Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir ulke secip yerlesmek

di

Öne çıkan mesajlar

EHeuah sarhos olmadan yuzune diyemezlerde, genelde bi böyle önyargililik var. Burdaki kesim otobusu görmeden ucagi görup gelmis buraya abi, heriflerin hepsi pizzaci lan. Bizim milli yiyecegimiz falan saniyo herifler pizzayi aehehah, böyle saglam irkcilik yapamazlar, cok nadir tek tuk var öyle tipler. Onlarida samar oglani ediyo bizimkiler zaten aeheah, göcmen cok fazla. Cok hos bakmiyolar dolayisiyla. Önyargi var eeet.
Sosyal ağlarda paylaş

bir ahbabımız fransada ceza alıp hapse düşmüştü de hapishane hemen hemen türk dolu diyordu. zencileri bile pıstırmışlar. work and travella amerika'ya gidip evleri swatlar tarafından basılan ve 2 hafta kadar hapishanede kalan arkadaşlar var ki onların hikayesi daha bi ibretlik.
Sosyal ağlarda paylaş

otur oturdugun yerde

benim amerika italya ispanyada ofislerim var birebir is dunyasinin icindeyim kisacasi, onun disinda isim geregi 25 e yakin ulkeylede birebir calisiyorum, turkiye gibisi yok

oyle fantezi dunyasinda yasamayin oraya gidicez koseyi donucez hersey cok medeni herkes birbirine iyi falan yok oyle birsey.

cok ozlersiniz turkiyeyi, sonra buraya adapte olamiyacaginidan basarisiz olduk dememek icin donemezsiniz, kalirsiniz ortada.

diplomasiz adam akilli is gucte bulamazsin, esine gelince onun gibi binlercesi hersene cinden falan akiyor oraya. elinde bir fikrin varsa turkiyede kaldirmak cok kolay, orada 100 bin dolar maas alsan bile turkiyede 3-4 milyar aylik maas almaktan kotu durumda yasarsin. hesaplarini buna gore yap
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

Her seyi gectim, irkcilik var, cok uzulursunuz. Alisiyormussun bir yerden sonra ama ona alisiyor olmak bile koyar insana yani.

Ben oradayken Isvecli Turk arkadaslarimin cok "ulkene sktir ol git" lafi yedigini gordum yani, ogrenciyi turisti falan irgalamaz bu olay cunku Ingilizce konusuyorsun Isvecce degil. Bi de Isvec abi, direk farkli hissediyorsun zaten kendini, herkes bembeyaz sapsari falan.

racism top 10 olsa 1. sırada bile olabiliriz avrupada, avusturya'da hamam böceği diyen varmış. Yaşam olayını geç gezmek için bile gitmek istemiyorum pek.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkasokak said:

bir ahbabımız fransada ceza alıp hapse düşmüştü de hapishane hemen hemen türk dolu diyordu. zencileri bile pıstırmışlar. work and travella amerika'ya gidip evleri swatlar tarafından basılan ve 2 hafta kadar hapishanede kalan arkadaşlar var ki onların hikayesi daha bi ibretlik.
olm ahaah benim arkadaslarimin evini de SWAT basti amerika'da work and travel sirasinda ama cok komik heriflerin hikayesi.

adamlar ev kiraliyorlar iste, ev sahipleri de alt katlarinda kaliyor. adam torbaci, bildigin isi bu adamin, hatta arkadaslara da diyor ekstra para istiyorsaniz ben bikac is veririm falan diye, reddediyo bunlar.
bigun evin disinda sesler duyuyorlar, arkadasim kapiyi aciyo ve tufekle yuzyuze geliyor adam, karsisinda SWAT bi tane, isigi acik tufegin, adam tavsan gibi kalakalmis.
sonra ev sahibini alip goturmusler ehue
Sosyal ağlarda paylaş

bizim elemanlar da uçakta ya da indikten sonra tam bilemiyorum ülkeyle ilgili bir anket neyim dolduruluyormuş. bunu doldurmayı unutmuşlar. terörist muamelesiyle sabah bunlar uyurken kapıyı kırıp swatlar giriyor ne oluyor demeye kalmadan don atlet alıyorlar gözaltına. daha sonra bir iki hafta hapishanede yatıyorlar bir özbek siz türksünüz kardeşimsiniz vs. ayağına kolluyor bunları. büyükelçi bir yolunu bulup kurtarıyor bunları daha da amerikaya girişleri yasak girdiklerinde alıcaklar içeri turuncu tulumların içine :)
Sosyal ağlarda paylaş

amerikayi biraz biliyorsam o kadar temiz degildir senin arkadaslarin.

