Goarth Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 nileppezdel said: Werewolf said: nileppezdel said: @werewolf: Halk o kadar fakirken o zamanlar diyanete zaten ihtiyaç vardı. Laiklik de ilk anayasamızda yoktu zaten. Dine para yatırılması kadar saçma bir şey de olamaz zaten. Allah ile kul arasında bir olayken millet para kırıyor bundan. Savunulacak bir tarafı yok bence. Neyse of abi kilit gelcek konuya susalım bence :D bunun cami masrafı var, imamı var. kaldı din allah ile kul arasında falan diil, halkın çoğu kurana bakıp dini anlamak merakında ve kapasitesinde de diil, haliyle din adamlarına ihtiyaç duyuluyor. halkın fakirliğinin alakasını kuramıyorum bile ama artık uğraşmak da gelmiyor içimden, çünkü şurda bi argüman sunarken üzerine hiç düşünmüyomuşsun gibi geliyo bana. Halkın bağış yapma kapasitesi yoktu fakir olduğundan. Kiliselerde bağış sepeti dolaşır, bağış alırlar. Burada da cemaat bağış yapsa sorun olmaz atma recep din kardeşiyiz, kaçtane hayırsever amcalarımız,büyüğümüz her sene camiiler yaptırıyor.Bağış istesen öyle bir toplanır ki altından cami yaparsın
Sam Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 toggie said: peki bi de su yonden bak. halkın cogunlugunun cok cok cok ilgisini ceken seylerin cogunlugu zaten ozel. bu cok cok cok fazla sayıda olan insanların ilgisinden dolayı maddi olarak bir kaygısı da yok bu alanların. devletin orkestralara destek olmasının sebebi bu degil mi sence de? degilse ne olabilir? ilgi görmeyen birşeyi neden devlet yaşatsın? yaşamak için doğal bir ihtiyaç mı? ya da dünyada başka hiçbir yerde desteklenmeyen birşeyin son destekçileri miyiz? veya başka kimsenin kollayıp gözetmeyeceği, bizim kendi içimizden doğmuş bir kültürel unsur mu?
haydari Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Queen said: haydari bi enstrüman çalmaya kalksan saygı duyarsın baya össden kpssden farkı yok hatta össye çalıştığımdan daha çok gitar çalmama rağmen hiç başarılı değilim hala (össde başarılı oldum bu arada)üzgünüm. tüm argümanlarınız geçersiz. çocukken keman dersleri aldım. sonra ilgilenemedim. 18 yaşımda gitar çalmaya başladım. 4 yıl çaldım üniversitede grubumuz bile vardı. müzikten iyi anlarım. şu an çok başarılı olan bir ressamla vaktiyle tanıştığımda çok yüksek bir öss puanı ile girmişti üniversiteye. emin ol zeki ve başarılı insanlar zaten iyi sanatçı oluyorlar. diğerleri ise kambur.
Sam Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 toggie said: aynı sekilde sen de o grubun burada olup olmadıgına dair kanıt sunamazsın. çürütemiyorsan hiç devam etme, çünkü öyle bir grup var. olmasa müzik bölümündeki başlıkların %99'u metal ve türevleri üzerine olmaz.
toggie Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Sam said: toggie said: peki bi de su yonden bak. halkın cogunlugunun cok cok cok ilgisini ceken seylerin cogunlugu zaten ozel. bu cok cok cok fazla sayıda olan insanların ilgisinden dolayı maddi olarak bir kaygısı da yok bu alanların. devletin orkestralara destek olmasının sebebi bu degil mi sence de? degilse ne olabilir? ilgi görmeyen birşeyi neden devlet yaşatsın? yaşamak için doğal bir ihtiyaç mı? ya da dünyada başka hiçbir yerde desteklenmeyen birşeyin son destekçileri miyiz? veya başka kimsenin kollayıp gözetmeyeceği, bizim kendi içimizden doğmuş bir kültürel unsur mu? ilgi gormesini saglayabilir. ama kapatarak değil.
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 toggie said: Şimdi sen burada kimin kaç yaşında olduğunu, vergi verip vermediğini ya da oy kullanıp kullanmadıgını bilmiyorsun. O yuzden kacınız burda bu niteliklere sahip ki kendinizde soz hakkı buluyorsunuz diye cıkısma. Herkesin neci oldugunun da bir onemi yok, ama herkes her konuda yorum yapma hakkına sahiptir. Ciddiye almayacak ya da ciddiye alacak olan kim oldugunun da onemi var. Mesela sen benim fikirlerimi ciddiye alsan ne olur almasan ne olur di mi? Aynı sey tam tersi icin de gecerli. Yahu tabii ki bilmiyorum, biliyor olsam zaten ilk mesajımdan beri soru şeklinde yazıyor olmam mesajlarımı. Çıkıştığım falan da yok kimseye, taraf bile tutmuyorum ki olayda. Yorum yapma hakkına da tabii ki sahip herkes, kimseye "Sıs lan" dediğim yok. Sorun "Benim" sizi ciddiye alıp almamam veya "Sizin" beni ciddiye alıp almamanız da değil. Devlet nezdinde düşünüyorum ben.
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 toggie said: Werewolf said: toggie said: Sanatın bu ülkede dinden daha önemsiz bişey oldugunu mu soyleyeceksin? Fikirlerini uzatmadan, lafı dolandırmadan soylersen daha acık konusmus olursun. hayır, hangisinin sana ya da siz "elitlere" göre öneminin konuyla alakası olmadığını savunuyorum. gayet de açık açık demişim, halkın çoğunluğunun zerre umrunda olmayan ve işine yaramayan bişeye halkın vergisini gömme küstahlığını nerden buluyosunuz diye, ne laf dolandırması. peki bi de su yonden bak. halkın cogunlugunun cok cok cok ilgisini ceken seylerin cogunlugu zaten ozel. bu cok cok cok fazla sayıda olan insanların ilgisinden dolayı maddi olarak bir kaygısı da yok bu alanların. devletin orkestralara destek olmasının sebebi bu degil mi sence de? degilse ne olabilir? bi de su elit nedir bilmiyorum ben acıklar mısın. kime elit deniyor, ne yapıyoruz da elit oluyor. aksi taktirde ben de sana yobaz derim ki hic boyle bisey yapmak istemiyorum. birincisi ortada talep olmayan bir sanat anlayışının (ki maddi kaygılarının olmasının sebebi de bu) devlet tarafından desteklenmemesi gerektiğini savunuyorum ben. dinleyenlerin azlığı ve umursamazlığıyla devletin desteği arasında büyük bir orantısızlık olacaktır zaten. ve ben buna karşıyım. yeterince dinleyeni, ilgileneni olsaydı zaten tek başına ayakta durabilecek bir lükse devletin bu kadar yatırım yapması çok ama çok mantıksız. ikincisi, size önemli gelen ama halkın zerre umrunda olmayan bir lüksün, o halkın vergisiyle karşılanmasını istemek ve bu gerçekleşmediğinde "toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir" ayağına yatmanız elitistlik dolu ve küstahça bir hareket. elit dememin sebebi bu. ha allaha inanmayan birine de yobaz demek istiyosan ben seni tutmiim, alınmam.
Sam Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 toggie said: ilgi gormesini saglayabilir. ama kapatarak değil. neden?
barnacle Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 şu batının ahlaksızlığını komple alalım artık ya. bi değişiklik olsun yemişim kültürünü. hep aynı tas aynı hamam. değişin biraz. sonra budizme filan geçeriz. ne biliyim değişiklik olsun işte.
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 nileppezdel said: Werewolf said: nileppezdel said: @werewolf: Halk o kadar fakirken o zamanlar diyanete zaten ihtiyaç vardı. Laiklik de ilk anayasamızda yoktu zaten. Dine para yatırılması kadar saçma bir şey de olamaz zaten. Allah ile kul arasında bir olayken millet para kırıyor bundan. Savunulacak bir tarafı yok bence. Neyse of abi kilit gelcek konuya susalım bence :D bunun cami masrafı var, imamı var. kaldı din allah ile kul arasında falan diil, halkın çoğu kurana bakıp dini anlamak merakında ve kapasitesinde de diil, haliyle din adamlarına ihtiyaç duyuluyor. halkın fakirliğinin alakasını kuramıyorum bile ama artık uğraşmak da gelmiyor içimden, çünkü şurda bi argüman sunarken üzerine hiç düşünmüyomuşsun gibi geliyo bana. Halkın bağış yapma kapasitesi yoktu fakir olduğundan. Kiliselerde bağış sepeti dolaşır, bağış alırlar. Burada da cemaat bağış yapsa sorun olmaz bana kalsa ben de diyaneti kapatırım, komple bağış olayına sokarım ama, gidip de orkestra falan gibi şeylerin devlet bütçesinden pay almasını savunup diyanete çıkışmak samimiyetsizlikten başka bişi diil. klasik müzik sevdalıları da çok meraklıysa bağışını yapabilir.
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 o değilde bu ara opera yok ya cidden güzel en son geçen mart gibiydi sanırım la traviata gitmiştişm süreyyada bu ara güzel bişi var mı?
Sylian Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Ne kadar ekmek o kadar köfte. Eğer yaptığın işi toplum ya da -hadi globalleştik- dünya beğenmiyorsa, satamıyorsan hiç kimseden haraç gibi para alamazsınız güzel arkadaşım. Türkiye'nin bir an önce emeğe saygı anlayışını terketmesi lazım ki daha güzel sanat yapılabilsin.
aente Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 bu arada haydari'ye bir şey olursa ben hastanede bakılmamasını, ölürse de gömülmemesini istiyorum <3 zira vergi veriyorum :)))))
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 ASELSAN maselsan ne halta yarıyor peki? Anca köprü gişelerinde ki falan KGS aletlerini üretmişler onlarada para vermiyelim eminim opera sanatçıları daha çok hak eder o parayı
haydari Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 aente said: bu arada haydari'ye bir şey olursa ben hastanede bakılmamasını, ölürse de gömülmemesini istiyorum <3 zira vergi veriyorum :)))))sana bir şey olmasın genç.
Sam Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 aente said: bu arada haydari'ye bir şey olursa ben hastanede bakılmamasını, ölürse de gömülmemesini istiyorum <3 zira vergi veriyorum :))))) işte kişisel tercihlere göre değil, toplumun ortak faydasına göre verginin harcanma yeri sorgulanır. burada eleştirilen husus da toplumun ortak faydası için son derece verimsiz bir harcama olması sadece belli bir müzik türünün desteklenmesinin.
Economics Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 http://www.voiceofarizona.com/users/308/2008_01_24_caps_lock.jpg
toggie Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Sam said: toggie said: aynı sekilde sen de o grubun burada olup olmadıgına dair kanıt sunamazsın. çürütemiyorsan hiç devam etme, çünkü öyle bir grup var. olmasa müzik bölümündeki başlıkların %99'u metal ve türevleri üzerine olmaz. sen kanıtlayamazsın ben de çürütemem. kimse dinlememis diye savunmasını da garipsayemezsin. kimisi metal sever kimisi klasik sever. klasik müzik olusumunu savunması icin klasik müziği sevmesine gerek yok, sanata saygısı olması yeter. Sam said: toggie said: ilgi gormesini saglayabilir. ama kapatarak değil. neden? çünkü ülkenin sanata ihtiyacı var. her zaman da olacak. klasik müzikten hoslanıp da daha 1 kez bile senfoni orkestrası dinlememis olanlar var. bu da orkestraya verilen destekle tamamen alakalı malesef. bu ilgiyi arttırmanın yolu da yine orkestrayı idare edenlerin, yani devletin elinde. zaten gerekli ilgiyi gorseydi 1 milyon kez özel olmuştu. cok hızlı ilerliyor bu arada konu yetisemiyorum herkese. biraz oyun oynayıp dagıtayım kafayı. insan gibi tartısmaya calıstım kimseyi kırmamısızdır umarım. konu kilitlenmezse insallah kaldıgım yerden devam ederim yine gerekirse.
toggie Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 ha sunu da soyliyim aklımdaydı, unutmadan. nickini hatırlayamadım bu baslıgın sorumlusu olan arkadas, -kusura bakma- sey demis; orkestradakiler iyi calamıyolar zaten basarısızlar demis. haklı olabilir belki ama bunun caresi kapatmak degil. iyi olanlarını tutarsın sen de elinde gelistirirsin. insanların sevmesi icin ugrasırsın en azından. yani durum boyle olunca soyle anlasılıyo, "sanki ulan ne yaptıysak olmadı bi yaygınlastıramadık su isi, kimse dinlemiyo anasını satim en iyisi biz bunu kapatalım". boyle oldugunu dusunuyosanız soylediklerinizde haklısınız evet.
chagy Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 15 sayfa sonunda sizlerden çok şey öğrendim, en önemlisi ise; renkler ve zevkler tartışılmaz....ama zevksizlerle de tartışılmaz.
Sam Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 toggie said: sen kanıtlayamazsın ben de çürütemem. kimse dinlememis diye savunmasını da garipsayemezsin. kimisi metal sever kimisi klasik sever. klasik müzik olusumunu savunması icin klasik müziği sevmesine gerek yok, sanata saygısı olması yeter. kanıtlamışım, garipserim. hatta garipsedikten hemen sonra, "dostlar alışverişte görsün" planına göre "batı klasik müziğini destekler, cami yapılmasını da eleştirirsem en modern ben görünürüm burada!" maksadıyla yazıldıklarını düşünürüm. said: çünkü ülkenin sanata ihtiyacı var. her zaman da olacak. klasik müzikten hoslanıp da daha 1 kez bile senfoni orkestrası dinlememis olanlar var. bu da orkestraya verilen destekle tamamen alakalı malesef. bu ilgiyi arttırmanın yolu da yine orkestrayı idare edenlerin, yani devletin elinde. zaten gerekli ilgiyi gorseydi 1 milyon kez özel olmuştu. klasik müzik sanatın tek temsilcisi mi? neden o destekleniyor da arabesk, hang drum ya da death metal desteklenmiyor? 234892187123563812 çeşit görsel sanat türünü de ekleyebiliriz tabii bu örneklere ama yazıyı şişirmenin anlamı yok daha fazla, anafikri yazdım. ve evet özel senfoni orkestraları da var ve tv'lere bile çıkıyor bunlar zaman zaman. chagy said: renkler ve zevkler tartışılmaz....ama zevksizlerle de tartışılmaz. chagy said: renkler ve zevkler tartışılmaz.... chagy said: ama zevksizlerle de tartışılmaz. wut?
Loxias Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 1. si toplum dediğiniz kim kardeşim? Ben sen o değil mi? Benim çevremdeki herkes elit, hepside klasik müzik seviyor. Onlar toplum değil mi? Biz bunun devlet tarafından yürütülmesini istiyoruz, zira bunun için vergi veriyorum. 2. si bazı fikir, bilgi fakiri insancıklar burda, sanat yapanları, sanatla uğraşanları, bir iş yapıyorlar zannediyor. Argümanı da "devlet ozaman öbür bölümler içinde iş sahası açsın". Fikirsiz arkadaşım, bu bir İŞ değil. Bu SANAT. Bu para kazanılmak için yapılmaz. Sanat karşılığında hayatını devam ettirebileceğin parayı alırsın. Bu insanların HAYATI SANATTIR! Böyle kendini bilmezleri görmekten nefret ediyorum. Size kalsa, sizin beğenmediğiniz sevmediğiniz her şey kapatılmalı. Benim çevremdekiler dinsiz şerefsizler. Biz cami istemiyoruz. Diyanet işleri istemiyoruz. Aynı zamanda vicdani redciyiz. Ordu istemiyoruz. Vergilerimizle silah cephane alınmasını istemiyoruz. Biz elitiz. Bizde halkız.. yersen
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Sanat elbet büyük zengin şehirlerde daha çok gelişir ve takdir edilir çünkü karnı aç olan adam akşam ne izlesem/dinlesem diye düşünmez yemek bulmayı düşünür o yüzden doğal yani herkesin sanatla ilgilenmemesi yada ilgilenememesi ve bunun daha çok modern ve çağdaş kesimlerde takdir edilmesi. Ama eğitim almış insanların burda çıkıp "HARBİDEN LO BU ORKESTRA NEYİN NE İŞE YARAR KAPAYAK" demesi çok komik ve acı.
Sylian Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Loxias said: 1. si toplum dediğiniz kim kardeşim? Ben sen o değil mi? Benim çevremdeki herkes elit, hepside klasik müzik seviyor. Onlar toplum değil mi? Biz bunun devlet tarafından yürütülmesini istiyoruz, zira bunun için vergi veriyorum. Tamam sen vergi ver o yapılan işi sevmiyenler ne olacak? Resmen bunun haraçtan farkı yok çünkü hayatıma hiç bir katkısı olmayan bir şeye para veriyor olacağım. Onun yerine özelleştirirsiniz parayı o şekilde verirsiniz gayet adil bir uygulama olur. Loxias said: 2. si bazı fikir, bilgi fakiri insancıklar burda, sanat yapanları, sanatla uğraşanları, bir iş yapıyorlar zannediyor. Argümanı da "devlet ozaman öbür bölümler içinde iş sahası açsın". Fikirsiz arkadaşım, bu bir İŞ değil. Bu SANAT. Bu para kazanılmak için yapılmaz. Sanat karşılığında hayatını devam ettirebileceğin parayı alırsın. Bu insanların HAYATI SANATTIR! Para kazanılmak için yapılmıyorsa bir zahmet insanlardan zorla para toplamayın o zaman.
Öne çıkan mesajlar