Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karın hareketleri ve In&Out sorunsalı

xieon

Öne çıkan mesajlar

Daha önceden de yazdığım gibi evde egsersiz yapmaya başladım ve program olarak p90x'i kullanıyorum. Şimdi şöyle bir sorum olacak bu karın kasları için In&Out yaparken her ne kadar kafamla sırtımı aynı hiza da tutsam da karnımdan çok belimde bir ağrı oluyor ve bana hareketi yanlış yapıyormuşum gibi geliyor. Pozisyon olarak bacaklar birleşik havada ve sırt geriye çok az eğimli bir şekilde başlıyorum acaba duruşumda bir yanlışlık mı var? Nerede hata yapıyor olabilirim?

2. olarak da ilk hafta bu karın egsersizlerini 2 günde bir yapıyordum çünkü her egsersiz sonrası kaslarda bir yanma oluyordu fakat şimdi vücudum alıştı sanırım ve o ağrılar hiç olmuyr ve boşa çalışmışım hissi veriyor bu konuda yorum yapabilirseniz sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

In&Out nedir bilmiyorum ama bel ağrısından yola çıkarak şöyle bir yorum getirebilirim: Bel çalıştıran hareketlerde bel ve sırt dümdüz tutulur, vücut kalçalardan kıvrılır. Karın çalıştıran hareketlerde ise sırt düz olamaz, sırtın hafifçe kamburlaşması lazım. Beli/sırtı düz tuttuğun anda karın yerine beli çalıştırmaya başlarsın. Eğer o yaptığın harekette yere yatıp üst vücudu yerden kaldırıyorsan, bel ağrıları beli ve sırtı düz tutmaya çalışmandan kaynaklanıyor olabilir.

Karın kaslarını 2 günde bir çalıştırmak mantıklı. O ağrıların ilk haftalar sonrasında geçmesi normal. Aynı hareketleri aynı tarzda yaptığın sürece olmaz o tür ağrılar. Boşa çalışmış olmuyorsun merak etme.
Sosyal ağlarda paylaş

O tür hareketlerde dengeyi sağlamak için bel de çalışır. Karın kasların bel kaslarına göre daha güçlüyse karından çok belinde hissedebilirsin. Zaten bel çalışmadan karın kaslarını geliştirmek zararlı bir şey vücut için. O yüzden dert etme derim. Beldeki ağrıların kas ağrısı olduğunu varsayıyorum ama. Omurilik falansa sakat.

Yine de dediğim gibi, üst vücudu dümdüz bir çizgi şeklinde tutmak yerine ileri doğru eğilmeyi dene. Sanki göğsünle karın kaslarını sıkıştırmaya çalışıyormuş gibi. Hem karın kaslarını daha iyi hissetmen lazım, hem de bele düşen yükü azaltmış olursun. Yine video'daki gibi ellerinle yerden destek alman bele düşen yükü azaltır yine.

Bu arada videoda arkadaki alaman Hido'ya benziyo eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...