alperozg Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Şimdi arkadaşlar, kardeşim üniversiteye gidiyor, hazırlık bölümünü atladı yani bu dönem yurtta kalmasına gerek yok ama adam diyor ki: ben senetleri vermem, zarar ederim ödeyeceksiniz diyor. Sonra sözleşme çıkardı biz o sözleşmeyi imzalamamışız normalde imzalı olması gerekiyor ama unuttular mı nedir kendisi de şaşırdı ama farketmez senetler var zaten diyor. Yurdu boşalttık ama ve yazılı kağıt aldım her hangibir hasar yoktur diye ama yurttan ayrılmıştır diye yazmadı çakal(bugün yurdu terkettik) ama yinede tarih var üzerinde. buna rağmen senetleri ödemeden depozitonuzu vermem diyor. Şimdi sorularım şunlar: Biz bu sözleşme olayını söyleyip bir yere şikayet edip bu senetlerden kurtulma şansımız var mı? Ödemesek ne olur? Ne yapıp eder tahsil eder mi? Ne kadar süre sonra yasal yoldan alır? Faiz yermiyiz? Kafaya taktım bişiler yapmam lazım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 hiçbi halt alamaz.sozlesmesiz olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 fatura falan aldıysanız yalan olur tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 fatura derken? nasıl yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 bişey yapamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 walla ben 2 sene önce yurttan çıkarken aynı muameleyi yaptı herif. Snra baktı senetleri imzalatmayı unutmuş mecbur verdi yani yapabilecegi bişey yok. İmza atmamışsa alsın yanına 2 polis gitsin alsın parasını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 senetler imzalı ama bide yurt sözleşmesi var onda imza yok. sadece bu senetlerle bişi yapamaz mı? eline alsa bu senetleri gitse mahkemeye ödemiolar dese? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Şimdi senetleri şu şu sebeplerden verdim gibi elinde bir belge yoksa, sözleşmeyi imzala veya imzalama o senetler geçerlidir. Herhalde bono şeklinde bir düzenleme yapmıştır eleman. Bu şahıs iyiniyetli 3. kişiye senetleri ciro ederse 3. kişinin hakkı korunacağından senetleri her halükarda ödersin, ciro etmese bile yine o senetler ile eğer bono ise icra takibine koyar ve tahsilde eder senden. http://www.dersmuhasebe.com/images/senet-sekli.jpg şu tarz birşey ise imzaladığın senet bonodur bu. Ve bunu herhalükarda ödersin. Faiz ise ancak vade tarihi gelipde ödenmediğinde işlemeye başlar, vade tarihi varsa senetlerin üzerinde otarih gelmeden işlemey koyamaz. Vade tarihi yoksa istediği vakit senden talep edebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 o zaman durum fena. ödücez bi şekilde :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Tabi bir bilene sor yine, danış ben bildiğim kadar cevaplamaya çalışdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 tabi danışırım, teşekkür ederim bilgiler için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 adam çokta haksız değil bu arada parayı istemekte. kardeşin yerine birini filan bulsun veya yarı parasını filan verin. çözersiniz bir şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Kafasına vurup alamıyor musunuz senetleri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 1 ay süre tanıdım kendisine en son çare o artık napalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 ya ne ugrasıyosun etrafına sordur ilgili ilde mutlaka bir emniyet birimi ya da milli eğitimde çalısan birileri vardır. gitsinler adamlarla tatlı tatlı konussunlar arada bi gözdağı versinler.türkiyede böle ya gidicen kapısına çifteliyi dayıcan adam yusuf yusuf edecek ya da dayın , abin olacak. ha bunlar yemezsse en olmadı git ilgili ilin savcılığına suç duyurusunda bulun nitelikli adam dolandırma diye bak adam nasıl yusuf yusuf edecek. ha bu da olmazsa paşa paşa ödicen demektir o zaman üstüne bi bardak sprite iç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Atsumichi Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 yurt sahipleri sözleşmeyi özellikle imzalatmazlar. senedi imzalayıp alacağını garantiye alır.Sözleşme olayına gelirsek yurt sahibinin yararına olan bir olaydır.size 24 saat sıcak su demiş ve gece su yoksa şikayet edin sözleşmeyi imzalamadığınızdan dolayı öle mal mal bakarsınız.Senedin iptali ancak başka bir okula geçme durumunda (yatay geçiş) ödememe hakkınız doğuyor.(True story) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Agmahan Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2010 Bilen biri olarak söyliyeyim gerçi bir arkadaş da bahsetmiş. Senetleri geri almadığınız taktirde her türlü ödersiniz, sözleşme falan da önemli değil,senet demek ödeme sözüdür, adam 3. bir şahısa ciro ederse,bankaya tahsile verirse ödemekle yükümlüsünüz. Bir emniyetle veya bir noterle görüşüp tespit yaptırabilirsiniz ama tamamen adamın insiyatifinde olay,adamla anlaşmaya çalışın paramız yok o yüzden okulu bırakıyoruz tarzı fakir edebiyatı ile alttan alın kaç senet var bilmiyorum ama 1-2 tanesini ödeyip diğerlerini almayı teklif edin.Benzeri başıma geldi yurt kapandı bizim senetler gitti,ciro edilenlerle ilgili dava açıldı ve paşa paşa faiziyle ödedik.Diğer senetler ortaya çıkmadı Allahtan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar