QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Merhaba; Benim biricik kızım Fıstık 6 yaşında bir kedicik. Şu ana kadar belki çiftleştiririm bebişleri olur umudu ile kısırlık ameliyatını yaptırmadım. Ancak 1 ay kadar önce, poposundan akıntı olmaya başladı, hemen veterinere götürdük. Rahim içi iltihaplanmış olabilir dediler, antibiyotik iğne yaptılar. Akıntı geçti, ancak o gün bana "Hemen kısırlaştırmanız lazım, hiç çiftleşmemiş kedilerde kısırlık ameliyatı da yapılmazsa rahim kanseri riski yüksek oluyor" dediler. Çok büyük bi ikilem içerisindeyim. Kısırlaştırmak bana hayvanın elinden haklarını almak gibi geliyor, kıyamıyorum. Şimdiye kadar iki tane erkek kedi ile tanıştırdım, ikisi ile de bir şey olmadı, dövdü hayvanları bizim cadı :) Herhalde bebek yapması imkansız olacak. Ayrıca kendisi obez oldu, neredeyse 7 kg ağırlığında ve doğururken kalp krizi geçirebilir dedi veterineri. Benim korkum, kısırlaştırmanın vicdani rahatsızlığı yanı sıra, çok kilolu olduğu için ameliyatın bir riski var mıdır? Yaptırmazsam da kanser olursa o zaman suçluluk çekeceğim. Veteriner arkadaşlardan da ya bu konuda tecrübeli pet sahipleri arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Çok Teşekkürler. İşte bu da Fıstık: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 diyetine ve kilosuna dikkat edebileceksen kısırlaştır fıstık --> salam olamsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 ya diş hastalığı sebebi ile kortizon kullandılar tedavisi için. o yüzden bu kadar kilolu, diyet mama kullanıyorum ama hiç zayıflamıyor :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 yürüme bandına bağla yürüsün valla hayvanlara özel zayıflama merkezlerinde bağlıyorlar banda yürütüyorlar ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 benim anne kediyle tanışmalı bu, 2,5 yılda 17 yavru + 2 hafta içinde gene doğcaklar yeniler :) en az 5 yavru daha bekliyorum. şimdi dediklerine göre en iyisi kısırlaştırmak, çünkü doğumda ölürse yavrularda ölür çok ufak olduğu için elde bakamazsınız anne lazım kesinlikle ilk 1-2 hafta için. ayrıca gene hasta olurda ölürse daha çok üzülürsün. hamile kalınca gene kilo alacak doğal olarak, oda riski arttıracak daha çok. çifleşmek istemiyorsa zaten vardır bir bildiği diyip, gidin veterinere kısırlaştırın kesinlikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 peki kısırlık ameliyatı riskli olur mu bu kiloda bir hayvan için? bir de zor bir ameliyat, iyileşmesi falan nasıl olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Direk kısırlaştır derim, hayvanın özlük hakları falan derken kanserden ölürse daha çok yazık olacak ona da sana da. Ya da son şans olarak bu Mart ayında 1-2 gece dışarı salıver, apaçi sokak kedileri ona doğru yolu gösterir, senin bulduğun 2 erkek kedi pek narinmiş işi çözememişler:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 onu kesin cevap için veterinerine sorman lazım ama benim bildiğim (30+ kedi büyüttüm doğumlarından itibaren lol) kedi sağlıklıysa 6 aylık olduktan sonraki herhangi bir dönem kısırlaştırılabilir. kısırlaştırmadan önce 1 kere doğurmasının falan da bir faydası yoktur. sonrasında zaten yatacak bol bol, öle etrafta dolanan bir kediyse sürekli, dolaşmaması lazım iyileşmeden yaraları açılır çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Bence kısırlaştır kanser riski varsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 pek etrafta dolaşan bir tip değil hep uyuyor zaten :( peki ben konusacağım o zaman veterinerle tekrardan, umarım ameliyat sorunsuz geçer :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lesstroud Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Sıpadır diye gelmiştim, kediymiş =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Fıstık maşallah fıstık gibiymiş! bence de kısırlaştır çünkü insanlarda bile menopozdan sonra rahim saatli bir bomba gibi oluyor kansere çok açık oluyor. zaten onları doğal yaşamlarından kopartıp yabancı bir ortama alarak haklarını elinden almış oluyoruz bence. içinin rahat edeceği bir veteriner bulup onunla konuşmalısın bu arada hayvan hastanelerinde kısırlaştırırsan daha sağlıklı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 ayıp yahu, bırakın istediği gibi takılsın hayvancağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Bir de kısırlaştırınca, operasyondan sonra eve gönderiyorlarmış hemen, orada kalmıyormuş, bakım sırasında dikkat etmem gereken bir şeyler var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Artık eskisi gibi kocaman delik açıp kısırlaştırma yapmıyoruz arkadaşlar;1-1,5 cm lik delik açıp kısırlaştırma işini bitiriyoruz,peşinden estetik dikişle kapatılıp eve yollanabılıyor kediler.Kediniz biraz şişman,eğer geçici durumsaki öyleymiş ilaç yüzündenmiş,önce zayıflatın sonra kısırlaştırın. Eğer istanbulda yaşıyorsanız türkiye hayvanları koruma derneğinin nişantasındaki hastanesini tavsiye ederim,hem en tecrübeli veteriner hekimler orada hemde ödediğiniz birkaç kuruşla(cüzi ücretlerle her turlu tedavi yapılıyor)sahipsiz birkaç hayvanında bakımını yaptırmıs olursunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 @miyav33 çok teşekkur ederim tavsiyelerin için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 @ Norak, 30 küsur kediyi nasıl büyüttün? sokakta mı bakıyorsun?, benim hiç dışarıya çıkmayan 3 kedim ve sokakta beslediğim 2 si sabit gerisi ara ara gelen, zaman zaman yenilerinin katılıp sonra kaybolduğu yaklaşık 8-10 kedi var. çok zorlanıyorum, büyük emek ve para gerektiriyor, sen nasıl hallediyorsun? ipuçları ve moral verebilir misin, bu hayvan bakımını daha az travma ve zahmetle halledebilmem için? @ QueenofSpades, 6 yaşına gelene kadar kızgınlık dönemleri senin ve kedin için çok zahmetli geçmedi mi? bana o konuda yardımcı olabilir misin? kedinin o dönemleri az zahmetli atlatabilmesi için neler yapmak gerekiyor? @ miyaw33, eylül ayından beri, ağaçtan kurtarıp, (halihazırda kısırlaştırılmış 3 yaş civarı 2 erkek kardeş kedimle birlikte) evde beslediğim bir dişi kedim var. sanırım mart gibi 1 yaşında olacak. 1 ay önce 2-3 gün süren bir kızgınlık dönemi geçirdi, oldukça zahmetli oldu. hayvancık çılgın gibi oradan oraya koşturup, çıkmayan sesiyle miyavlamaya çalışıyordu. kısırlaştırılmış erkek kedilerimden biri de, bu dişiyi, tam bir çiftleşme pozisyonuna geçip, ensesini yalayarak halletmeya çalışıyordu. sonra her ikisi de umutsuzca, bir iş çıkaramadan birbirlerini bırakıyorlardı. durumları üzücüydü cidden. sözünü ettiğim erkek kedi, sık sık, çiftleşmek isteyen erkek kedi davranışları gösteriyor ayrıca; bulduğu yastığa, mindere (ya da bana :D) ön patileriyle masaj yapar gibi ezme hareketi yapıyor. sorularım: 1. Queen gibi ben de kedimi kısırlaştırmaya kıyamıyorum, bu nedenle, en geç ne zaman kısırlaştırmamı önerirsin? 2. kızgınlık dönemleri giderek daha uzun süreli ve daha mı zorlu geçer? 3. kedinin bu dönemleri daha rahat atlatabilmesi için neler yapabilirim? 4. Antalya'da iyi bir vet. önerebilir misin? kimi vet.lerin hayvanları doğru dürüst uyuşturmadan ve fazlaca önemsemeden ameliyat ettiklerini duyuyorum. bir de daha yaşlı (35-40 üstü fln.) vet.ler de sence sözünü ettiğin yeni kısırlaştırma yöntemlerini uyguluyorlar mıdır? 5. yukarıda sözünü ettiğim erkek kedi, kısırlaştırılmasına rağmen, cinsel gereksinim duyuyor olabilir mi? eğer öyle ise ne yapmalıyım? cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Ben cevaplayabildiklerimi cevaplayım: Fıstık kızgınlık dönemlerini çok sessiz geçirdi. Sadece poposunu havaya kaldırıp miyavlıyordu arada bir. Çok sessiz ve son derece korkak bir kedi. Sanırım karakterleri ile bağlantılı olarak değişebiliyor kızgınlık seviyesi. Hiç sıkıntı çekmedim o yüzden. 8. katta beslediğim için koku falan da almıyor dışarıdan. Bildiğim kadarıyla da yaş ilerledikçe kızgınlık sıklığı ve şiddeti azalıyor. Bi de erkek ve dişi kediler için geçerli bir şey: kısırlaştırılınca cinsel aktivite devam edebiliyor. sadece bebek olmuyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2010 çok teşekkürler. yalnız eğer cinsel istek devam ediyorsa, bu bizim erkek kedilerin durumu bayağı vahim olmalı, çünkü dışarı çıkma olanakları yok. 2. katta oturuyoruz. onları da hiç kısırlaştırmak istememiştik, fakat şu anda fazlaca bir cinsel isteği olduğunu sanmadığım diğer erkek kedim evin her tarafına ve her eşyaya o çok pis kokulu idrar gibi sıvıyı ifraz etmeye başladıktan sonra her ikisini de 1,5 yaşında kısırlaştırmak zorunda kaldık :( QueenofSpades said: Bi de erkek ve dişi kediler için geçerli bir şey: kısırlaştırılınca cinsel aktivite devam edebiliyor. sadece bebek olmuyor :) edit: ha ayrıca izlediğim kadarıyla, istek olsa bile aktivite olamıyor erkek kedilerde ne yazık ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ocak 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2010 bıyıklı bu.yoksa kendime düşünürdüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2010 valla balkon + bahçe kombosu var bizde, soracıma, hepsi balkona bırakılan 3 kediyle başladı 2 si dişiydi yavruları oldu 5+2 şeklinde sora bu 5 taneden birinin 5 yavrusu oldu, o 2 den 1 tanesinin 3-4 yavrusu oldu, sora ilk 5i yapan anne bir süre sonra 5 daha yaptı, daha daha sonra 7 yaptı 1-2, hafta içinde yine yapcak (lol), en başta 2 yapan anne sora bi 2 daha yaptı felan böle böle işte arada kaybolan giden gelen, geçen bide bi arabanın motoru içinden kurtardığım yavru vb felan işte 10 tane civarı var bende, balkonda/bahçede yaşıyorlar, mamaydı tavuktu ekmekti süttü balıktı herşeyi yiyorlar zaten son 7 tanesi yaşlarına göre 1 size büyükler yetişkin kadarlar, at gibin sağlıklılar bide. zorlancak pek bişi yok aslında yemekki suydu verip 2 agucuk! yapıp kendi hallerine bırakıyorum genelde, soğuk olunca giricek modifiye kutuları felanda var, arada 1-2 içeride giriyolar aynı anda en fazla 2 tane olmak üzre, takılıyorlar öle işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 sağol Norak, moral vedi yazdıkların. benim durumumun zorluğu, evde halihazırda 3 kedim olmasından ve evimizin girişin üstü olmasından kaynaklanıyor. her gün 2 sefer aşağıya inip, komşuların yargılayıcı bakışlarını hatta bazen sözlerini göze alarak kedi, bazen köpeklere mama vermek, oldukça zorlayıcı oluyor. üstelik balkonumuzun önünde ağaç olduğu, ve benim evde yaşayan 3 kedim o balkonu çok sevip çıktığı için, aşağıda beslediğim sokak kedileri de, ağaca tırmanıp evde yaşama denemeleri yapıyorlar. bu nedenle balkonu kapalı tutmak zorunda kalıyorum, ev kedilerim de çıkamıyorlar v.s. yani devamlı bir uğraşı içindeyim, maddi manevi...gene de yazdıkların, onca kediyi besliyor olman, biraz daha güç bulmama yardımcı oldu, teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 kedilerimizi sevelim besleyelim aquatik =) onların bize ihtiyacı var ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golden Virginia Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 kedi (td) it (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Erkek kedilerin kısırlaştırılması çok basit bir operasyon arkadaşlar.Hayvanın yumurtalıklarının üstündeki deriye minnacık çizik atılıp ,ordan çıkartılıyor ve bağlanıyor.Dikiş vs yok,kediler farkına bile varmıyorlar,toplamda operasyon narkoz hariç 1 dakika sürer.Bence 1 yaşını tamamladığı anda yaptırın.Antalyada ne yazıkki tanıdıgım veteriner hekim yok,Eğer veteriner hekim kendini geliştirmiş ise 35-40 yaş farketmez hatta daya iyidir arkadaşlar.Ama eski kafalı meslektaşlarımdan ise boşverin yaptırmayın,operasyon öncesi prosedür hakkında sorular sorun ve cevapların sizi tatmin edip etmediğine bakın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar