Delucia Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 abi inanılmaz derecede şurdaki tartışmaya katılabilmek istiyorum . nedir bunun için yapmam gerekenler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 brigand, adamlar sadece jit mi kovalamislar? yani asp.net ile php arasinda tek fark jitmis de bu framework'le o mu kapanmis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Mum forumu mu bozdun bu nasıl mesaj ahah=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Delucia said: abi inanılmaz derecede şurdaki tartışmaya katılabilmek istiyorum . nedir bunun için yapmam gerekenler selam ben brigand. beni sevmeyen ve buna bağlı olarak beni haksız çıkarmaya çalışmayı ve bu yolda yamulmayı kendine meslek edinen herkes bu tartışmaya katılabilir. Mum_Chamber said: brigand, adamlar sadece jit mi kovalamislar? yani asp.net ile php arasinda tek fark jitmis de bu framework'le o mu kapanmis? hahahah bunu anladın yani o mesajdan sana burada herşeyini sırayla açıklamalımıyım ben? en can alıcı ve tam haberle ilgili örneği vermişim hala gelip laf sokmaya çalışıyorsun kusura bakma müm, burada ders veremem kimseye. bir laf vardır zaten: bilenler yapar bilmeyenler öğretir haydi eywallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 konu çok uzadı ha kalp kırmaya kadar gidicek bence uzatmamalıyız. Ama dedim yıllardır bu PHP v.s ASP konularında kavga çıkar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 yahu diğer PHP topicine bakın yahu sorum var=S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 pluton çok haklısın ondan yukarıdaki mesaj atan müm'e aşağıdaki alan yetkilimizin mesajını hatırlatıyorum Mum_Chamber said: bir konu da yok ki egolariniz konunun onune gecmesin.. hepiniz birer web uzmani, birer yazilim dehasisiniz, tamam. aslansiniz, kaplansiniz, supersiniz. yeter ki konuyu baltalamayin, kilitliycem yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Brigand said: bilenler yapar bilmeyenler öğretir Mindfuck oldum ben, koca koca proflar endüstride çalışıyor bir yandan anlatırken? Şöyle olmasın, bilenler yapar, öğretir, bilmeyenleri salla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 konfüçyüse söyle edit: tamamı şöyleymiş, baktım googledan Bilen yapar, az bilen öğretir, bilmeyen yönetir, hiç bilmeyen denetler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 @brigand bu ne atar, ne agresiflik? az sakin.. soylediklerine katilmayinca, "bence boyle degil" diyince sana laf mi sokmus oluyoruz? tartismiycaz mi yani senle? bir de "simdi sana ders veremiycem" ve "ben biliyorum, ondan yapiyorum" imalarindan sonra o mesajimi alintilaman da biraz ironik olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Simdii, aklimdakini test edip ondan sonra mesajima sonuclari ekleyeyim dedim ama test icin kullandigim makinaya ESXi kuramadim. Donanimim izin vermedi. Sansiniza kusun. .NET'in hizli olmasinin sebebi derlenmis kod olmasi. PHP'Ye de bu ozelligi kazandirdiktan sonra ikisini kapistirmak en mantiklisi. Lakin ikisi de web icin kullanildigindan PHP'nin bu konuda pek sansi yok. Yarismak zorunda. Diger yandan benzer projelerde ben ozdes sartlar altinda -hattin yetecegini varsayaraktan- iki platformu karsilastirdigimizda, LAMP vs WINET ( windows + iis + .net deyiverdim ) LAMP yarisi onde bitiriyor. Ha nedir kriterler, stabilite, kaynak kullanimi, dosya sistemi, kaynaklara erisim hizi vesaire. Dolasiyle "kapis" degil. Yeterli degil sunduklarin. Bir de karsilikli bir tartisma olsa, o kapis kisminda ben Medyum Memis, sen de Medyum Keto rolunde olurdun emin ol. Dogru duzgun tavir takindikca zivanadan cikiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Mum sana dedi bilmeyen diye, yönetiyorsun ya bölümü :) asdas neyse ben çıktım aradan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Mum_Chamber said: @brigand bu ne atar, ne agresiflik? az sakin.. soylediklerine katilmayinca, "bence boyle degil" diyince sana laf mi sokmus oluyoruz? tartismiycaz mi yani senle? bir de "simdi sana ders veremiycem" ve "ben biliyorum, ondan yapiyorum" imalarindan sonra o mesajimi alintilaman da biraz ironik olmus. ironi senin o mesajtan sonra tartışmaya katılmandı sizin tartışmanız tartışma değil benim açığımı bulmaya çalışmak. "hadi say da görelim", "şimdi php ile asp.net arasındaki fark bir tek o dediğin mi?" gibi mesajlar atıyorsunuz. çok tartışacaksanız dediklerimi beğenmiyorsanız onların aksini gösteren şeyleri siz sayın çok fark istiyorsan php ile asp.net arasında sen ara bul yaz onlar üzerinde tartışmaya devam edelim ama amaç bilgi paylaşmak değil, amaç açık bulup laf sokmaya çalışmak başka taktik bulun ama pek çalışmıyor bu taktiğiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 brigand, sen cok alevlenmissin, sonra anlatirim ben derdimi. yine boyle bir konu acilir elbet, o zaman konusuruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 di said: Simdii, aklimdakini test edip ondan sonra mesajima sonuclari ekleyeyim dedim ama test icin kullandigim makinaya ESXi kuramadim. Donanimim izin vermedi. Sansiniza kusun. .NET'in hizli olmasinin sebebi derlenmis kod olmasi. PHP'Ye de bu ozelligi kazandirdiktan sonra ikisini kapistirmak en mantiklisi. Lakin ikisi de web icin kullanildigindan PHP'nin bu konuda pek sansi yok. Yarismak zorunda. Diger yandan benzer projelerde ben ozdes sartlar altinda -hattin yetecegini varsayaraktan- iki platformu karsilastirdigimizda, LAMP vs WINET ( windows + iis + .net deyiverdim ) LAMP yarisi onde bitiriyor. Ha nedir kriterler, stabilite, kaynak kullanimi, dosya sistemi, kaynaklara erisim hizi vesaire. Dolasiyle "kapis" degil. Yeterli degil sunduklarin. Bir de karsilikli bir tartisma olsa, o kapis kisminda ben Medyum Memis, sen de Medyum Keto rolunde olurdun emin ol. Dogru duzgun tavir takindikca zivanadan cikiyorsun. 20.000.000 while iterasyonunda veya bilmem kaç bin fonksiyon çağırmasında asp.net'in compile edilmesinin bir önemi yok sonuçta tek sayfa üzerinde kod. o senin dediğin fark sürekli request edilen sayfalar için olur, tek requestte değil. ve sen oradaki tek farkın compile edilip edilmemekten olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Mum_Chamber said: brigand, sen cok alevlenmissin, sonra anlatirim ben derdimi. yine boyle bir konu acilir elbet, o zaman konusuruz müm azıcık "acaba bizim verdiğimiz tepkiler yerinde mi? acaba sırf ortaya bir teori atan birisini baltalamaya mı çalışıyoruz yoksa elimizdeki bilimsel bilgiler ile konuya katkıda mı bulunmaya çalışıyoruz?" diye sorgula kendini lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 iyi ya da kotu tartismak ayri sey, ad hominem yapip insanlara "simdi sana ogretemiycem" ya da "zaten siz bilmiyorsunuz, ben biliyorum, o yuzden ben yapiyorum, ogremiyorum" demek ayri sey. eger hala bizim sana saldirdigimizi, seninse magdur oldugunu dusunuyorsan ben birsey diyemem brigand. ki her iki durumda da bu tartismanin uzamamasi daha mantikli. sen hakliysan biz seni hedef aliyoruz ve amacimiz bagciyi dovmek, yok biz hakliysak sen bizi asagiliyorsun ve bize haksizlik.. o yuzden uzatmama taraftariyim. ufak bir not: o bilimsel bilgi diye verdigin microsoft'ta calisan bir asp.net gelistiricisinin blogu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2010 açık aramaya devam ha ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 ahahaahahahahahahahahahahahhaha facebook minicik bir proceeee Brigand said: asp bilgini bu noktadan sonra geliştirmeye çalışmak biraz zaman kaybı. php daha çok free projelerde kullanılıyor, ve işte küçük şirketlere yapılan web sitelerinde. büyük şirketler asp.net tercih ediyor, genel olarak tabi php kullanan da çok. yani amacın güzel websiteler yapmak bazı şirketlere tanıtım web siteleri yapmak ise tercih php yok tamamen kurumsal çalışacam ben hedefim büyük diyorsan asp.net daha uygun bir seçim. ama her halukarda her ikisi ile de herşeyi yapabilirsin. hangi kesimin hangisini daha çok tercih ettiği ile ilgili konuşuyorum. ha bir de asp.net hostingleri daha pahalı. php hostingleri neredeyse bedava. mesela çoğu asp.net hostingi veren şirket mssql hostingi vermiyor veya ayrıca mssql veritabanı erişimi satın almak zorunda kalıyorsun. phpde hosting sıkıntısı çekmezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 parvus kaşınman mı geldi konu kapanmışken ayar verme çabası neden ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 bak bu konuyu öyle bi trollerim ki allahın şaşar : ) beni kışkırtma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 O değil de millet kendini nasıl bu kadar beğenebiliyo şaşıyorum valla. Helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 niye sildiniz mesajlarımı ya biz sizin kadar geek iz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 simarma parvus, az da adam ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
parvus Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2010 Mum_Chamber said: simarma parvus, az da adam ol senden mi öğrenicem lan adamlığı şeettirtme adamlığını hırto. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar