BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 şimdi bu şerefsiz katsayıların varyanslarını hesaplarkene Se^2=∑et^2 n-k kısmında bu "k" nedir? hani elimdeki modelde 2 olarak alınmış ve bir x var bir y var bunların sayısı mı? eğer öyleyse x, y, z olsaydı o zaman k=3 mü olacaktı? deadwoll online mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 k sürtünme katsayısı gibi bişeydi öyle hatırlıyorum. lisede tm okudum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Financial Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 k değişkendir . basit korelasyonda 2 olarak alınır . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 olm bu kurguydu dimi lan? sen bu nicki alırken ayarladınız 1 ay sora bu topiki açacaktınız ve sen cevap verecektin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Financial Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 tabiki de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2010 evet ayarladık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 k değişken değil, modeldeki parametre sayısı. Basit doğrusal regresyonda da 2 tane oluyor haliyle. Çoklu doğrusal regresyon falan olsaydı parametreleri sayacaktık yani, değişkenleri değil. Modelde x, y, z olsaydı 3 olacaktık evet ama y bağımlı değişken olduğundan zaten onunla işimiz yok, o masum. Sabit parametre x'in parametresi ve z'nin parametresiyle olacaktı bizim işimiz. Yani t testi yapıp da sabit parametre anlamsız çıkarsa k = 1 de olabilir basit doğrusal regresyonda aslında. Bir de o parametreye ait varyansı bulmak istersen eğer bu formülden bulduğun değerle parametreyi çarpacaksın. var(Bi)'ler böyle hesaplanıyor. Not: Abi keşke ÖM atsaydın, sabah 8'e kadar uyanıktım halbuki, buraya bakmadım hiç :/ Umarım işine yaramıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2010 yaradı nayradı :) yarın 12 de sınavım var bakalım.. hoca formüülleri vermeyeceğim diye çkışmış bizimkilere olamdı ben sabah erkendne gidip "hocam yakmayın doktoramı pls en azından saddece bana verin formülleri" diyeceğim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2010 yeni geçtim şu dersi. çok faktörlü varyans analizi falan ow yeah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Eğer sevdiysen dersi bence daha fazlasını al. Eğer yüksek lisansta falan iktisat/yöneylem üzerine okuyacaksan (end. müh. okuyordun sanırım) istatistik/ekonometri bilgisi çok işine yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 ulan ben daha veremedim..daha doğrusu sınav ertelendi salıya bakalım kısmet hayır benim konum daha siyasal iktisat ağırlıklı öyle model parametre fln gerek yok.. sosyoloji/antropoloji dersi verseler daha mantıklıydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2010 ya da siyasi bilimlere giriş fln gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Olayları yorumlamak/eleştirebilmek adına bence gerekli temel ekonometri bilgisi. Cidden Türkiye'de öyle komik makaleler yayınlanıyor ki akademisyenler tarafından biz koca bir dönem sadece o makaleleri incelediğimiz süper bir ders almıştık. edit: uykum gelmiş typoyu geçtim direk zamirleri ve iyelik eklerini atlamaya başlamışım asdaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2010 deadwoll said: Eğer sevdiysen dersi bence daha fazlasını al. Eğer yüksek lisansta falan iktisat/yöneylem üzerine okuyacaksan (end. müh. okuyordun sanırım) istatistik/ekonometri bilgisi çok işine yarar.aldığım seçmeli ders de deney tasarımı diye bi dersti zaten. seviyorum istatistiği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar