Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

selam,inanılmaz ikilem içindeyim.

Bella

Öne çıkan mesajlar

(benim gibi) yaş konusunda bi problemin yoksa uzat derim. zaten dediğin gibi altı üstü 1 dönem.

Ha şuna da kaç kişi katılır bilmiyorum da "bu dönem böyle oldu da 2. dönem fırtınalar estiricem, deli gibi çalışçam, hayvan olcam." laflarına ben inanmıyorum :D Etrafımda öyle diyen çok adam oldu, bi değişme olmadı :D

@Fistan: Sektöre göre değişir o dediğin de, yüksek mevkileri kapanlar 'genelde' üniversitede abartı ortalamalar yapmış, çoğu kişinin pek sevmediği, garip adamlar oluyor benim bildiğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

ortalama kasanları hic anlamıyorum
iş hayatında düşük ortalamalı biri gelip işi kapınca nasıl bi hayal kırıklıgı yasıyorlar onu da tahmin edemiyorum

evet, o yuzden is basvurularinda, gpai 3un 3.5in altinda olanlar basvurmaya tenezzul bile etmesinler yaziyo genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

istanbul üniversitesi'nde okumuyor muydun sen? harç veremeyecek kadar durumun olmadıktan sonra uzatmamanın pek bir manası yok eğer ki master yapmak istiyorsan. ortalamanı en azından 3.2, 3.3 falan yaparsan ingiltere'de iyi bir okulda master yaparsın. gerçi LSE'ye falan parayı bassan giriyorsun diyorlar eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

Fistan said:

ortalama kasanları hic anlamıyorum
iş hayatında düşük ortalamalı biri gelip işi kapınca nasıl bi hayal kırıklıgı yasıyorlar onu da tahmin edemiyorum

evet, o yuzden is basvurularinda, gpai 3un 3.5in altinda olanlar basvurmaya tenezzul bile etmesinler yaziyo genelde.

hangi iş başvurusunda yazıyor yahu bu?

benim gördüğüm -mühendislik alanında- bir tek aselsan/havelsan/tai kombinasyonu yapıyor o mallığı.

zaten "kendimize ait" yaptığımız şeylerden de ne kadar doğru bir iş yaptıklarını görüyor, saygıyla takip ediyoruz.

ben 3 kez falan iş başvurusunda bulundum, mezun olduğunda gel bizle çalış dedi ikisi, diğeri mezun olduğunda tekrar görüşelim dedi, CV'de cgpa yazmıyordu, hiçbiri de cgpa sormadı.

sorsalardı hiç çekinmez söylerdim "hacı 2.30 canın isterse" diye.
Sosyal ağlarda paylaş

JP Morgan High Distinction mı ne istiyor mesela, yurtdışında iyi bir yerde çalışmak istersen eğer GPA önemli maalesef, ya da gidiceksin CV'ni falan kendi elinle vereceksin o arada kendini sevdirmeye kasacaksın, sana kalmış birşey orası.
Sosyal ağlarda paylaş

trix said:

istanbul üniversitesi'nde okumuyor muydun sen? harç veremeyecek kadar durumun olmadıktan sonra uzatmamanın pek bir manası yok eğer ki master yapmak istiyorsan. ortalamanı en azından 3.2, 3.3 falan yaparsan ingiltere'de iyi bir okulda master yaparsın. gerçi LSE'ye falan parayı bassan giriyorsun diyorlar eheh.

evet istanbul üni.
işte ben bazı derslerimi direkt bıraktım bu seneye ortalamamı yükseltmek için.fekat bu dönem işler hiç beklediğim gibi gitmedi falan böyle oldu vizelerim düşük ya.istediğim gibi değil.
bilmiyorum ya çalışamıyorum zaten moralim git gide daha da bozuluyor kendimi 17 pendik'in önüne atıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir şey var, eğer ki yüksek öğrenime devam etmek istiyorsa öğrenci, ortalaması en az 2.75 olacak ki -torpili olmadığını varsayarak- kabul alma ihtimali doğsun. Pek tabii ki, 3'ün üzeri bu tür durumlarda daha fazla tercih edilendir.

Özel sektörden bahsedecek olursak, ben elektrik-elektronik müh'den mezun olmak üzereyim ve şunu biliyorum; bir önceki postumda söylediğim yerlerden başka -Türkiye'de- hemen hemen hiçbir yer -istisnalar çıkabilir- ortalamaya bakmıyor/sormuyor. İstedikleri şey daha çok "kendini ne kadar geliştirdin, proje yaptın mı? Olayı biliyor musun?" tarzında şeyler.

Örneğin, ben şimdi Arçelik'te staj yapıyorum, bizden önce orada 4.00 ortalamalı iki kız staj yapmış, 3.5 ay boyunca tek yaptıkları şey bir adet digital saat olmuş.

Biz ikinci haftadan 3 ay sonunda istedikleri şeyi bitirip verince, "gelin bizimle çalışın mezun olunca" demeye başladılar bile.

Sonuçta kişinin kendi kapasitesine, becerisine bakıyor bu iş. Bölümden nice arkadaşlarım var, 3 üzeri ortalamayla kaç ay işsiz gezdiler ve hala geziyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

narziss said:

Şöyle bir şey var, eğer ki yüksek öğrenime devam etmek istiyorsa öğrenci, ortalaması en az 2.75 olacak ki -torpili olmadığını varsayarak- kabul alma ihtimali doğsun. Pek tabii ki, 3'ün üzeri bu tür durumlarda daha fazla tercih edilendir.

Özel sektörden bahsedecek olursak, ben elektrik-elektronik müh'den mezun olmak üzereyim ve şunu biliyorum; bir önceki postumda söylediğim yerlerden başka -Türkiye'de- hemen hemen hiçbir yer -istisnalar çıkabilir- ortalamaya bakmıyor/sormuyor. İstedikleri şey daha çok "kendini ne kadar geliştirdin, proje yaptın mı? Olayı biliyor musun?" tarzında şeyler.

Örneğin, ben şimdi Arçelik'te staj yapıyorum, bizden önce orada 4.00 ortalamalı iki kız staj yapmış, 3.5 ay boyunca tek yaptıkları şey bir adet digital saat olmuş.

Biz ikinci haftadan 3 ay sonunda istedikleri şeyi bitirip verince, "gelin bizimle çalışın mezun olunca" demeye başladılar bile.

Sonuçta kişinin kendi kapasitesine, becerisine bakıyor bu iş. Bölümden nice arkadaşlarım var, 3 üzeri ortalamayla kaç ay işsiz gezdiler ve hala geziyorlar.

elektrik-elektronik mühendisi olmak ve özel sektörde çalışmak çok kolay... dediğin gibi ortalamaya bakmıyorlar...

aslında herhangi bir şeye baktıklarından şüpheliyim..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...