Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

harici hdd kurtmar? yardım pls.

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

beyler şu anda büyük bi sıkıntıdayım.
320 gb verbatim var, samsung markalı.
hdd patlak verdi. benden artık format yapmamı istiyor. 1 yıldır mis gibi kullanıyordum oysa ki tırlattı şimdi. formatı istediğinden hayır dedim çıktım. hadi yaptım diyelim içindeki dosyaları nasıl kurtarırım ?

ya da başka çözüm var mıdır ?

sadece F: disk olarak görüyor.ismi cismi yok hdd nin bilgisayarımda..
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Ben de 2 gün önce 500gb'lık samsung externalımın yanlışlıkla üstüne bastım. Bilgisayar tanımıyo artık zaten aletten de garip sesler çıkıyo. Okuyamıyo içerde diski. Acaba kurtarılma şansı var mıdır.. :(

Sana da çok geçmiş olsun

Aynısı benim başıma geldi ben kurtaramamıştım malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

slint in dediği taktiği uygulamaya çalıştım ama maalesef format atmadan hiç bir nane olmadı.
format attım artık.
bir de öyle denicem ne bilim bi yol bulurum umarım.
beee :(

7234983274 foto vardı ne güzel lan onlar gitti yanarım yanarım ona yanarım! bi de telefon kayıtlarım vardı tik tak oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

büyük küçük her türlü denedim invalid parameter -r diyor.

chkdsk f: -r deniyorum olmuyor. bunu diyor. ilginç.

win7 bu arada. bi deişiklik olur mu bilmiorm gerçi ama sölim dedim.

chkdsk f:-r ve f:r olarak denedim ve şunu söylendi bana.

said:
The drive, the path, or the file name is not valid.
Sosyal ağlarda paylaş

xwhiplashx said:

beyler şu anda büyük bi sıkıntıdayım.
320 gb verbatim var, samsung markalı.
hdd patlak verdi. benden artık format yapmamı istiyor. 1 yıldır mis gibi kullanıyordum oysa ki tırlattı şimdi. formatı istediğinden hayır dedim çıktım. hadi yaptım diyelim içindeki dosyaları nasıl kurtarırım ?

ya da başka çözüm var mıdır ?

sadece F: disk olarak görüyor.ismi cismi yok hdd nin bilgisayarımda..

abi aynısın bende vardı
ilk olarak fişi çıkarıp tak bazı modeller öyle saçmalayabiliyor
ikincisi herhalde MFT/master file table) bozulmuş olabilir. Yani dosyalar hala hdd ama nedense göremiyor pc. Bunun için MFT recory diye arat testdisk diye bir program bulman lazım (üzgünüm link yok) kendisi rahtça şansın varsa MFT kurtarır. Yok olmadı diyorsan bilğin sektör sektör taramalı kurtamak zorundasın o da en az 10 saat sürer. Ama eğer üzerine bir şey yazmadıysan veya format atmadıysan dosyaların büyük çoğunluğunu kurtarırsın.
Dediğim gibi altta benim konu olacak oraya bak istersen
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar bu gibi durumlarda kurtarma programlarindan birini denemeniz lazim %100 sonuc alamayabilirsiniz ama enazindan format atilsa bile eger harddiskinizde fiziksel bir problem yoksa yani yanmadır kırılmadır yada kafa vurmasidir bunlara benzer problemler yoksa bikactane programla bilgilerinizin bir kısmını belkide hepsini kurtarabilirsiniz.tavsiye edecegim ve kullandigim r-studio isimli bi program var programı çalıştırınca usb yada sata yada ide farketmez program butun diskleri goruyor.istediginiz diski sag tiklayip diski tara dediginizde tarayip silinmis olan butun verileri (kurtarabildigi kadarini) onunuze getiriyor.klasor yapilari farklida olabilir.isterseniz istediklerinizi kurtarirsiniz isterseniz ne varsa kurtar gibi bi secenekte var onuda secebilirsiniz.tabi tarama ve kurtarma islemi sandiginizdan uzun surecektir bilginize.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...