gecko Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 dava açsalar oha ötesi olurdu herhalde, sonuçta burda diplomatik bir kriz var sen bir nevi devleti temsil ediyorsun orda. neyse olay bitti geçti sanırım artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Büyükelçi durumu bilmiyordu. Açıklamayı canlı yayında yaptı. İsrail yetkililer ibranice konuştu büyükelçi anlamadı. "eğer böyle birşeyi ingilizce söyleyebilecek cesaretleri olsaydı gerekli cevabı orada verirdim" dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 gecko said: dava açsalar oha ötesi olurdu herhalde, sonuçta burda diplomatik bir kriz var sen bir nevi devleti temsil ediyorsun orda. neyse olay bitti geçti sanırım artık Evet adam o an farketmiyor sonuçta kapıda biraz bekledi diye kimse de çekip gitmez yani sonra da olaylar gelişiyor ve İbranice konuşuyorlar. Yanlız ben gittikleri ülkenin dilini biliyor/öğreniyor zannediyordum büyük elçileri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 İsrail'in yaptığı çocukça ve yadırgadım bu kadar uyanık bir ülkenin bu basitçe hareketini, belki de sanıldığı kadar tanrıvari komplolar üretemiyorlardır:) Asıl konuya biraz da İsrail açısından bakmak istiyorum, başta devlet televizyonumuzun yayınları ve bizati başbakanın kendisi her fırsatta kasap ve cani olarak suçluyor bir ülkeyi, Kurtlar Vadisi ve benzeri dizilerde de abartı komplo teorileri, neredeyse şeytanlıkla suçlamalar, aşağılamalar gırla gidiyor. Sıcak savaşta veya bin yıllık düşmanlıkta olmak gerek alenen ortalıkta bu derece nefret kusabilmek için, çok Ortadoğuvari ve popülist linç isterisi uyandıran hareketler bunlar ve yakışmıyor AB yolundayız diyen bir topluma. Açıkcası ben İsrailli olsam ben de Türkiye'den nefret ederim, niye bizle uğraşıyor bunlar yoksam aslında Filistinliler mi derim. Açıkcası abartıyoruz İsrail düşmanlığını ve şu olaylarda da bizim yaptıklarımızı hiçe sayıp susup en sonda özür dilemeleri bile bir iyi niyet göstergesidir, zira gayet güzel inada bindirebilirlerdi onlarda. Ben artık ticari ilişkileri düşünerek alttan aldıklarını düşünüyorum, başka türlü bir ilişki diye bişi kalmadı artık çünkü ortada. Ve İsrail devlet geleneğini biraz biliyorsak RTE ve partisinin yanına bunlar kalmaz ilk seçimde çıkar acısı, iyi mi olur evet iyi olur çünkü son bir kaç yıldır Ümmetçilik ve Yeni Osmanlı olma ayağına aptallık yapılmaktadır yabancı güçlü bir ülkeye, cezasını da yapanlar çeker banane. ÖNEMLİ NOT: Bu lafları ettim diye İsrail aşığı olan biri sanılmak istemem. Aksine Filistin'e Kızılay yoluyla yardım yapan biriyim, ama bu durum devletimizin yanlış davranışını eleştirmemi engellemez. Edit: Ek olarak İsrail'in Filistin olayı onların iki ülke arası davasıdır, çok fazla kraldan çok kralcı olmamak lazım. Konunun asıl sahibi Arap liderlerin çoğu bizim meselelerimize Arap olmayanlar karışmasın diyip RTE ve Ahmedinejad'ın İslam aleminin liderliği sevdalarını istemez iken bu konudan ülkemize darbe yersek yazık olur bize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 biraz değil baya bekletmişler ve yaptıkları ayıp ya. adam ibranice konuşmuş o yüzden anlamamış gayet normal fakat yanında tercüman falan getirseymiş keşke. ne kinmiş arkadaş şaşırdım yani resmen planlayıp,uğraşıp kumpas kurmuşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Bambaşkasın geckoo gecko said: öyle bir büyükelçimiz var ki, adam pişmiş kelle gibi sırıtıyor oturduğu yerde. kalk git ne oturuyorsun bir insan bu kadar mı gurursuz olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 sen adama " siz adam öldürmeyi çok iyi bilirsiniz. hamasla masaya otur" dersen oda senin yaptığın sığlıkta ve kalitesizlikte mislini yapar. çok anormal değil. türkiye kendi elleriyle hazırladı bu süreci. ha pardon bütün suç monşerlerde. memleketi monşerlerden aldık kabadayıya verdik böyle oldu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Yapmayın ya.. Ne yapılsa yaranılmıyor size. O gün orda o hareketi yapmamış olsaydı bu seferde eleştirecektiniz. Bülent Ecevit'i AB fotoğrafı çekilirken yalnız diye yerin dibine sokup çıkardınız Bill Clinton karşısında öyle durdu diye demediğinizi bırakmadınız. Şimdi büyükelçiye saydırıyorsunuz. Tayyip'i günahım kadar sevmem ama yıllardır yaptığı en iyi hareketti One minute. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Savunma için israile yatırdığımız,milyar dolarları kessin madem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 sinad said: Yapmayın ya.. Ne yapılsa yaranılmıyor size. O gün orda o hareketi yapmamış olsaydı bu seferde eleştirecektiniz. Bülent Ecevit'i AB fotoğrafı çekilirken yalnız diye yerin dibine sokup çıkardınız Bill Clinton karşısında öyle durdu diye demediğinizi bırakmadınız. Şimdi büyükelçiye saydırıyorsunuz. Tayyip'i günahım kadar sevmem ama yıllardır yaptığı en iyi hareketti One minute. anlamadığın bir nokta var. tepki koymasın demiyoruz. bunu kaliteli bir şekilde , enine boyuna düşünüp yapmak var. geleceği görerek. birde kahve ağzıyla aklına geleni söylemek var. büyükelçiye yapılan doğruydu demiyorum ben ayrıca. yapılan yanlış ama bunun olabileceği önceden kestirilmeliydi. yapılan RTE nin davos ta yaptığı kadar kalitesiz en az. Büyükelçinin bir suçu yok burda. ama sen bir başbakan olarak kendi ülkenin halkını, diplomatlarını bu konuma düşürdün. Sen bir başbakansın. intikam alacak olan adam senden almaz direk. bakanını, milletvekilini, büyükelçini ezmeye çalışır böyle. Ayrıca RTE ülkeye döndüğünde kendi diplomatlarına laf sokmadı mı ? Monşerler diye. O monşerler en azından görmüş geçirmiş, nerede nasıl oturacağını nasıl konuşacağını ne zaman susacağını bilen adamlar. Senin batırdığın ilişkileri bu adamlar düzeltiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Tenekeadam said: Bambaşkasın geckoo gecko said: öyle bir büyükelçimiz var ki, adam pişmiş kelle gibi sırıtıyor oturduğu yerde. kalk git ne oturuyorsun bir insan bu kadar mı gurursuz olur? van münit bile yapabilirdi, elçi orada devleti temsili duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 lan davosta moderetör bile el kol hareketi yapıyordu az bile saydırdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Hacı bak şimdi,adamın yanında ibranice konuşuluyor.Bizim elçi ibranice bilmiyor.Haberi yok yani.Anladığı bir dil olsa o zaman haklı olursun. gecko said: van münit bile yapabilirdi, elçi orada devleti temsili duruyor. kapiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 sinad said: Büyükelçi durumu bilmiyordu. Açıklamayı canlı yayında yaptı. İsrail yetkililer ibranice konuştu büyükelçi anlamadı. "eğer böyle birşeyi ingilizce söyleyebilecek cesaretleri olsaydı gerekli cevabı orada verirdim" dedi. turkiyenin israil buyukelcisinin ibranice bilmemesi ayri komik :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Türkiye'de bulunan büyükelçilerden hangisi Türkçe biliyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 cogu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Yunan biliyor benim bildiğim bi tek onla konuştum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Farinal said: Yunan biliyor benim bildiğim bi tek onla konuştum. evet biliyor hatta eskiden türk vatandaşıymış istanbulda yaşamış baya, ilk geldiğinde eski komşularını, arkadaşlarını falan ziyarete gitmiş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Bende eski arkadaşlarından biriyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 İbranice dünyadaki ana lisanlardan biri değil ve elçilerde o ülkenin dilini full öğrenmiş olarak gitmiyorlar görev yerlerine, tayin nereye çıkarsa ardından az bi hazırlıkla koşturuyorlar sonuçta. Eğer bu elçi yenice biriyse orada, dili pek bilmiyor veya az bilip aralarında konuşuyorlar diye dikkat kesilmemiş olabilir konuşmalara. Bu yüzden lisan olayını kadar büyütmeye gerek yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kenjuro Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=ytr0gSDBbk0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Tenekeadam said: Hacı bak şimdi,adamın yanında ibranice konuşuluyor.Bizim elçi ibranice bilmiyor.Haberi yok yani.Anladığı bir dil olsa o zaman haklı olursun. gecko said: van münit bile yapabilirdi, elçi orada devleti temsili duruyor. kapiş? onu anladıkta, söylenenlerin bir tek kelimesini bile mi anlamamış hahaha olaya bak istifa etsin bence. japonca değil ki bu duyamadım falan desin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 dayı durum şu ki, insanların bilmediği dili enkode eden eklentisi henüz yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 can bu sizin evdeki kurabiye krizinden sonra beni evden kovman gibi olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2010 AHAHAAHAHHAAH o günlere dönebilsek keşke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar