Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir ulke secip yerlesmek

di

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Cevaplari bir cok kisi tarafindan merak edilen sorularimi sormaya basliyorum =)

1-1,5 sene icinde gerekli hazirliklari yapip esimle birlikte baska bir ulkeye yerlesmek istiyorum. Bu konuda da fikir ve onerilerle yardimizini rica ediyorum.

Ulke secimindeki baslica kriterler refah duzeyi ve is bulup bulamayacagimiz olacak.

Ben diplomam olmamasina ragmen birbiri ile alakali olan "web developer" ve "linux system administrator" unvanlarina sahibim. Esim ise IT denetimcisi. Telekom, GSM operatorleri ve bankalar gibi yerlerin IT denetimlerini yapiyor.

Bu baglamda aklimiza gelen ilk ulkeler Amerika, Ingiltere, Isvec ve Kanada oldu.

Oncelikle bu konuda tavsiye rica edecgim.

Ikinci olarak ise vize ve yerlesim olaylari devreye giriyor. Bu konuda merak ettiklerim biraz daha fazla;

* Yukarida listelenen ya da tavsiyelerinizle sececegimiz bir ulkeye en kolay yerlesim nasil olur ?

* Buradan gitmeden is ayarlayabilir miyiz ?

* Iki kisi oldugumuzu varsayarsak gidip yerlesmek ve ilk 3-4 ayi atlatmak icin ihtiyac duyacagimiz maddi imkan ne duzeyde olacaktir ?

Ucuncu konu ise askerlik durumu. Ben baska bir ulkeye yerlesmek istedigimde bunu ne sekilde bildirmeliyim ? Basima gelebilecek ters bir durum var midir ? 2,5 sene kadar daha tecilim var askerlik konusunda.

Bu arada esim Ernst & Young'da calisiyor. Kendi talebiyle yurt disindaki ofislerden birine gecisi soz konusu olabilir ama cok dusuk bir ihtimal bu. Bunun da etkilerini kestirebildiginiz kadariyla yazabilirseniz sevinirim.

Aklima gelenler simdilik bunlar ama sormam gereken daha fazla sey olduguna eminim. Onlari da siz akliniza geldikce eklerseniz pek makbule gecer.
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika anca esin vasitasiyla olur bence, isci vizesi cikmasi asiri zor cunku su an.
Sirketin, isci vizesi vermesi icin "Ben bu adama is verirken hicbir Amerikaliyi isinden etmedim" diye kanitlamasi gerekiyor. Bu krizde herkes adam cikarirken bunu diyemiyorlar, anca sirketin cok iyi olup iyi avukatlar tutmasi gerekiyor, normalde kotasinin 3 kati kadar olan isci vizesi basvurusu bu sene hala kotayi dolduramadi bu yuzden. Bi de diploman olmamasi isi iyice zorlastiriyor isci vizesi konusunda. Hatta imkansiz kiliyor acikcasi.

Isvec'in yasamak isteyecegin bir yer oldugunu dusunmuyorum pek. Ben sadece ogrenciydim, o yuzden bilmiyorum isci muhabbetlerini.

En kolayi Kanada olur, ama diploma olmadan her yer zor olabilir ya =/ en temizi esinin bi yere gecmesi bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

Sirketin, isci vizesi vermesi icin "Ben bu adama is verirken hicbir Amerikaliyi isinden etmedim" diye kanitlamasi gerekiyor. Bu krizde herkes adam cikarirken bunu diyemiyorlar, anca sirketin cok iyi olup iyi avukatlar tutmasi gerekiyor,

Su dedigin olay isin kolay kismi. Sponsor olmayi kabul eden bi sirket bulduktan (isin zor kismi)sonra gerisi kolay
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...