sen dikkat et

Arkasokak said:

bizim elemanlar da uçakta ya da indikten sonra tam bilemiyorum ülkeyle ilgili bir anket neyim dolduruluyormuş. bunu doldurmayı unutmuşlar. terörist muamelesiyle sabah bunlar uyurken kapıyı kırıp swatlar giriyor ne oluyor demeye kalmadan don atlet alıyorlar gözaltına. daha sonra bir iki hafta hapishanede yatıyorlar bir özbek siz türksünüz kardeşimsiniz vs. ayağına kolluyor bunları. büyükelçi bir yolunu bulup kurtarıyor bunları daha da amerikaya girişleri yasak girdiklerinde alıcaklar içeri turuncu tulumların içine :)
Sosyal ağlarda paylaş

traaaşşş

bu arada di senin soruna cevap olarakdan, asia yı da değerlendir derim, refah düzeyi vs.. konularında ayrı bi keyfi var buraların

mesela çok civilization istiyorum dersen singapur o konuda aşmıştır, dünyanın en gelişmiş en sistemli şehirlerini filan kurmuş adamlar ona göre kuralları filan mükemmel...

öte yandan bu asiada herkez seni çok seviyor(singapurda pek sallamazlar sadece) sevildiğin bir ülkede yaşamak kadar güzel bişey yok. bir de trick ; bende web üzerine çalışıyorum, kafan artık kod yazmaktan delirmişken dışarı çıkıp turkuaz rengi denizde yüzüp sahilde masaj yaptırmak priceless (2 saat masaj 8ytl, coconut suyu 0.3 ytl :))

avrupaya yada amerikaya gidersen her daim bir köyden gelmiş yağız delikanlı muamelesini hissedeceksin..

bence alternatiflerine

Singapur, Japonya,Çin, Tayvan, Malezya, Filipinler, Tayland

ekleyebilirsin, kendi kriterlerine göre değerlendir
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

otur oturdugun yerde

benim amerika italya ispanyada ofislerim var birebir is dunyasinin icindeyim kisacasi, onun disinda isim geregi 25 e yakin ulkeylede birebir calisiyorum, turkiye gibisi yok

oyle fantezi dunyasinda yasamayin oraya gidicez koseyi donucez hersey cok medeni herkes birbirine iyi falan yok oyle birsey.

cok ozlersiniz turkiyeyi, sonra buraya adapte olamiyacaginidan basarisiz olduk dememek icin donemezsiniz, kalirsiniz ortada.

diplomasiz adam akilli is gucte bulamazsin, esine gelince onun gibi binlercesi hersene cinden falan akiyor oraya. elinde bir fikrin varsa turkiyede kaldirmak cok kolay, orada 100 bin dolar maas alsan bile turkiyede 3-4 milyar aylik maas almaktan kotu durumda yasarsin. hesaplarini buna gore yap

niye ki abi, gidip calısıp mutlu olanlar da var. sen alısamamıssındır ya da cevrendekiler oyledir bilemiyorum da, gayet mutlu olanlar da var yani.

bu arada ofislerim var demissin, hangi isle mesgulsun?
Sosyal ağlarda paylaş

ben thailanddayım burada geçim çok kolay normalde thaili insanlar aylık 10-15 bin bath ile geçiniyor sen yabancı olduğun için 20-25 bin ile rahat geçiniyorsun eğer uzmansan alanında 60-70 hatta proje yöneticisi filansan 150-200 bin bath alıyorsun

buradaki yaşam standardımı türkiyeye uygulasam aylık 8-10bin dolar harcamam lazım burada 3000bin dolar harcıyorum ama benimkisi extrame biraz burada insanlar o parayla 1 yıl geçiniyorlar..

sen bi de eşinle beraber çalışacaksın ikinizde 50 bin alsanız 100bin ile rahat rahat geçinirsiniz hayat standardınız da gayet rafine olur
Sosyal ağlarda paylaş

ya uzakdogu bedava memleket. ama cin'de mesela ingilizce bilmez kimse. yemeklerine alısamazsın, kahvaltıda peynir yemezler mesela. sabahın korunde kalkarlar aksama kadar calısırlar, saat 11 dedin mi bir tane evde ışıgın yandıgını goremezsin. avrupa ve amerika'ya gore alısması on bin kat daha zor. tek guzel yanı beles olması. 750 lira ile 1 ay boyunca cin'de ortalıgım bi tarafına koydum afedersiniz, yemedigim bok kalmadı. ama bambaska yani, herseyiyle farklı.

3-5 sene alısma sureci gecirmeyebilir herkes. daha kısa surede adapte de olabilirsin. olamayabilirsin de, bilemezsiniz onu. en azından yurtdısında edinilecek bir is tecrubesi turkiye'ye dondugunde kendisine buyuk avantaj saglar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...