Manve_13 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Çeviri yapıyordum da telekomünikasyonda geçen carrior to interference ratio tanımına karşılık güzel bişeyler bulamadım. Daha doğrusu tam olarak interference olayını tam çözemedim. Gürültü mü oluyor bu? Tam olarak gürültü de değil galiba... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 parazit cızırtı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordVithar Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 cık aradan ankara gibi birşey interference :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 halk dilinde parazit cızırtı falan evet gürültü ama terim olarak karşılığı haberleşmedeki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manve_13 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Hmm ben de öyle düşünmüştüm de burda bikaç yerde saçma sapan karşıma çıkınca çevirmede zorluk yaşadım. Nese bişeyler sıktım ben de onun yerine. Teşekkürler hepinize =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-alatariel- Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 but what can i do?..sometimes.. itz dı futbol detz dı futbol.. everything iz something happened. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 static Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Kaede said: halk dilinde parazit cızırtı falan evet gürültü ama terim olarak karşılığı haberleşmedeki gürültü "noise"un karşılığı terim olarak bildiğim kadarıyla. Noise filter lar için falan kullanılıyor. Bahsedilen şeyi 1-2 yerde "C/I Oranı" olarak gördüm ama tabii Carrier ve Interference'in baş harfleri onlar haliyle tam çeviri olmamış oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 interference noise deil. 2 dalganın max ve min noktalarının ust uste gelmesi sonucu sönumlenmesı(destructive interference) yada tam tersi 2 max birlesince cogalmasına deniyor(constructive (galiba) interference. wikipedia'ya gore turkcesi girişim imis. http://en.wikipedia.org/wiki/Interference_%28wave_propagation%29 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Ben de aynı şey değil diyorum zaten. Gürültü dediler ama o noiseun türkçesi interferenceinki değil diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar