shoot from the hip Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Diyelim ki benim taksilerim var . bu taksiler icin internetten rezervasyon aliyorum . Internetten bu taksilerin musterinin belirttigi adrese en kisa zamanda gilecek taksinin belirlenmesini ve ne kadar zamanda gidebilecegini hesaplatmak istiyorum . Bunun haricinde bu adresin soforun arabasindaki monitorde otomatik gozukmesini v.s istiyorum . Boyle bir sistem icin en bastan navigasyon programimi yazilmali yoksa mevcut bir gps navigation device in tahmini zamanlamasi ve diger ozellikleri kendi amaclarimiz dogrulutusunda kullanilabilir mi? Boyle bir sey rentacoder dan birini bulup yaptirabilir miyim ? Boyle bir sistemi tahmini ne kadara yaptiririm ? Yazilicimlara acayip sacma gelebilir sorular ama zaman ayirip cevaplayanlara mutesekkir olurum efendm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 mevcut gpslerle yapilabilir, geolocation aktif telefonlarla da yapilabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 en bastan yazmana gerek yok, zaten istedigin seyin buyuk kismi navigator kisminda hallolmus vaziyette, navigator yaziliminin icerisine bazi fonksyonlar eklemen gerek. misal bakirkoyde musteri var, senin atakoyde, taksimde, avcilarda bide mecidiyekoyde taksilerin olarac. sistem en basidinden sole islemeli bence (ortak kullanilan bir database oldugunu dusunursek) 1- oncelikle taksilerin coordinatlari her 5 dakkada 1 database e islenecek 2- mesela bi musteri aradi, onun koordidani database girilecek 3- ona en yakin koordinattaki taksiye musterinin koordinati gonderilecek 3- koordinatlar arasi mesafe / hiz dan zaman hesaplanacak 4- musteriye su kadar dakka sonra taksiniz orda denecek. navigatorda koordinatlar var zaten, egerki bi simulaston gibi bisi yapmak istiyorsan google map i onerebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shoot from the hip Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 yani ben mesela microsoftun streets and trips yazilimini alip bir programciya bunun uzerine bisiler eklettirebilir miyim ? yada diyelim ordaki haritayi alip kendi yapacagi baska bir programda gosterebilir mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Harita yazilimi acik kaynak kodlu ise ya da API sagliyorsa baska bir yazilimi kullanarak halledebilirsin isini. Diger turlu kendi haritalarini vesaire kullanman gerekecek. Bir de cok zor bir olay degil bu. Illaki yapilir. Hani ufak bir java client + web kismi seklinde cozulur bana gore. Cok da kolay olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 dipnot olarak ekleyeyim: "shoot from the hip" said: Internetten bu taksilerin musterinin belirttigi adrese en kisa zamanda gilecek taksinin belirlenmesini ve ne kadar zamanda gidebilecegini hesaplatmak istiyorum. sadece bu konu uzerine doktora yapan insanlar taniyorum. lojistik'te bu konu cok onemli. eger trafik filan hesaba katilacaksa bu o kadar da kolay bir hesaplama degil. ozellikle de sinirli islemci gucu olan bir cihaz icin hic kolay degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shoot from the hip Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Peki googlemap ile trafikte gecicek sure zaten hesaplaniyor . Mesela musteri , taksiyi istedigi adresi yani ev adresini yazdi , ardindan gidecegi adreside yazdi . Taksinin musterinin evine gidecegi zamani gmap ten bulup , ustune destination adrese gidecegi zamani bulup ekleyebilir miyiz mesela . Gmap bunlara izin verir mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 ETİ ETİ ETİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
niggaknow Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 abi copyright ı alınmadan hemen sistemi çalıyorum iyi para var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 olay direk mesafe hesaplamayla bitmez tabi. yolların trafik durumunu katman gerekiyor. bence en iyi yöntem istatistiki bilgi tutup bunlara göre karar vermek. hangi saate hangi yönde belirli düzergahların ne kadar zaman aldıgı vs vs gibi. zamanla istatistikler cogaldıkca daha iyi sonuclar cıkacaktır. bunun yanında bazı düzergahlarda birtakım yönlendirmeleri belirli katsayılar vererek force etmek de lazım. düzgün ve kullanılabilir birseyler yazmak öle cok kolay bisi deil bence. live'a gectikten sonra bile üzerinde development yapılması gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 cok accurate olmasina gerek yok, hesaplar yolun mesafesini ustune de ortalama trafik suresi ekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shoot from the hip Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Aynen oyle saniyesi saniyesine bilmesine gerek yok . Tek sorum su kaliyor o zaman ; gmap in haritalarini ve hesaplamalarini kendi yapacagimiz programda kullanabilir miyiz ? x destination gitmesi suresi plus ordan y dest gitmesi suresini hesaplama . Onu musteri gosterme v.s . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
regal Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Abi güzel fikir ama öyle bişey yapıldı zaten kasmaya gerek yok araştır istersen, yurtdışında da çalışan bi sistem baya bi ülke kullanıyo zaten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucunbiri Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 niggaknow said: abi copyright ı alınmadan hemen sistemi çalıyorum iyi para var ne yazık ki turkcell senden 2 sene evvel davrandı, üzgünüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 kodirlar ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 sadovfaks. kodir = coder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2010 coder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar