Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paypal hakkında

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

Pek araştırma yapmadım henüz fakat yine de sorma gereksinimi duydum. PayPal ile daha önce hiç ödeme yapmadım ve merak ediyorum neden ebay'de bazı satıcılar sadece Paypal kabul ediyor ? Paypal ile ödeyince de ürün sana ulaştıktan sonra onaylaman üzerine havuzdan paranın geçişi olayı yok mu? Nasıldır bu olay ?
Sosyal ağlarda paylaş

"neden ebay'de bazı satıcılar sadece Paypal kabul ediyor ?"
Çünkü kredi kartı vs gibi bişey üzerinden refund istersin ve adam bişey diyemez vs, paypal ile ödeme yapmak en temizi bildiğim kadarıyla en güvenlisi.
"Paypal ile ödeyince de ürün sana ulaştıktan sonra onaylaman üzerine havuzdan paranın geçişi olayı yok mu? Nasıldır bu olay ?"
Çünkü bir ürünü sattıktan sonra eline parasını geçmemesi gibi bir saçmalık sadece Türkiyede olur, sen 5 milyarlık bir ürün satıyorsun, adama kargolanana kadar 15 gün geçiyor, aldıktan sonra adam 5 gün onaylamıyor, 20 gün boyunca paran şirketin elinde kalıyor, ee bu parayı 20 gün elinde işlesen, belki 10 milyar olacak, onun cevabını kim veriyor?
Havuz sistemi gittigidiyor gibi saçma sitelerin alıcıyı koruyacak şeyler yapmamasından dolayı oluşuyor, paypal mesela parayı direk veriyor ama eğer ürün sana ulaşmazsa parayı adamın hesabından geri çekiyor, türkiyede hesap nerde, adam nerde, kim sattı, adamın kimliği doğru mu yanlış mı bunlar belli olmadığından, havuz sistemi gibi saçma bişey oluşuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

-neden ebay'de herkes paypal kullanıyor?
sorusunun cevabı şöyle, paypal ve ebay ortaklaşa/yanyana çalışmakta, hatta ebay üzerinden paypal hesabını girebiliyorsun. ayrıca paypal gibi bir sürü farklı sistem olmasına karşın en yaygını ve en popüleri paypal şu sıralar. bu yüzden herkes paypal kullanıyor ebay'de.

-paypal nedir peki, neden kullanıyorlar? paypal'de kredi kartı hesabını veya banka hesabını giriyorsun. bir kere paypal üzerinden o hesabı onaylattığında hesapta para olduğu müddetçe paypal ödelerinde hiç bir aksaklık yaşanmıyor. öteki türlü paypal olmadan kredi kartı ödemesi yapmak istediğinde "ay şifremi beğenmedi", "ay acaba ismi türkçe harflerle girdiğim için mi zorluk çıkartıyor", "ay adresi yanlış yazdım bir daha istiyor", "ay bu sitede ekstra banka koruması varmış, kayıt olduğum banka şubesinin adını istiyor" vs gibi olaylarla uğraşmana gerek kalmıyor. ayrıca ebay veya paypal'de bir sorun yaşadığında direk paypal üzerinden destek alabiliyorsun.

-madem böyle, ebayde dolandırılma riski yüksek değil midir?
neden öyle olsun ki? ödeme yaptığına dair belge varsa gidersin paypale, ebaye, böyle böyle dersin, adamlar yardımcı olurlar. ayrıca chemical'ın dediğinin tersine "0 puanlı kişilerden büyük bir şeyler almıyacaksın" değil, direk 0 puanlı kişilerden hiçbir şey almayacaksın. birisinden bir şey alacaksan, satıcının muhakkak puanı yüksek olmalı (zaten arama yaptığın zaman hep 100-1000-10000 puanlı kişilere rastlıyorsun), ve oylaması da %90'dan fazla olmalı. diyelim ki 10000 satış yapıp %15 beğenilme oranına sahip bir adamsa, direk dolandırıcıdır o, uğraştırmasın diye uzak dur :)
Sosyal ağlarda paylaş

%90 çok düşük aslında %98 falan olmalı, girip commentlerini okuyun insanların negatif olanlarını niye sorun yaşanmış, bazı insanlar var kendi salaklıklarınadn negatif yorum yazıyor mesela yanlış parçayı alıyor bi makete sonra IT DOESNT FIT YOU RETARD diye mesaj atıyor, satıcı da cevap veriyor YOU BOUGHT THE WRONG ONE DUMBASS diye (- retard, dumbass) bunda bi sorun yok ama YOU NEVER SHIPPED NOR GAVE ME THE TRACKING NUMBER YOU FAG (- fag) sonra satıcı cevap vermemişse, alma o adamdan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...