Fransuxa Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 kitapta eklemlenme denilen kavram ne demek oluyor konuda şu. avrupanın osmanlıdan pamuk alması osmanlı devletının ekonomisinde bir eklemlenme yaratıyor. yani hammadde satıyoruz bu durumda ekonomi büyümesi falanmı oluyor? cevabını alıyım sabaha kadar trolleyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Türkiye global ekonominin gelişimde eklem görevi görüyor. Tamamen salladım, umursamayınız asdfag. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 http://www.bilgininadresi.net/Madde/10562/Eklemlenme-%28articulation%29- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 tenk yu pascal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 osmanlı avrupa örn eği için konuşayım osmanlı hammaddeyi veriyor karşılığında işlenmiş nihai mal alıyor şimdi osmanlı yaptığı bu ithalat-ihracat işlei sonucnda hem hammadde tedrikçisi hem de pazar alanı olarak her iki şekilde karşı ülkeye olanak sağlıyor tam olarak eklemleniyor avantajlı ülke merkez osmanlıo uydu ülke oluyor eklemlenme daha çok dünya ticaretine katılım olarak kullanılıyor bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Ben bugüne kadar hammadde satıp karşılığında işlenmiş mal alarak kar edildiğini görmedim ama neyse asd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 abi zaten kâr etmiyorsun ki .) direk sömürülüyorsun ha mesela dahilde işleme rejimi diye bir şey var sen hammaddeyi kdv siz olarak alıyorsun işliyorsun ama işledikten sorna hammaddeyi aldığn ülkeye sadece ihraç edebilyorsun hani ne başka ülkye ihraç edeiblirsin ne de iç piyasa üretimine katabilrisin fln zaten sorun osmanlıda o ithal edilen nihai malın üretiminin yapılmıyor olamsı mesela yüksek teknoloji (o zamnın yüksek teknlojisi) ceket mesela.. yani öyle bir teknikle üretiliyor ki o ceket senin memlekette üretemiyorsun fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Sallıyorum: Yeni bir dal oluşturuluyormuş. (veya yeni bir alan da denebilir) Sallama sebebi: Eklem oluşmasından yola çıkarsak, eklemin de bir bütüne bağlanan farklı bir şey olduğunda kullanıldığını düşünürsek; var olan bir bütüne yeni bir şeyin eklenmesi olarak düşünülebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Tamam ben de aynısını dedim de eklemlenme diyince ekleme gibi bişey anladım hep kar bekledim dedim nasıl oluyo Etkileşim gibi bişeymiş kar veya zarar değilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 yok kâr zarar oalyı değil ehe sadece mevcut bir ticari ilişkiler yumağına katılma işte ahmet mehmet alışveri şyapıyor ama ahmet çok cin mehmete ne geçiriyor ne geçiriyor üff öyle bir geçiriyor ki senin de canın çekiyor "ya ahmet sen iyi geçiriyorsun biraz da bana geçir" diyerek olaya dahil oalibliyorsnç yada baktın ahmet mehmete geçirmekten köşe oluyor sen gidip ahmete "ya ahmet bak ben de mehmete geçirmek istiyorum gel anlaşalım ben senden şu şu malları alayım ama sen de mehmete bu bu malları satma çünkü ben satacam" şimdi bu noktad kimin eli kimin cebinde hiç belli değil ahmeti de mehmetide tanımam ama ahmet bildiğin şerefsizin öcne gidenidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 eklemlenme insanın kendine yakışanı giymesidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Saol babacum bilgi için ben sormamıştım ama bilgi göz çıkarmaz.. =) Neyse ben kaçar iyi geceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 bol bol teşekkkür ettim repütazyona abandım babacum. tenk yu so maç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar