Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

regresyon analizi

BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

k değişken değil, modeldeki parametre sayısı. Basit doğrusal regresyonda da 2 tane oluyor haliyle. Çoklu doğrusal regresyon falan olsaydı parametreleri sayacaktık yani, değişkenleri değil.

Modelde x, y, z olsaydı 3 olacaktık evet ama y bağımlı değişken olduğundan zaten onunla işimiz yok, o masum. Sabit parametre x'in parametresi ve z'nin parametresiyle olacaktı bizim işimiz.

Yani t testi yapıp da sabit parametre anlamsız çıkarsa k = 1 de olabilir basit doğrusal regresyonda aslında.

Bir de o parametreye ait varyansı bulmak istersen eğer bu formülden bulduğun değerle parametreyi çarpacaksın. var(Bi)'ler böyle hesaplanıyor.

Not: Abi keşke ÖM atsaydın, sabah 8'e kadar uyanıktım halbuki, buraya bakmadım hiç :/ Umarım işine yaramıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

Olayları yorumlamak/eleştirebilmek adına bence gerekli temel ekonometri bilgisi.

Cidden Türkiye'de öyle komik makaleler yayınlanıyor ki akademisyenler tarafından biz koca bir dönem sadece o makaleleri incelediğimiz süper bir ders almıştık.

edit: uykum gelmiş typoyu geçtim direk zamirleri ve iyelik eklerini atlamaya başlamışım asdaf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...