Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Conan dizisi vs Conan The Barbarian filmi

Bone

Öne çıkan mesajlar

abi o ne biçim diziymiş ehi ehi.
Zamanında Türk televizyonlarında yayınlanırdı ama Conan dizisi olduğunu hiç farketmemiştim, Xena/Herkül kopyası bişi yaptılar sanıyordum.
Çok sonradan, birkaç sene önce öğrendim esasında o dizinin Conan dizisi olduğunu.

Son günlerde merak ettim izledim.

Önce Conan The Barbarian filmini izledim. Kısaca bahsetmek gerekirse, en sevdiğim filmlerden birisidir, müzikleri şahanedir, olay akışı güzeldir, karakterler detaylıdır. Bazıları "Conan hikayelerinin filmi değil bu" deseler de katılmıyorum. Karakterin hikayesi %100 Conan hikayeleriyle aynı olmasa bile, o Conan kitaplarının, çizgi romanlarının birebir aynı atmosferini verir, aynı dünyanın içindeymişsiniz gibi hissettirir. Bu yüzden bayıla bayıla izlediğim bir filmdir.

Ancak Conan dizisi için aynı şeyi söyleyemiyecem. İzlerken "bu ne lan böyle" hissettiriyor her sahnede. Plastikten kılıçlar, kötü hazırlanmış sahneler, berbat kılıç dövüşleri, yetersiz rol yapmalar felan insanı terletiyor izlerken. Sanki Conan The Barbarian filminden özenilmiş de çekilmiş gibi olmuş. Tamam dizidir, bir film kadar detaylı yapmaları mümkün değil, ama bu kadar da kötü yapmasalarmış yav. Hele o Sword Of Atlantis, filmdeki kılıçtan sonra insanı merdivenlerden yuvarlıyormuş gibi hissettiriyor.

Gerçi Conan The Adventurer çizgi filmi ikisinden de kötü o ayrı da.

Conan'ı oynayan aktör sanki uymuş gibi ama tam olarak değil. Olur da yeni film çekilirse bu adama benziyen ama biraz daha kısa boylu birisini oynatmalarını ümit ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...