Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangisi olmak isterdiniz.

Buyse

Öne çıkan mesajlar

Bella said:

alante said:

Evet geç kalındığında karşılaşılacak durumla ilgili Çerez tabağı teoremi
(alıntıdır)

Bir kuruyemiş tabağı kalabalık bir grubun önüne geldiği zaman sırasıyla
önce antepfıstıkları, ardından bademler, sonra fındıklar gider. En sona
beyaz ve sarı leblebiler kalır.
Eğer belli bir yaşa kadar evlenmemişsen de durum farklı olmaz. Ya kalan
leblebiler ve ayçekirdekleri ile idare edersin, ya da olur a bir fıstık
bulurum diye tabağı karıştırır durursun..

Aynı tabakta ucu açılmamış kabuklu şam fıstıkları da kalır.
Herkes bir eller, bakar ama kimse açmaya cesaret edemez, tabağa geri
bırakır. Onlara ulaşmak cesaret ister. Dişine güveneceksin kıracaksın ki,
içinde gizlediği lezzete ulaşabilesin. Ama risklidir, dişini kırabilirsin.

güzelmiş bu.
ama ben önce bademden başlıyorum.
fındık ve fıstıklar hep sona kalıyor sdf

Fındık, badem.
Antep fıstığından bıkabiliyorsun antep'te yiye yiye.
yani fail teoremin.
Sosyal ağlarda paylaş

"peder zickler" said:

görücü usülü de o kadar kötü değil , benim bir yakınım daha yeni görücü usülü ile tanıştığı mavi gözlü, güzel vücutlu , güler yüzlü tatlı bir öğretmen hanımla evlendi.Adam malak ama savcı işte :>

Görücü usulü ile evlenmede çiftler yinede evlilik öncesi görüşüyor, tanışıyor, hani birbirlerini tanıdıkdan sonra evleniyorlar. Burada görücünün yani arabulucunun faktörü iki insanı bir araya getirip, tanışmalarını sağlaması. Daha az yıpratıcı oluyor, en azından iki tarafda evlenmek maksadı ile bir araya geliyor, kafalarında o konuda bir şüphe yok ve sonuca dha hızlı gidiyorlar en azından kartlar açık. Zaten karşı cins sadece bir araç oda yaşamımıza konfor katması için (her iki taraf içinde), belirli bir yaşdan sonrada insan bunun farkına varıyor herhalde. Mantıklı bir seçim oluyor nihayetinde. Aşk evliliklerinden daha uzun ömürlü olur mantık evlilikleri gibime geliyor.

Schopenhauer abimde aynı fikirde olsa gerek aşk evliliklerinin türün devamı için yapılan en iyi eşleşme olduğunu söylüyor, ki adamın bu teorisi ispatlandıda feromen (yanlış yazdım herhal), ve şu ter kokusu deneyi ile ntvde bir ara çıkmışdı. O yüzden aşk evliliklerinin aslında türün en sağlıklı şekilde devamı için doğa ananın bize yaptığı bir oyun olduğunu söyler. En nihayetinde aşkda bittimi ki bitiyor malumunuz, elde kalan ne oluyor bilmiyorum. Mantık evliliklerinin ise bu bağlamda daha uzun ömürlü olduğunu belirtiyor kendileri.
Sosyal ağlarda paylaş

"peder zickler" said:

zaten karşındaki mantığının kabul ettiği biriyse sonrada sevmeye başlıyorsun ister istemez

Evet ve zaten birbiriniz için herşeyi daha katlanır hale getirdiğiniz gerçeğinida kavrayınca mutlu mesut yaşanır gider gibime geliyor en azından beklentiler düşer yada olması gereken seviyeye iner. Bülent Ortaçgilin dediği gibi "aşk bir dengesizlik ve dengeye dönüşen sevgi" misali yaşanır gider.
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

Bella said:

güzelmiş bu.
ama ben önce bademden başlıyorum.
fındık ve fıstıklar hep sona kalıyor sdf

Fındık, badem.
Antep fıstığından bıkabiliyorsun antep'te yiye yiye.
yani fail teoremin.

hahah bi teoremim yok, yeme stilim bu.
tamamen kuruyemişi düşünerek yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...