Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sizin patiğiniz ne renk?

Morgana

Öne çıkan mesajlar

''Erkekler aglamaz.''

''Erkekler korkmaz.''

''Erkekler kari gibi gülmez.''

Derken ortalik dul kadindan geçilmiyor. Zira zavalli erkekler genç
yasta Hakk'in rahmetine kavusuyorlar.

Siz hiç kapi komsusuna sabah kahvesine gidip karisini çekistiren erkek gördünüz mü? Fare görünce bagiran?
''Bu ara sinirlerim zayif''deyip habire aglayan?

Oysa onlar da kadinlarla ayni duygulara sahip olarak geliyorlar
dünyaya.

Lakin daha ilk gün ayaklarina mavi patik giydirmek suretiyle ''Agir ol bakalim!'' diyoruz.

''Ne alákasi var mavi patikle?'' demeyin. Mavi soguk ve ciddi bir
renktir. Kime isterseniz sorun. Ve katiyen tesadüf degildir o patiklerin rengi. Düsünülmüs, tasinilmis, seçilmistir.
Ayaga giydirildigi anda kulaga sunlar fisildanmis demektir:
Sen erkeksin.

Erkek olmanin gerekleri vardir. Ömrünün sonuna kadar bunlari yerine getirmekle yükümlüsün. Ömrünün süresi ise çatlama kat sayina bagli.Içine ata ata ne kadar yasayabilirsen artik. Bize sorarsan pek uzun sürecegi kanaatinde degiliz.

Dikkat edecegin husus, en dramatik hallerde bile mavi patikli oldugunu unutmamandir.

Misal,

Aşık oldun.

Sakin belli etme. Birak karsindaki yansin tutussun. Sen agir ol. Molla desinler yeter ki ásik demesinler.

Misal,

Sevgilinden ayrildin. Sakin aglayip sizlama. Yine birak karsindaki
yikilip sürünsün. Gözyasi dedigin kadin kismina yakisir. Zaten senin gözyasi bezlerin mavi patik operasyonuyla alinmis bulunuyor.

Misal,

Eve hirsiz girdi.

Karinla yataktasiniz. Tikirti duydunuz ya da hirsizla burun buruna geldiniz. Kim bogusacak adamla? Bak bakalim karinin ayaklarina! Ne renk patikleri?
Pembe.
Ya hirsizinkiyle seninki?
Mavi.

Kural,

Mavililer bogusacak.

Pembeliler bagiracak.

Herkes görevini bilsin. Ta dogumhanede yapildi bu is bölümü.

Misal,

Esinle kavga ettin.

Ne yapacaksin? Hiç. Isine gidip hiçbir sey olmamis gibi calisacaksin.

''Ay Ismail çok sinirim bozuk, benimki sabah sabah anneme laf
etti''diyemezsin.

Karin o esnada telefonun basinda, bir sigara ve bir kahve esliginde arkadaslarina seni çekistiriyor olabilir. Olsun.Onun mazereti var, patikleri pembe.

Misal,

Evde aniden bir böcek peydahlandi.

Kim gidecek üstüne? Tabii ki sen. Zira karinin gitmesi hiçbir ise
yaramaz.

Böcek renk körü mü? Maviyle pembeyi ayiramaz mi? Ve sorarim sana, hangi böcek pembeden korkar? Tam tersine aska gelip karinin üzerine tirmanmaya bile kalkisabilir.

Ama mavi... Birrrrr.

Misal,

Savasa gidilecek.

Kim gidecek? Tabii ki Mehmetçik. Sen hiç ''Vatan sagolsun'' diye
bagiran Aysecik gördün mü? Benim bildigim Aysecik kameranin karsisinda ''Size baba diyebilir miyim amca?'' diyordu ve hatirladigim kadariyla omuzunda tüfek falan da yoktu.

Diyecegim,

Mavi patikli olmak zor zanaat.

[Bu mesaj Morgana tarafından 13 Haziran 2004 19:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

allah kahretmesin mavi... şanslı olsaydım anam beni pembe patikli doğururdu[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir.

Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...

ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki:
Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Morgana, 13 Haziran 2004 19:32 tarihinde demiş ki:

Savasa gidilecek.

Kim gidecek? Tabii ki Mehmetçik. Sen hiç ''Vatan sagolsun'' diye
bagiran Aysecik gördün mü? Benim bildigim Aysecik kameranin karsisinda ''Size baba diyebilir miyim amca?'' diyordu ve hatirladigim kadariyla omuzunda tüfek falan da yoktu.

Diyecegim,

Mavi patikli olmak zor zanaat.

[Bu mesaj Morgana tarafından 13 Haziran 2004 19:37 tarihinde değiştirilmiştir]

Abi bu süper ötesi yaa , Mehmetçik gidecek olayı süper ötesi beni bu durumda güldürdün helal olsun sana..[signature][hline]In every j0b there is a n0!
Sosyal ağlarda paylaş

Kısmen doğru, ancak erkekler bu bahsedilen şeyleri "yapmaz" değil sadece yaptığını belli etmez.

Erkekliğin doğasıyla alakalı bir şey var bu. Genetik olmalı Y kromozomunda. Erkek her zaman güçlü olmalı, olmasa da öyle gözükmelidir. Her zaman rekabet etmeli, her zaman katı, her zaman belli kurallara bağlı olmalıdır. Belli bir "erkeklik onur kodu" gibi bir şey vardır erkeklerin doğasında, doğuştan gelir. Belki patiklerle gelir belki de daha öncesinde, ancak bu böyledir. Bu onurunu korumak zorundadır erkek, bu yüzden ağlamaz, daha doğrusu ağlasa da farkettirmez. Yıkılmaz, yıkılsa da içinde yıkılır. Zor durumda kalmaz, kalsa da yardım istemez. Çünkü gücü herşeye yetmek zorundadır. Yetmese bile öyle göstermelidir çevresine.

Böyleyiz malesef. Değişmez bu saatten sonra...[signature][hline]Karpuz 7 haziran 2004'te MSN'den demiş ki:
Neyse ben kaçıyorum meme elliycem.

Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Sosyal ağlarda paylaş

genetige baglamayin sunu abi
tamamiyla kulturden ve aliskanliktan gelen bir sey

Sen erkek bir cocuga bbekliginde barbileri verirsen, daha sonra kizlarin yaptigi seyleri yaptirirsan bak bakalim o cocuk ne oluyo?

O barbi bebekler girip kromozomlarini mi degistiriyo cocugun? yoo[signature][hline]Yattım, ağladım, uyuyakaldım
Ama once bu foruma baktim!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Volfied, 15 Haziran 2004 06:34 tarihinde demiş ki:
genetige baglamayin sunu abi
tamamiyla kulturden ve aliskanliktan gelen bir sey

Sen erkek bir cocuga bbekliginde barbileri verirsen, daha sonra kizlarin yaptigi seyleri yaptirirsan bak bakalim o cocuk ne oluyo?

O barbi bebekler girip kromozomlarini mi degistiriyo cocugun? yoo

Kültüre bağlı olsaydı belli başlı yerlerde olurdu. Ancak dünyanın neresine giderseniz gidin bu böyle. Sebebi basit, taa karanlık çağlarda böyle davranmayanlar ölüyorlardı yaşam koşullarında, ve zamanla bu davranış gene yerleşti, doğal seçilimle böyle davrananlar ayakta kaldı. Senin dediğin sadece genleri baskı altında tutmaktır. Yani genetik olarak kemerli burna sahip birine estetik ameliyat bile yapsan genlerinde hala kemerli burun geni vardır.

Aynı şekilde yeni doğmuş bebeğe sıradan bir sebze ve şeker gösterirsen direk şekere yönelir. Bu da aynı şekilde yiyecek kıtlığı döneminde karanlık çağlarda proteini ve besleyiciliği fazla olan besine yönelmeyenlerin elenmesi sonucu oluşmuştur.

Durum böyle, erkeklik gururumuz var ve bunu değiştiremezsin, ancak baskı altında tutarsın dediğin yöntemlerle ama eninde sonunda bi yerden pörtler.[signature][hline]Karpuz 7 haziran 2004'te MSN'den demiş ki:
Neyse ben kaçıyorum meme elliycem.

Quidquid latine dictum sit, altum viditur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
ilk başlarda kadın tarlada çalışır, erkek otlakta hayvanlarla ilgilenirdi, hayvancılık gelişmemiş, evcil hayvan sayısı artmamıştı. dolayısıyla yencek yemeği ortaya kadın koyardı, ve haliyle bu dönem anaerkil idi. hata sabanı kadınların çekmesi de bu zamanlara rastgelir (hani şu gerzek türk filmlerindeki zavallı(!) kadınlar).

gen demişsiniz ama bu dönemde gayet basit bir şekilde erkek ezilirdi, şimdi nasıl kız istenir, alınırsao zaman da erkek alınır dı.

hayvancılık geliştikçe, etin sofradaki yeri arttı, tarlada sabanı kadın yerine evcilleştirilen öküzler almaya başladı. ve noldu tataam bir anda her şey değişti, tek erkek bütün aileye bakabilir oldu. o gün bugündür ataerkil dönem sürüyo.

kısacası en bir işe yarayan -aslında sömürülen diyesim var-kuralı koyar.

bunları düşününce de o patiklerin ne işe yaradığını açık ve net görüyoruz. (gerçi şimdilerde herkes kendine yetiyor ama börtü böcek & askerlik & hırsız gibi durumlar var olduğundan ataerkillik azcık yumuşamış olsada devam edecek galba).[signature][hline]KEDIDIR KEDI !

[Bu mesaj Rahan tarafından 06 Temmuz 2004 07:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar bi erkek olsam da orda yazanlar beni çok etkilemedi. orada kadınlar ve erkekler arasında olan farkların çok küçük bi kısmı yer alıyo. aslında aynı duygularla doğup farklı patikler içinde yetiştirilmiş olduğumuz doğru, ama bunların da bazı nedenleri var. kadınlar hiç birşey yapmıyolar da zadece ağlaşıp dedikodu yapıyolar gibi yazmışsınız. aynı tüzde yazıyı bayanın biri çıkıp "pembe patikliyiz diye hep biz yemek yapıyoruz, hep biz temizlik yapıyoruz" falan diye yazabilirdi. çok sınırlı fikirler var orda... kadınları küçümseyen, erkeklere acıyan depresif bi yazı gibime geldi :)[signature][hline] - why are you wearing the stupid bunny suit?
- why are you wearing the stupid man suit?
Sosyal ağlarda paylaş

Mavi rengi giymek işte bizim yaşamamız...

Zorlukların hepsiyle baş etmek zorundayız,böceğiylede,hırsızıylada...

Zorluklarla en sert koşullarda gögüs gögüse savaşıp,tüm güçlüklerin altında kalanların tabii ki zamanla gücüde tükenecektir.

Ve Biz Mavilerin korkusuzluğu,en sonunda,damalarımızda saklı bir bakıma...

Ne bir renge bakıyor çevirirsen bunu,nede bir söze...

Kırılamayan zincirlerde dayanmaya bakıyor yürekteki.

"Eşeğe altın semerde vursan eşektir" desem,isterse pembe patiğimiz olsun...

Yine her savaşta vuralacağız...Yenileceğiz belki,ama ezilmeyeceğiz...

Ve en basitinden;

Her zorluğun üzerine gideceğiz.....

...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
Sosyal ağlarda paylaş

ya erkek var erkek var yazının çoğu haklı ama
ben bu dediklermizin hiçbirini yapmayan çok erkek tanırım mesela.ama has erkekler yani bizim gibiler böyle davranır gerçekten güzel yazı[signature][hline]Gidiyorum hayattan,suların aktığı yönden,rüzgarın sevgi dolu okşayışından uzaklara uzaklara gidiyorum....
Sosyal ağlarda paylaş

Ayşeciğin babasıda ölmüş ondan size baba diyebilirmiyim diyodu dimi :)

Edit:Lan erkek yok ortada laaan. Baba lazım LAAAAN!. Size baba diyebilirmiyim teyze.
[signature][hline]Kido Süt ve Lahmacunları
Damak zevkinize göre...
MMMMm Nefissss.

[Bu mesaj kiddo tarafından 12 Temmuz 2004 18:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Peki koşulları tersine çevirelim bakalım mutlu olabilecek misiniz:
Şöyle bi kadınla beraber olduğunuzu düşünelim. Herhangi bir sorunu olduğunda asla omzunuzda ağlamayan (daha çok, agresif tavırlar sergileyip gereksiz yere kalbinizi kırmayı tercih eden - zayıf görünmek yok!), kendini güvende hissetmeye ihtiyacı olmadığından başını göğsünüze yaslayıp huzur bulmak istemeyen (genelde siz sarılmaya kalktığınızda sırtını dönen), neşelendiğinde kahkaha atmamak için kendini kasan, aşık olduğunda o hani bıkkınlık verdiğini söylediğiniz sevgi dolu mesajları atmayan, ancak siz bişey yazarsanız bir iki kelimeyle mecburi cevaplar yazan(karizma çizilmeyecek ya), ayrıldığınızda ise "noolcak ya adam mı yok" diyip, üzülse bile belli etmeyen hatta hep yüzünüze gülen... Ve bunların tam tersini sizin yaptığınızı düşünün...
Hala pembe patikler daha mı cazip geliyo? :)

[Bu mesaj Nartanesi tarafından 14 Temmuz 2004 17:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...