Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nikon d90/pentax k20d?

Drall

Öne çıkan mesajlar

nikon d90+18-105mm f/3.5-5.6G ED AF-S VR DX Nikkor Zoom Lens$1090

pentax k20d+DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL II Lens $855

pentaxın lensi nikonunkine kıyas baya kötü farkındayım, peki ya pentax'ın body'yi alsam, yanına bi tamron 17-50 toplam $1264.

baya eskilerden kalma bi canon t70le çekim yapıyodum. çok çekim yapamadım şuana kadar, oda arkadaşımda canonun kompakt bi modeli var bütün manuel ayarlara sahip, onunla çekim yaptım daha çok film harcamamak adına. canon t70 body'nin yanında canon fd 50mm f/1.8, fd 28mm f/2.8(ve ona takılı HOYA 52mm skylight[1A] filtre), fd 70-210mm f/4 olmak üzere 3 adet lens ve 1 adet polarize filtre de var. ama canon 500d alsam mesela bunlar kullanılır mı? takılsa bile kullanmaya değer mi?

hangi makineyi almalıyım sizce? amerikadan birilerine getirticem oyüzden amazondan fiyat bulup koydum, doğru yapıyo muyum, fotoğraf makinası arıza çıkarır mı garanti mutlaka olması gereken bişey mi ne dersiniz?

buarada vidyo çekimiyle pek ilgilenmiyorum sonuçta herkes sensörü ısıtır ömrünü kısaltır falan dedi korktum, dolayısıyla d90'da da yanlışlıkla basmadığım sürece vidyo çekmicem. genel olarak çıkıp manzara, insan harici bütün canlılar (ara sıra insanları da çekiyorum tabi) tarzı fotoğraflar çekiyorum. buna bağlıdır heralde vereceğiniz tavsiye ama bilemedim gene de söyliyim dedim, iyi geceler herkeslere, şimdiden teşekkürler tavsiyeleriniz için.
Sosyal ağlarda paylaş

evet baktım ona da, mesajımın bi kısmında elimdeki o lensler canon500d'yle kullanmaya değer mi hatta alsam diye sorduydum. canon 500d de seçeneklerim arasında ama nikona ve pentaxa daha çok yöneldim niye bilmiyorum, gerçi hiçbirini bi tutmuşluğum yok. teknosada falan biyerde gördüklerimi pardon bi deneyebilirmiyim ele oturuşu nasıl falan diye alıp denicem bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
nikon d90 alıp şimdiler de hiç paranı boşa harcama derim bir zaman sonra onu yükseltme vakti gelecek diyeceksin. Bence yanlış para harcanmış olur. Pentax'ın bu modeliyle bence bir çok istediğin işi görebilirsin, rahat edersin uzun süreli. D90 bu pentax modelinin karşısında biraz daha altta kalıyor.

o yüzden dediğine katılıyorum..
hele ki istanbul'daysan sirkeci'ye görün tabii.

said:
pentaxın lensi nikonunkine kıyas baya kötü farkındayım, peki ya pentax'ın body'yi alsam, yanına bi tamron 17-50 toplam $1264.

işte buna katılıyorum. :)
Sosyal ağlarda paylaş

antalya-ısparta arasında mekik dokuyorum malesef =/ ama yazın amerikadan gelcek birilerine aldırıcam sanırım kaçırdım bikaç gün sonra geliyor arkadaşımın tanıdığı oyüzden artık sipariş verdirtemem. biara istanbul sirkeciye gidip görerek araştırmak istiyorum ama. teşekkürler tavsiyeler için
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...