Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adobe Flash can çekişiyor

roket adam

Öne çıkan mesajlar

http://scobleizer.com/2010/01/30/can-flash-be-saved/ adresindeki makalede Flash'ın vazgeçilmezliği tartışılmış ve gördüğüm kadarıyla gayet mantıklı yazılanlar. Youtube'un HTML5 halini bu yazıdan uzunca bir süre önce denemiştim, gerçekten de flash gibi çalışıyor, hatta daha az ram yiyor ve daha kararlı olduğunu fark ettim html5 tabanlı oynatıcının.

ardından bir de şunu okudum: http://www.wired.com/epicenter/2009/03/apple-shows-off/

sanki şirketler uygulamalarını sunarken artık flash bağımlılığını ortadan kaldırmak istiyorlarmış gibi geldi.

bu konuyu niye açtım, ileride artık flash player eklentisine ihtiyaç duymazsak "ben demiştim aga" demek için açtım tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

flash her yönüyle işkence gibi zaten . Bug kaynıyo playerı hackler havada uçuşuyo . Adobenin hiç böyle kendimi düzeltiyim diye kaygısı yok tekelime aldım gidiyorum kafasında ilerliyo da bakalım . bende html video playerı test ettim güzel gibi ama sırf bir video player yüzünden flash kan kaybetmez . Flash çok yönlü bir program . oyun yapımı olsun rialar olsun cart olsun curt olsun . Ha kendini yenilemeli mi yenilemeli o farklı konu kastımı browserı kitleyebiliyo deli ediyo
Sosyal ağlarda paylaş

microsoft bir yandan silverlightı kendi ürünlerinin içinde döşemeye çalışıyor, bir yandan html5 geliştirmeye çalışıyorlar falan da flash ölüyor diye birşey yok. hodri meydan, internetin yarısı flash. farklı teknolojiler çıkması eskinin ölmesi anlamına gelmiyor. piyasa gelişiyor sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

flash oluyo demek icin cok erken, oyle bisi olsa bile tamamen olmesi 10 yil alir minimum.

flash kolay kolay olmez, pazar yitirse bile dahi.. %99 a yakin bi penetrasyonu var butun Dunya'da.. Dunya'da cok az yazilimin sahip oldugu bi avantaj bu. windows un bile o kadar yoktur.. malum flash mac de de var, linux da da
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

flash oluyo demek icin cok erken, oyle bisi olsa bile tamamen olmesi 10 yil alir minimum.

flash kolay kolay olmez, pazar yitirse bile dahi.. %99 a yakin bi penetrasyonu var butun Dunya'da.. Dunya'da cok az yazilimin sahip oldugu bi avantaj bu. windows un bile o kadar yoktur.. malum flash mac de de var, linux da da

Evet
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...