Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgi İşlem alanında çalışanlara birkaç soru

Dworgian

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar, ben bankacıyım ama sektör değiştirmek istiyorum. Bilgisayar bilgim normal günlük kullanıcıdan fazla değil. Bir kaç sorum var sizlere;

1) Hangi sertifikadan başlamam gerekir ve gerçekten bu alanda bir kariyer istiyor isem hangi sertifikayı edinmeyi hedeflemeliyim?
2) Amacım sadece sınav geçmek değil bu yüzden birşeyler öğrenmek için gerçekten bir sertifika kursuna (mesela bilge adam sistem ve ağ uzmanlığı) gitmeli miyim yoksa kendi kendimi geliştirmem mümkün mü?
3) Sizce hangi kurs daha başarılıdır bu konuda eğer illa kurs diyor iseniz?
4) Uzmanlık alanı olarak neler seçilebiliyor? Bu konuda detaylı bilgi nereden bulabilirim.

(Şimdi size "hah bi sazan daha bu olayı başarırım gazına gelmiş" gibi gelio ama hep merak ettiğim bir sektör oldu zaten bilgi işlem, ama cesaret edememiştim vakit ayırıp para ayırmaya, ancak çalıştığım alanda parasal tatmin de yok işi sevmenin getirdiği tatmin de. Açıkcası bilgi işlem sektörü çok daha zevkle çalışabileceğim bir alan olarak görünüyor bana. Bu konuda yapıcı eleştirilerinizi de beklerim tabii.)

Şimdiden trollenene kadar ciddi cevap yazacak olanlara teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgi işlem geniş bir sektör. Öncelikle ne yöne gitmek istediğine karar vermelisin sanırım.

Ama temel olarak şöyle diyebiliriz; ya işin "ırgatlık" kısmı olan veri tutma, veri giriş çıkış işlemlerini yaparsın, ki bunun için ana noktada iyi Office bilgisi yeterli, ya da veritabanı işine girersin.-ki bu iş zordur- Öncelikle programlama öğrenmek, algoritmaları kavramak, onun üzerine de database işlemleri/algoritmaları ve data mining gibi konuları öğrenmek gerekir.

Bir de Web sitesi işleri var da, ondan ben pek anlamam

bu arada edit: ben bilgi işlem sektöründe çalışmıyorum, elektrik-elektronik mühendisliği mezunu olduğumdan ve önüme birkaç yerde çıktığından biraz biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Şu SAP'a bir bakayım. Ben alan olarak aslında network system fln düşünüyorum yazılımdan ziyade.

hemen edit: sap muhasebe fln gerektiren bi yazılım sanırsam. gelecek sap ta bile olsa benden uzak dursun diyorum zira tiksinirim muhasebeden. :D
Sosyal ağlarda paylaş

geçen gün bi yere başvuru yaptım.
sonra bide sorayım telefonla dedim.
aradım ne özellikler arıyosunuz gibisinden.
adam muhasebe bilecek dedi.
bu kadarmı dedim
evet muhasebe bilecek dedi
muhasebeci arıyorum diye ilan verseydiniz keşke dedim
hem muhasebe hem bilgisayar dedi.
hayırlı işler dedim kapadım
Sosyal ağlarda paylaş

Bilge Adam, Netron vs. firmaları kesinlikle aldıkları yüksek meblağların hakkını verecek eğitimi vermiyorlar. Zaten Türkiye'de sertifikaların nasıl alındığını bilen işveren de pek önemsemiyor o yüzden. En iyisi özel hoca tutman veya kitaplar, internette bulabileceğin dökümanlarla kendini geliştirmen.
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

geçen gün bi yere başvuru yaptım.
sonra bide sorayım telefonla dedim.
aradım ne özellikler arıyosunuz gibisinden.
adam muhasebe bilecek dedi.
bu kadarmı dedim
evet muhasebe bilecek dedi
muhasebeci arıyorum diye ilan verseydiniz keşke dedim
hem muhasebe hem bilgisayar dedi.
hayırlı işler dedim kapadım

Allah korumuş abi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...