Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Matematik vs..

wildpervert

Öne çıkan mesajlar

sakin olun ya wild öss den çıkmış tercih yapçak stress vardır.
:)

http://forum.paticik.com/view.php?id=81808

burda azmodai ve benim Mat-bilgisayarla ilgili yazdıklarımız var. Bilg. müh.inin programcılığıyla (elektronik-donanım da var onlarda ekstra) karşılaştırayım dersen ahım şahım farklar göremedim. ama herşey yine sana bakar.

Matematik bölümü mat-bilgisayarın bilgisayarsız hali bir ton yarısı çatlak konu. ilerki sınıflarda 1 eşit değildir 2 nin ispatını bile isteyebilirler :P mat. de çok eğlenceli ama bilg. programlama da öğrenirsen senin için süfer olur.

edik: uykuluyum ya ben ayılamadım daa
[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Answer: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!

[Bu mesaj Rahan tarafından 22 Temmuz 2004 09:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

puanı en düşük olan mat-bilg sanrım bizim üni ikü, 333 puanla girdiydim ben.

programcılık yapabilirsin tabii ki, o kadar dersi boşuna koymuolar :) ama yine sana bağlı istersen bilgisayar derslerini hiç almaz direkt matematik üzerinde yoğunlaşırsın. hiç programlama bilmeyen arkadaşlar bile şu anda pascal da paşa paşa program yazıyolar (1.senenin sonu).[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben şimdi oraya giremessem çok kıl olurum ya off puanım sıçık.. e ben bi sene daha beklemicem napcam :) matematik bölümüne falam mı girsem? gerçi onda pc yok :( birileri akıl versin
(bu bölümleri bitirnce noluyoo meslek ne nerde çalışıyon falm onlardanda bilgi verebilecek varsa sefinirim)[signature][hline]Booo
Sosyal ağlarda paylaş

Matematik bölümünden çıkıp bankalar da sigortalarda çalışabilirsin. mat. örtmeni de olabilirsin. istersen kendi çabanla programlamayı öğrenip programcılık da yapabilirsin. (daha fazla çalışma alanı olabilir tam bilemiyorum)

mat-bilg bazı mat. konuları gidiyo yerlerine bilg. programlama dersleri geliyo. çıkınca programlama konusunda çalışabilirsin. (tabi doru düzgün öğrenirsen).

Mat mühendisliğini bilmiyorum.

eğer amacın programcılıksa, bilgisayar müh. , yazılım mühendisliği, mat-bilg. işine yarar. (http://forum.paticik.com/view.php?id=81972&page=2 burdaki yazıları da oku.). matematik bölümünden mezun olup da yapabilirsin, hatta makina ve inşaattan mezun çok ii programcılar da var. ama öncesinde üni de öğrenmek ve kendini geliştirmek daha ii olabilir (eğer kendini geliştirirsin 5-10 yıl sonra fark olmaz.). ama baştan söliyim; yeniden öss ye çalışacağın 1 yıl istemediğin bölümde okuyacağın 4+ seneden on milyarca kat iyidir (bundan kesinlikle emin ol). muhtemelen 2. sınıfta bırakıp öss ye yeniden girersin.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Sosyal ağlarda paylaş

Eveeet szass matematik konuşmama kızacak ama bu konuda yetkili kişi olarak bişeyler karalıyım ben de...

Matematik bilgisayar bölümü matematik bölümüne göre daha avantajlı... Bu bölümde ilk iki sene temel matematik ve temel bilgisayar dersleri görülüyo. Bu arada sen hangisine ilgin ve yeteneğin olduğuna karar verebiliyosun. Son iki sene dersler seçmeli. Matematik ya da bilgisayar ağırlıklı ders alabileceğin gibi istatistik ağırlıklı dersler alıp finans alanına da yönelebilirsin. Bilgisayar dersleri sadece yazılım, donanım dersleri yok tabi.. İşin o kısmını mühendislere bırakıyoruz :)
Ama tabi bu alanlara yönelmiş olman diğer konularda bişey bilmeden mezun oluyosun demek değil. Programcı arkadaşlarım hala özellikle oyun tasarımında grafik çizimlerinde çok yoğun matematik kullanıyolar, ben de matematikçi olmama karşın daha 2.sınıfta bi iki şirkete program hazırlamıştım mesela...
Bana sorarsan güzel ve yetkin bi bölüm matematik bilgisayar.
Bekleriz... :)[signature][hline]Yalnızlığa dayanırım da, bi başınalığa asla...
Sosyal ağlarda paylaş

ben gachayım :D
hocam hoşgeldiniz patiye. :)

[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun!

[Bu mesaj Rahan tarafından 23 Temmuz 2004 10:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...