha çok bozulacak ve hiç bir şekilde etkili olamayacak. (şimdi aklıma geldi . 3 - 4 mancınık ise kaleye girişin rahat olması için kıyıdan köşeden surları dövecek. (gece saldırı hali olduğu için onarımı mümkün olmayacak) eğer ilk iç çatışmayı okçuların ağırlıkta olduğu grupla diğer grup arasında çıkartırsak okçu sayısına daha büyük bir darbe vurmuş oluruz) Eğer ordumuz denildiği kadar büyükse kale kapısında kapıyı kapatmalarını engelleyecek fakat biz de içeri girmeyecek şekilde 2 - 3 saat ( yani şafak vaktine kadar ) tutunmaya çalışırız. ( büyük bir kısım kalkanlı birlik olmak zorunda ) sabah vaktine doğru okçular 2 - 3 saat savaşmaktan ok atmaktan tükenmiş, cephaneleri önemli derecede azalmış ve gün aydınlanmaya başlamış olacak ve bizim okçular devreye girecek. bu noktada artık kalkanlı birliğin kalanının içeri doğru ilerlemesi gerekiyor. arkasından okçular ve ağır zırhlı savaş birliği gelecekler ( ağır zırhlı birlik zırhlarını üstlerinde taşımak zorunda değil aksi halde gece boyunca yorulabilirler ama onların menziline girmeden orda kalabalık olarak beklerlerse ve şehir surlarında yaşanan çatışmayı görürlerse ve bir şekilde 2 - 3 saat dayanmalarını sağlarsanız o saatten sonra artık savaş için çıldırmış bir duruma gelirler ve şafak vakti zırhlarını giydirip okçularla beraber yolayabilirsiniz.) herneyse okçularınız surların üstünde etkisiz durumdaki okçular baştaq olmak üzere ortalıkta gezen diğer düşman gruplara ateş açacak ve bu sırada kalkanlı birlik ( ordumuzun büyük bölümü kalkanlı korumalı olmak zorunda ) dış çemberi aşıp iç çembere doğru ilerlemek durumunda kalacak. bu ilerleme sırasında hem kendileri hem de okçu birlik yardımcı olacak yolun temizlenmesine. iç çembere kadar olan kısım temizlenirse geri çekilecek ordu. günün geri kalan kısmını düşmanın düşünmesi için bırakacak (şehri teslim edip etmemeyi). şimdi önemli bir nokta: ilk savaşın yaşanacağı yer dış çember olduğu için ordunun büyük kısmı burda imha edilmiş olacak ve iç çemberdeki ordu dıştaki kadar önemli olmayacak. bunun için artık daha rahat davranılabilir. (bu kısmı iki çember arasında tekrar bir kapı olduğunu üşünerek yazıyorum.) eğer düşman ordu artık kaybedecek bişeyimiz yok saldıralım stratejisi izlerse geri çekilmiş kalkanlı kısım arasından ağır zırhlı birlikler special ability bölümünden berserke tıklayıp ne varsa saldıracaklar. eğer böyle olursa okçuların da yardımıyla kolay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Creel Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 heh topici acan arkadas animsamiodur kesin ya nese :) valla bu tarz bi sehri düsününce benim aklimda direk gondor sehri geldi :) (migfer dibide benzio hatta) bide üstüne filmi animsayinca baya bi benzerlik oldugunu varsayarsak P: gondora/migfer dibine girmek icin yapilanlar neyse aynilarini yapardim :P (ha bi tepe olai eksik idare edin artik :]) [Bu mesaj Creel tarafından 26 Temmuz 2004 16:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wraog Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Nükleer bombanın icat olmasını beklerim ben.Alayına bomba.Yer misin?Yemez misin?[signature][hline]" Bless all forms of intelligence. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar