toggie Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 abi ankara anlasması is kurmak isteyenler icin yalnız, girisimcilere yonelik yani.
di Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Biliyorum abi de benim baska carem yok gibi gorunuyor. Buradaki isimi orada devam ettirecegim iste. Hatun da direkt transfer olmayi deneyecek oradaki EY'a.
calimero Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 di said: Bir arkadasimdan Londra hakkinda epeyce bilgi edindim. Ankara Anlasmasi sebebiyle saniyorum ki Londra olacak. ???
Anubisath Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 BabacumMostors said: kanada en rahat gidip yerleşebişleceğiniz ve iş bulabileceğiniz yer yazmaya gelmiştim,yazılmış. kanada rulez,adamlar suya sabuna dokunmadan huzur içinde yaşıyolar valla mis gibi.okul bitince ben de gitmeyi düşünüyorum.
di Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 calimero said: di said: Bir arkadasimdan Londra hakkinda epeyce bilgi edindim. Ankara Anlasmasi sebebiyle saniyorum ki Londra olacak. ??? Soru isaretleri ne icin ? Bold olan kismi mi merak ettin yoksa yanlis falan mi yaziyor ? Su haliyle mesaji anlamak zor cidden.
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Laorx said: -30 derece değilmi orası asdfVancouver degil :P Banada 3 saat arabayla, beklerim ehue Ankara Anlasmasi muhabbeti nedir cidden?
di Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Abi 1973'te imzalanan bi antlasmaya gore Turk vatandaslarinin Ingiltere'de is kurma hakki var. Bir is plani cikarip, vasfim bu deyip basvurabiliyosun. Ingiltere'nin de reddetme hakki var tabi. Bebek bakicisiyim diye basvuran tipler varmis.
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Ingiltere gectigimiz yildan itibaren is aramak icin ulkeye gelecek olanlarda en az yuksek lisans sarti ariyor. Sponsor bulabilirsen olur da ordan buraya is bulman da imkansiz gibi birsey heralde. Ankara Ant olayini pek bilmiyorum ama cok verimli bir sey oldugunu hic sanmiyorum acikcasi. Binbir turlu sarti felan vardir is kurma olayinin, halen official bir proseduru de yok zaten. Tek yol esin araciligiyla gelmek gibi gorunuyor firmasinin Ingilteredeki bir subesine transfer edilirse ikiniz de gelebilirsiniz.
Bella Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 di said: Bu arada esim Ernst & Young'da calisiyor. bana bir staj ayarlasa ne makbule geçer ama.
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 biz kacmaya calisiyoruz, millet gelmeye calisiyo. tabi ülkeden ülkeye fark var yine de ama ben insanin kendi memleketi gibisi yok düsüncesini savunanlardanim her daim. almanya boktan bi yer esasen. neyse herkesin bi kere yurtdisinda yasayip, kendi gözleriyle görmesi lazim. basarabilene, tutunabilene ne mutlu.
Bathory Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 kim kacmaya calisiyor. yanlis yonlendirme insanlari.
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 biz derken benim gibi almanyada yasayanlari kastettim sabricigim lütfen. (alamancilar degil, arada fark var lütfen. onlar kalmak istiyo)
Bathory Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 bize biraz almanyada yasayanlar ve alamancilar arasindaki farki anlatir misin vanille
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 ya da tabii ki bathory. gecici süreligine okul is gibi sebeplerden dolayi burda yasamak durumunda kalan insanlara almanyada yasayan insanlar diyoruz. digerleri de belli zaten.
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 valla ben almanya da 5 sene kaldım. iş için gittim ve seve seve de döndüm (hatta ben de AA da çalışıyordum batıp EY olmadan önce, oradaki bağlantılarımla gitmiştim). iyi ki gitmişim, ne mutlu ki dönmüşüm. baya da bi adam tanıdım expat veya değişik ülkelerde yaşayan (sadece almanya da değil). için de gerçekten mutlu olan çok fazla insan yoktu. ha mutlu olanda vardı ama hep bi sürümceme durumunda hayat sürüp gidiyor. eğer gidecekseniz gemileri yakıp gidin. biz oralıyız artık deyin. tam anlamıyla göçün yani. çocuğunuza oranın dilinde isim koyun filan. ortası pek olmuyor.
calimero Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 1.00 ile 2.00 arasındaki muhabbet...
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 aslında toplanıp kurucaksın semih cumhuriyetini, kafan rahat yasıycaksın
huun Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 lan cüce bi senle kurarım ben o cumhuriyeti. samimi düşüncemdir ha, seviyorum seni cüce. ADM GİBİ ADAMSIN
Korax Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Isvecte esinin is bulmasi biraz daha olur fakat, senin diploma vs olmadan is bulman cok zor olur. Malum IT konusunda baya ilerde ama eski refahligi yok isvecin artik. Issizlik cok fazla, isvecce bilmek lazim hemen her alanda(IT icin hernekadar önemli olmasada). Bide tabi burada yasama olayi var, penth demis zaten. Benim diyen adami bunalima sokar, moddan moda iter, psikopata baglayabilirsin bisure sonra. Kanada en guzeli abi, orayi bi deneyin. Ingiltereyi deneyin falan. Ama isvec'i sonlara atin yani. Yok bakicam yinede diyosan www.ams.se adresi is isci bulma kurumu buranin. Oradan bakinabilirsiniz bikac is.
di Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Yasim 26, yakinda olacak 27. Hayatimdaki bir cok sacmalik sebebiyle sadece son 1-1,5 senedir kendimi toparlamaya basladim. Ozellikle maddi anlamda. En azindan borcsuz bi adamim artik. Adam akilli tam performans ile calismak icin 8 sene kadar bir sure var onumde. O da tas catlasa. O sureyi yaptigim her isi pic eden patronlarla ve her ise comak sokan bir hukumet ile harcamak ve isimi sansa birakmak istemiyorum. Bazi seyleri arkada birakirken -ki askerlik yuzunden minimum 3 seneyi yurt disinda gecirecegim- gozum yasli bile giderim belki ama cok gordum cok gecirdim yokluk ve sorunlar konusunda. Bu ulkede kalip cirmalamak boktan bir hayatin garantisinden ote degil benim gozumde. O yuzden gitmek istiyorum. Cok extreme bir durum yasamazsam ihtimaller dahilindeki en kotu durup yurt disi gormus gecirmis olmak, farkli kulturler tanimak, bir de -olursa- baska bir vatandaslik daha vererek cocugumun hayatini kurtarmak olur. Benim dusuncem bu yonde.
Mendoza Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Eşin işini devam ettirsin. Bir yere de gitmesin. Sen otur çalış Kanada/avrupa üniversitelerinden bir tanesine burslu/burssuz bir şekilde gir. Sonra git oraya diplomanı al. Sonra belki taşınma ihtimalin olabilir. Acı ama gerçek, diplomasız adamı kim napsın.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 hayal dünyasında yaşamıyoruz ama.Bu yaştan sonra ne diploması.Eşi de sıcak bakmaz bu plana eminim ki. Abi bence de diploma yoksa işin biraz zor, eşinin işi kolay ama senin için en iyi seçenek bence burada kalmak.Ama tabi sen o psikolojiye girmişsin artık ne desek boş.
Öne çıkan mesajlar