Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Makine Tavsiyesi ?

jacabo

Öne çıkan mesajlar

şimcik nikon d70s ımı degıstırmek istiyorum, hem biraz eskidi artık iyice bozmadan elden cıkarıyım dıyorum , hemende yeni sulara yelken açmak istiyorum

ne tavsiye edersiniz ? dslr olabılır analog olabılır orta format olabılır
butcem de d70s + uzerıne 700-1.000 tl arası gibi bi rakam dusunmekteyım

not: body olarakta verebılrıım makınamı yada lensıyle beraber. 18-200 sigma lensim mevcut uzerınde

yada sen cekme fotograf fılan, bırak bu işleri diyorsanız onada eyvallah =)
Sosyal ağlarda paylaş

eger bu fiyatta makine bakiyorsan pentax ve ya sigma bak derim. Nikon canon da bir ust modelini hele ki sifir makine bulamazsin. Ben d70s i gecen yaz elimden cikarip d300 aldim. Ikinci el olarak. Simdi senin verdigin fiyata bakilirsa sigma yi siddetle tavsiye ederim. Neredeyse body olarak yeni marka oldular ve kendilerini tutturdular. Bence pentax canon nikon disinda kesinlikle sigma yi arastir modelleri bilmiyorum ama arastirdigin modelleri bulabilirsen buraya yaz yardim etmeye calisayim. Analog olarakta nikon modellerine ve ya pentax a bak o fiyatlara. Klasik ve gercekten mis koku yayan fotograflar cikartiyorlar kullanmisligim vardi fx80 mi ne nikonda.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de buraya yazıyorum o halde yardımcı olunuz bana da =) fotoğrafçılıktan hiç anlamayan adamım ama yeni başlayacaklar için güzel bir makine almak istiyorum elimde 500 600 lira bi miktar var.Fujifilm s1500 fln var ama cok kufretmişler makineye alternatif olarak şunu al cok seversin demek istediğiniz makine var mı?

edit:Kodak EasyShare Z812 IS da başlangıç için fena değil gibi
Sosyal ağlarda paylaş

araştırmalarımda hep aynı şey olmuştur.
canon lensleri nikon lenslerine nazaran daha pahalıdır. bilgin olsun.
ona göre de bir düşüncen olursa bunu aklında bulundur derim.
sigma eskiden alınabilirdi ta ki kendilerini adam edesiye kadar. adamlar adam oldular ve artık eskisi gibi diğer markalar için lens çıkartmamaya çalışıyorlar. nadiren yapıyorlar artık çünkü kendi makineleri ve artık spot olmadan satış yapabiliyorlar.

ama nikon ile aynı pinlere ve girişlere sahip bir çok objektif. sadece detaylı olarak belirtmiyorlar. nikon bana göre sanki erkek makinesi gibi geliyor. d70s ve d300 kullanırken çok mutlu bir şekilde kullandım. canon un tamamen apayrı bir görüntüye sahip nikonun karşısında.
Sosyal ağlarda paylaş

whiplash biraz canon ve nikon lenslerine deyinmiş. evet canon lensleri pahalıdır fakat l (luxury) serisi lenslerden birine sahip olursan ve yanında da en aşağı iki haneli bir model olursa, nikonda elde edebileceğin fotoğraf kalitesini iki, belkide üç katına katlar.

tabi bizler buna kalite diyoruz :)

ek olarak canonun 3 haneli modellerden birini alacaksan 500dyi inceledim, baya hoş makine yapmışlar. fakat dediğim gibi en aşağı 2 haneli modellerden birini almanı tavsiye ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...