Financial Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 bir site içinde basılı yayınları dijital ortama aktarıp onların satışını yapan bir site için kitaplar için ödeyeceği telif hakkı fiyatları hakkında araştırma yapmış olan , bilen varmıdır acaba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 bildiğim kadarıyla türkiye'de sadece idefix böyle bir çalışma yürütüyor. 2010 da aktif olacakmış sistem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Financial Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Bir de şey sorucam . Bu klasik eserler konusunda telif hakkının kalkması kaç seneyle oluyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 75 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 ve telif hakkı kalkmış 30.000 kitabı gutenberg'den indirebilirsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 telif hakkına etik açıdan bakıyorum da,bazı şeyler aklıma takıldı bir eser ortaya konulurken, başka eserlerden de yararlanılıyor intihal de ayrı mevzu yani yazar ne kadar hak sahibi olabilir basılı bir kitapta, fotokopi veya elle yazmak bir nevi somut şeyler fakat dijital de iş biraz daha farklılaşıyor sinema filmini kamerayla kaydetmek vs. master cd den kopyalamak gibi sonuca bağlayamadım, hırsızlık mı tam karar veremedim başka bir konu mesela patent hakları çok saçma geliyor herkesin yapabileceği bir şeyi, ilk yapan sahipleniyor, başkalarına yasaklatabiliyor gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 senin karar vermen birsey ifade etmiyor abi..kanunlar var hatta onun uluslararsi versiyonlari da var..o yuzden telefonla cekilmis film yasal degil diyorlarsa yasal degildir.yaptirimi vardir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 kendi açımdan değerlendiriyorum sadece zaten salona kamerayla girmek yasak dijital kopyalar da sayıyla veriliyor salonlara onların da aralarında kopyalamayacaksın, başka yere vermeyeceksn anlaşması var. aslında sistemsel olarak engelleniyor bizim yaptığımız bir yerde bedava dağıtılan ama çalıntı olduğunu bildiğimiz bir şeyi almak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 Patentlerin 20 sene kullanim tanimasi en gerekli seylerden biri. Olay herkesin yapabildigi bir sey olmamasi, oylese git sen yap yani; olay yatirim, emek ya da fikirden sonra 20 sene bunun faydasini gormen. Tesvik edici bir sey bu, eger kapsullu kahve kesfedildiginde 90'larda 20 sene Nestle bunu tek basina kullanamasaydi ne bu makineleri uretmek icin, ne kapsuller icin, ne de icadin kendisi icin para harcardi. Ayrica kritik bir patent oldugunda lisanslanmasi zorunlu oluyor (3G mesela). Patent sacma ne demek yani, dusunun bir. 20 yillik patentler olmasaydi ne yeni ilac uretilirdi, ne de yeni bir teknoloji. Sifir yatirimla akademisyenler ne bulursa o olurdu, onlar da bunu kullanacak firma bulamazdi yatirim nedeniyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 tv de vardi bu yatirim yarismalarinda -sharktank-dragons den- sorduklari sorulardan biri bunun patenti icin basvurdun mu ne dediler..kac senelik patentine sahipsin..nerede kaca ureteceksin cin deki naylonculardan nasil koruyacaksin ? bir de tabi her ulkeye ayri koruma yaptirmak lazim geliyor gibi..amerikaya ingiltereye vs..cok para gerektiren isler bunlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2015 senin dediğin reel olsaydı, rekabet diye bir şey olmazdı serbest piyasa koşullarında, bir tane balık her zaman büyür o da satılan ürünün kalitesi ve pazarlaması ile olur patent olmasaydı biz olmazdık baya saçma bir savunma insanlar her zamna daha verimli üretim yöntemleri için çaba gösterir patentlenmedi diye verimsiz bir şeye devam etmez eden firmalar batıyor zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar