di Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Selamlar, Cevaplari bir cok kisi tarafindan merak edilen sorularimi sormaya basliyorum =) 1-1,5 sene icinde gerekli hazirliklari yapip esimle birlikte baska bir ulkeye yerlesmek istiyorum. Bu konuda da fikir ve onerilerle yardimizini rica ediyorum. Ulke secimindeki baslica kriterler refah duzeyi ve is bulup bulamayacagimiz olacak. Ben diplomam olmamasina ragmen birbiri ile alakali olan "web developer" ve "linux system administrator" unvanlarina sahibim. Esim ise IT denetimcisi. Telekom, GSM operatorleri ve bankalar gibi yerlerin IT denetimlerini yapiyor. Bu baglamda aklimiza gelen ilk ulkeler Amerika, Ingiltere, Isvec ve Kanada oldu. Oncelikle bu konuda tavsiye rica edecgim. Ikinci olarak ise vize ve yerlesim olaylari devreye giriyor. Bu konuda merak ettiklerim biraz daha fazla; * Yukarida listelenen ya da tavsiyelerinizle sececegimiz bir ulkeye en kolay yerlesim nasil olur ? * Buradan gitmeden is ayarlayabilir miyiz ? * Iki kisi oldugumuzu varsayarsak gidip yerlesmek ve ilk 3-4 ayi atlatmak icin ihtiyac duyacagimiz maddi imkan ne duzeyde olacaktir ? Ucuncu konu ise askerlik durumu. Ben baska bir ulkeye yerlesmek istedigimde bunu ne sekilde bildirmeliyim ? Basima gelebilecek ters bir durum var midir ? 2,5 sene kadar daha tecilim var askerlik konusunda. Bu arada esim Ernst & Young'da calisiyor. Kendi talebiyle yurt disindaki ofislerden birine gecisi soz konusu olabilir ama cok dusuk bir ihtimal bu. Bunun da etkilerini kestirebildiginiz kadariyla yazabilirseniz sevinirim. Aklima gelenler simdilik bunlar ama sormam gereken daha fazla sey olduguna eminim. Onlari da siz akliniza geldikce eklerseniz pek makbule gecer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Amerika'yla ilgili her konuda yardimci olabilirim, msn'i ozelden gonder goruselim. Cam varmi, cam ac beni gordugunde! :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Ustum ciplak oturuyorum ama acayim tabi cami =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
warimathras Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 izlandaya gidin hem is bulursunuz hemde refah düzeyi oldukca yüksek fakat fazla kalirsaniz intihar etme eğiliminiz artar her yer buz kar hede hödö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 warimathras said: izlandaya gidin hem is bulursunuz hemde refah düzeyi oldukca yüksek fakat fazla kalirsaniz intihar etme eğiliminiz artar her yer buz kar hede hödö izlanda krizde iflas etti lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 izlanda'yı satıyolardı en son. satın almayı dusunmuyosanız gitmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Hayir abi dusunmuyoruz. Diger alternatiflere ve sorularima gecebilir miyiz ? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 down under Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
flashPlayer Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 irlandaydı o krizde batan ülkelerden biri sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Yok artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
flashPlayer Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 http://www.cnnturk.com/2010/ekonomi/dunya/01/05/irlandada.gecen.yil.her.gun.4.sirket.batti/558169.0/index.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Şirketler iflas etti canım orası ayrı da, bir İzlanda gibi satışa çıkarılmadı ülke. Ülke batmadı yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 kanada en rahat gidip yerleşebişleceğiniz ve iş bulabileceğiniz yer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 nasıl oluyosa ben de merak ediyorum abi. öm yerine burada yazsanız kanada, abd özellikle ne yapmak lazım, biz de ogrenelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 toggie niye merak ediyorsun konusmadik mi msn'den hayirsiz insan :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 özellikle kanada için anlatılırsa yapılması gerekenler süper olur. kullanılan dil fransızca mıydı ingilizce miydi? geçenlerde sormuştum da bulamadım arayıp nerede sorduğumu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 valla kanada için gidip konsoloslukla konuışmak yetiyor başvuruyu yapıp bekliyorsun benim kuzene başvurudan 4-5 yıl sonra mı ne "gelin" dediler başka kuzenimde greencarda başvurdu ve ilk başvuruda kabul geldi fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 şimdi bölggeye göre değişiyorda ingilizce ibliyorsan zaten fransızcaya çok ihtiyaç duymuyorsun zaten gitmişken öğreniyorsun birşekidle ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 hmm. ingilizce yeterliyse süper. ayağımı yerden kessin yeter :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Amerika anca esin vasitasiyla olur bence, isci vizesi cikmasi asiri zor cunku su an. Sirketin, isci vizesi vermesi icin "Ben bu adama is verirken hicbir Amerikaliyi isinden etmedim" diye kanitlamasi gerekiyor. Bu krizde herkes adam cikarirken bunu diyemiyorlar, anca sirketin cok iyi olup iyi avukatlar tutmasi gerekiyor, normalde kotasinin 3 kati kadar olan isci vizesi basvurusu bu sene hala kotayi dolduramadi bu yuzden. Bi de diploman olmamasi isi iyice zorlastiriyor isci vizesi konusunda. Hatta imkansiz kiliyor acikcasi. Isvec'in yasamak isteyecegin bir yer oldugunu dusunmuyorum pek. Ben sadece ogrenciydim, o yuzden bilmiyorum isci muhabbetlerini. En kolayi Kanada olur, ama diploma olmadan her yer zor olabilir ya =/ en temizi esinin bi yere gecmesi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Arkasokak said: hmm. ingilizce yeterliyse süper. ayağımı yerden kessin yeter :PQuebec'e gidersen sorun olur, onun haricinde hic sorun yasamazsin ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Penthesilea said: Sirketin, isci vizesi vermesi icin "Ben bu adama is verirken hicbir Amerikaliyi isinden etmedim" diye kanitlamasi gerekiyor. Bu krizde herkes adam cikarirken bunu diyemiyorlar, anca sirketin cok iyi olup iyi avukatlar tutmasi gerekiyor, Su dedigin olay isin kolay kismi. Sponsor olmayi kabul eden bi sirket bulduktan (isin zor kismi)sonra gerisi kolay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Yeterlilik testlerinde de lise mezunu olarak secim yapinca agzima siciliyor bildigin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 NoTwisT said: toggie niye merak ediyorsun konusmadik mi msn'den hayirsiz insan :P ahah ya abi ne biliyim msn'de baska nick olunca kalmıyo aklımda. az kalsın öm bile atıcaktım sdfdsf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Bir arkadasimdan Londra hakkinda epeyce bilgi edindim. Ankara Anlasmasi sebebiyle saniyorum ki Londra olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar