Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ülkemizde petrol çıkan yerler

harrykewell

Öne çıkan mesajlar

HABERTÜRK said:

Türkiye Cudi'de petrol buldu!
Bin 400 rakımlı Cudi'de petrol fışkırdı
20 Ocak 2010 Çarşamba, 17:09

TPAO ve ABD Chevron Petrol şirketi tarafından Şırnak'ın Cudi dağında yapılan lokasyon çalışmaları sonuç verdi. Bin 400 rakamlık yükseklikte petrol bulundu. Cudi-1 kuyusundan alınan numuneler test için laboratuara gönderildi.

Ahmet YUKUŞ - Erdal ATAY / DİYARBAKIR (AHT)

Diyarbakır'da 1 yıl önce 26 gravite kalitesinde 16 milyon varille Türkiye'nin en büyük petrol rezervini bulan TPAO bir yıl sonra aynı tarihlerde bu kez Cudi dağı tepesinde petrol buldu.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve ABD Chevron şirketi tarafından Şırnak'ın Silopi ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Cudi dağında 6 aydan buyana yapılan lokasyon çalışmalar sonuç verdi. Bin 400 rakımlık yükseklikte Cudi-1 kuyusu için son teknoloji ile yapılan sondaj çalışmalarında 3 bin 250 kilometre derinlikte petrol bulundu. Cudi dağında bulunan petrolün gravitesi ile üretim kapasitesi araştırılmaya başlanırken Görümlü sahasında alınan petrol numuneleri test için Ankara'daki laboratuara gönderildi. Cudi dağında 4 kuyunun daha açılması için çalışmalara başlandı.

1 YILDA 8 MİLYON VARİL PETROL ÜRETİLDİ

Cudi dağından devam eden sondaj çalışmalarından umutlu olduklarını ifade eden Batman TPAO Bölge Müdürü Erdal Coşkun, 2009 yılında 44 kuyuda 8 ekiple 79 bin 89 metre sondaj çalışması yaptıklarını söyledi. Batman, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Siirt'te açılan 44 petrol kuyusundan toplam 8 milyon 802 bin varil petrol elde edildiğini belirten Coşkun, petrol arama çalışmalarının Cudi dağı başta olmak üzere bölgenin genelinde sürdüğünü söyledi.

Sizce daha nerelerden petrol çıkacak ?

NOT : Bir moderatör arkadaşımız acaba konu başlığını " Ülkemizde petrol çıkan yerler " olarak değiştirebilir mi ???
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

ya birakk standart pis koylu

bende mandira isletiyorum ne ac gozlu olduklarini biliyorum hiyarlarin, muhtar aciktan para istiyordur ona buna bagis istiyordur yapilmayinca cingar cikartiyorlar.

altindan petrol cikiyo ne tarimi

turk koylusu oyle ezilen fakir falan degil, tam tersi devlete nasil sokarim, nasil tesvikle koseyi donerim , nasil kahvede daha cok zaman gecirir ama belesten kazanirimcidir

geccc

mandıra işletmişsin ama adam olamamışsın.
Sosyal ağlarda paylaş

köylü var köylü var. bi yerlerden devletin unuttuğu çok zor şartlarda yaşayan asil köylüler vardır, var. ama nasıl ki herkesin yavşağı varsa, köylü de herkes evrensel kümesine dahilse, onların da yavşağı var durduk yere gaz yapmaya gerek yok. yaşı şimdi ellilerde 20sinde memuriyet peşinden köyünden ayrılmış bi tanıdığımızın lafı gelir aklıma böyle geyiklerde. "gerçi tüm gün şefin amirin peşinde sabah 8 akşam 5 ayaktayız ama memuriyet bunlara masa başında oturmak gelir, bir sandalye koyup günde 9 değil 1 saat tarlalarının başında otursalar hepsi ağa olur bey olur." kendi köy kahvesine atarla söylenmiş bi laftı. her köylü deli gibi çalışıp didiniyor, ama hakettiğini alemiyör gibi bi durum yok ortada. matama nın söyledikleri genellemeyi bir noktada sınırlarsak doğru gerçekten de. gerçi neslinin kentte doğan ilk kuşağı olan bi insan olarak ben de gidip görüyorum hali, ama benim tespitler belki temelsiz kalır diye büyüklerin dediğini aktardım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...