Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yunanistana vize aldım ama...

Rakursi

Öne çıkan mesajlar

Multi vize 3 aylik sure icerisinde istedigin kadar giris cikis yapabilmene yarar.Kara yoluyla geciceksen zaten adamakilli pasaport kontrolu hic olmaz. Yalniz avusturyalilar cok irkcidir, hele turkleri hic sevmezler. Olurda polis bakarsa pasaportuna bu multi degil falan diye killik yapabilirlermi bilemiyorum. Ama cok dusuk bi ihtimal tabi bu. Gecebilirsin sanirsam.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun degil benim bildigim kadariyla da, uygulayip sorun yasamamis biri soylesin tabi.
Benim bildigim, tum schengen ulkelerini tek ulke gibi dusunebilirsin, ciktiktan sonra giremezsin sadece multipass oldugu icin. Kara yoluyla falan gideceksen de schengen sinirindan cikmaman lazim.
Hatta Avusturya konsoloslugunu ara sen
Sosyal ağlarda paylaş

Nasil farkli ya, schengen ulkelerinden herhangi birinin vizesi schengen vizesi iste. "Selam yunanistana 1 adet schengen 1 ögrenci vizesi bitanede yunanistan vizesi istiyoruz" diye basvurmuyosun. Aldigin herhangi bi vize schengen ulkelerine girisini sagliyo. Schengen ulkelerini tek bi ulke gibi dusunebilirsin evet, ve bu ulkelerden herhangi birine girdikten sonra digerlerine gecerken zaten kontrol falan olmaz. Ama atiyorum 1 aylik vizen varsa, 1 ay icinde ben bi turkiyeye gidip geliyim dersen geri gelemezsin. Multi giris cikisin amaci bu diye biliyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

vizen schengen vizesi ise sorun cıkmaz. fakat denildigi gibi vize ile schengen vizesi farklı. sana yunanistan vizesi vermis olabilirler. schengen uyesi bir ulkeden vize alınca illa schengen vizesi vericekler diye bir kaide yok. vizende ne yazıyosa ona gore arastırma yap.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:

Abi olurmu lan oyle sacmasey. Heleki oturumun oldumu tamam yani, heryere girer cikarsin. Yemis olmasinlar seni? Benimde oturum var isvecte, ne duydum ne gördum öyle bisey.

ben baya arastırdım. ulkeden ulkeye degistigi en onemli gercek bi kere bunu unutmayın.

ispanya icin konusayım. 6 aylık ogrenci vizesi verenlere orda oturum vermiyolar mesela. nasılsa seninki yeticek diye. diger ulkelere giden erasmuscu arkadaslarım ise her bi seyi aldılar mesela.

ama genel bilinen bilgi yanlıs. schengen ulkelerine basvurunca illa schengen vizesi vermiyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

De o dediginiz ögrenci vizesi icin gecerli. Schengen ulkelerinden alacagin herhangi bi turistik vize yada oturum schengen ulkelerine problemsiz giris cikis yapmani saglar. Adi ustunde turistik. Ama ögrenci vizelerinin farkli oldugunu duydum, gördum. Ben sanmiyorum turistik vizede bi problem ciksin.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok %100 eminim demiyorum. Ama ben bu X ogrenci vizesi Z ögrenci vizesi muhabbetini duydum. Fakat turistikte böyle bisey oldugunu sanmiyorum, ne duydum ne gördum. Heleki oturumda hic sanmiyorum öyle bisey olacagini. Ancak bi halt etmissindir falan öyle olabilecek bisey bu yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...