Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

game theory ...yardım

THARKAS

Öne çıkan mesajlar

pazartesi amerika dis siyasetinden sinavim var.
hocamiz vizede game theory ile ilgili bir sema vermisti...bunun cozumunu bulun diye.

ben simdi game theorynin manigini falan filan biliyorum cat patta olayin kagida dokulmus halini bilmiyorum.

soruda su tarzdi, iki ülke var savasa girecekler dalli budakli bir sema var her dalin sonunda rakamlar falan var ordan uygun yolu izleyip acikliyorsun sebebi.
olayi bilen arkadaslar anlamistir semayi falan.

bu olayi anlatabilecek yada anlayabilecegim bir site verebilecek biri varmi?

dersimiz game theory dersi olmadigindan soruda cok basitti mantik yuruterek yapmis idim ama finalde riske atmak istemiyorum o yuzden bir sorayim dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.math.cornell.edu/~mec/2008-2009/Anema/games.html şu site iyi gözüküyor.

neresini anlamadınız ona göre yardımcı olalım baştan anlatmayı denedim demin de sildim mesajımı çok ıkındım sıkıldım beceremedim çünkü :P

çok bişey yok aslında game theory'de

turn table strateji oynadığınızı (gerçi sırayla değil aynı anda hareket ediyor 2 taraf da ama olsun) düşünün. sıra sizde ve önünüzde bir ihtimaller tablosu var.

en basit haliyle ki dersin adı game theory değil game theory sadece konu olarak görülüyorsa öyle görmüşünüzdür siz de, 2 seçeneğiniz oluyor. Yapmak ya da yapmamak.

Aynı şekilde rakibin de yapmak ya da yapmamak şeklinde 2 seçeneği var

ve sen yaptığında o yapmadığında farklı ya da tersi durumda farklı ya da ikiniz de yaptığınızda/yapmadığınızda farklı bir durum (sana giriyo ya da sen koyuyosun çocuğu ya da ikiniz de anlaşarak az da olsa genel piyasaya koyuyosunuz :p)

diye başladım hatta ama devamını getiremedim.

prisoner's dilemma diye bir oyun örneği var ona bakar anlarsanız büyük oranda anlamış oluyosunuz genel konuyu. bulmaca gibi bişi zaten
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...