Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

switch-case ile ilgili basit bir soru

cado

Öne çıkan mesajlar

i = 1 için Ayşe
i = 2 için Lale
i = 3 için Lale
i = 4 için Lale

yazar ancak. senin kodda Case 2:case 4:case 3 yazılmış.

burda case 4 önce yazıldığı için case 3 e bakarken eğer default olmadığı için 3 ü atlamışsa 2 tane lale yazar hocan üçkağıtçılık yapmış. içinden kendisini anabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

switch case in ibneliği şudur.

Case 1 >> case 2 >> case 3 diye bakar yani sırayla yazmak zorundasın. 1 taneyi atlarsan öbürüne geçersen sonradan yazman bir işe yaramıyor. çünkü sırayla kontrol ediyor.

mesela :

said:
case 1 :

bla bla bla...

case 2 :

sklsada

case 3 :

323232

case 5 :

sasaferere

default :

kase kase

şimdi sen bunu yazınca 4 ü çağırırsan "kase kase" yazar. ama default satırı olmasaydı program çıktı vermezdi.
Sosyal ağlarda paylaş

cado said:

ya hiç dikkat etmemiştim aha kolay soru diye atlamıştım direk :(

SQL dersi verirken MYO daki bilgisayar programcılarına , sazan diye buna benzer koşullu bir soru sormuştum onda daha beterdi. bu yine kolay.

ben b+=4 diye aritmetik işlemle beraber sormuştum b nin değerine göre SQL den değer okutuyordum.ordaki arkadaşlar da hemen atlıyordu. hiç SQL tablo isimlerini yada alan isimlerine dikkat eden yoktu. hemen atlıyorlardı bende hemen diyrodum ki bu program çıktı vermez yazınca programı deneme veritabanında direkt apışıp kalıyorlardı.

Unutma ufak şeyler bazen tüm programı baştan yazamana neden olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:

İyi de case'ler AND ile karşılaştırılmıyo ki. case 2: case 4: case 3: demek, 2, 4 veya 3 ise şunu şunu yap demek.
Üç tane lale yazması lazım. Kodunu yazıp çalıştırıp bakın isterseniz.

Hangi dilden bahsediyoruz bu arada?

pascal ile yazmış olabilir break komutu orda zorunlu idi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...