Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dil çubuğu, mouse, shift, sorun

cungu

Öne çıkan mesajlar

Şimdi cins bi sorun var benim makinede, herhangi bir program açık olduğunda yada olmadığında, farketmiyo gerçi, birden çat diye kapanıyo wow, opera falan ne varsa artık, kaç program açıksa hepsi birden kapanıyor, öyle dönüyom masaüstüne.

Kapandıktan sonra mouse sol tuş, sanki sağ tuş gibi çalşmaya başlıyor, bir klasöre sol tıkladığımda bana gidip özellikleri falan açıyor.

Bunlarla bitse iyi bide üzerine dil çubuğu Eng. oluyor.
Sonra mesela operayı açtım, hoop dil çıbığı Tr. oluyor, simge durumunda küçültüyorum gene Eng. oluyor. Açıyorum Eng. indiriyorum Tr.

Bu sorun yaklaşık bir haftadır var ve sol shift tuşuda kısmen çalışıyor. Yani sol shift + bir harfe bastığımda çalışıyor ama shift + numaralar çalışmıyor mesela.

Ne zaman olacağıda belli olmuyo kafasına göre veriyo ayarı, ard arda iki, üç kez combo yaptığıda görülmüştür.
Sinir etti kaç gündür sinir oldum oldum geldim burda aldım soluğu, var mı acaba bir önerisi, çözümü bu sorun nedir ne değildir ?
Sosyal ağlarda paylaş

Yedi, sekiz gündür vardı bu sorun, bende iki gün önce C ye format attım.
D çok dolu ve bi çok şey var zor geldi D ye format atması.
Neyse sonra kudum, updateleri yaptım, Spy Emergency kurdum tarattım falan bikaç parça bişey buldu D de sildim onlarıda.
Şu an bi virüs falan bulamadı.
Bir de birkaç yerde daha araştırdım, klavye bozuk olduğu zaman olabilir öle şeyler dediler. Bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

cungu said:

Bunlarla bitse iyi bide üzerine dil çubuğu Eng. oluyor.
Sonra mesela operayı açtım, hoop dil çıbığı Tr. oluyor, simge durumunda küçültüyorum gene Eng. oluyor. Açıyorum Eng. indiriyorum Tr.

dil çubuğu açtığın programa göre değişiyor, kendi özelliği o.
örneğin bizim bilgisayar laboratuvarlarındaki bilgisayarlarda gördüm. türkçe klavye ingilizce windows. hem eng hem tr türkçe klavye ayarıyla kurmuşlar makineleri. bilgisayar başladıktan sonra internet explorer'ı açıp kullanırken eng'den tr'a çevirdiğin vakit, desktopa dönünce eng'e çeviriyor kendini, explorer'a dönünce tekrar tr.

bunu çözmek için en iyi yöntem klavye ayarlarından eng klavyeyi silip accept'e basmak (tekrar silmek gerekiyor nedense windows sildikten sonra tekrar koyuyor eng klavyeyi)
Sosyal ağlarda paylaş

F klavye kullandığımdan paso CTRL + Shift tuşları ile Q - F klavye geçişleri yapıyorum. Her program için ayrı dil olabilir. Yani desktopta ENG opera TR olabilir, zaten olması gerekende bu.

Ama wow vs den çat diye çıkması virüs göstergesi. Hadi bi programı kapatsa alt + f4 deriz de hepsini birden çat diye kapaması öyle olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...