Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

crytek'e sinirliyim

RaidenXelRu

Öne çıkan mesajlar

e büyüğü kurumsalı olmuyor işte ortaya iş çıkartmadan, kimse kimseye güvenmiyor, kimse kimsenin bir şey başarabileceğinden emin değil, neredeyse hiç bir programcı şu adamın fikirlerini hayata geçirelim adam sanatçı demiyor -biz programcıyız ne istersek onu yaparız- düşüncesinde ve ortaya haliyle görsel olarak bombok işler çıkarıyor genelde. jonathan blow braid i yaptıktan sonra istediği oyun firmasına rahatlıkla girer gibi geliyor bana :)

edit: hem sizin için söz veriyorum aktif projeleri 3 hafta içerisinde 4-5 e çıkarıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone:

Valla ODTÜ teknoloji şirketlerine kuluçka merkezi olarak hizmet veriyor. YFYİ var mesela en basitinden, orayı kazanıp da kurulun animasyon firmaları var. Bi de adam odtüden çıkmış garanti iş imkanları varken sevse bile oyun sektörüne adım atmak (yurtdışında çalışmayacaksa) gibi bi riski niye alsın ki. Rakamlar ortada sonuçta Türkiye'de sadece 14 kişi orijinal oyun alıyor, sen hariç 13.

Ezdirtmem lan üniversitemi
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bunu da anlayamadım ya, Türkiye'de ps3 fiyatları malum, gümrük öküz gibi bindiriyor, yurtdışında 300 dolarsa, burada da 300 lira olsa, insanlar da playasiadaki fiyatlar gibi fiyatlara oyun alabilse satılmayacak sanki? Şimdi satılıyorsa, o zaman hayli hayli satılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

"ucuz olsa peynir ekmek gibi satilir" biraz hikaye..

steam'de her oyun ayni fiyata satiliyor, hatta cogu oyun cok ucuz. gumruk filan da yok. bu mantikla sanirsin ki steam'in en buyuk pazari turkiye.

olay pazarında değil ki müm. demek istediğim şu ama, kiev'de satılan orjinal oyun sayısına oldukça yakındır steam'den türk tarafından alınan oyun sayısı, demek istediğim o.
Sosyal ağlarda paylaş

benb ilk kez cizgiroman okduğudma cizgi roman cizebilirim büyüyünce dmeiştim, sonra cizgi filminde yapılan bişi olduğunu fark edince, aaa cizgi filmde cizebilirim dedim.

Mımarlığa giremiyince umarım bunlardan biri olucak. uğraşıyoz bakalım.

Yanı pekte öle dğeil be fistan.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

işte onu yapacak adam çok az sorun o

onu yurt dışında daha rahat yapiosun, yeri geldi mi işsizlik maaşı aliosun yeri geldi mi iki üç freelance part time iş yapıp geçinebiliosun.

Türkiyede adam normal iş bile bulamio ki bırak gamedeveloperlığı .

belkide gerçekten sorunun altında yatan ana problem budur. dediklerine harfi harfine katılıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

Crytekın ortaklardan birinin yeğeni arkadaşım burada, kendiside crytekte çalışıyor.

bi kaç sorum olsa mümkünmüdür ? :D

1- Bu internshipte sadece ab vatandaşlarının alınması , Almanya Hukukuylamı bağlantılı yoksa Crytekin kendi seçimimi?
2- Cryengine Kullanıcak herhangi bir projeye , olumlu düşünüldügü vakit sponsorluk verilebilirmi ?
3- eğer verilebilirse bu oyun AAA title mı olmalı ?

cevaplamasanızda teşekkur ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

benim de sana bir sorum raiden bu arada,
madem oyun yapımcılığı konusunda bir kariyer düşünüyorsun;
neler yaptın şimdiye kadar?
şunu öğrendim, bu seminere gittim, bu konuda elimden geldiği imkanlarla şu işi çıkarttım da yeterli cevaplar olacaktır benim için.
artık paticik ayar makinası tandansında olduğu için de sorumun sarkastik olmadığını içtenlikle belirtebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Devokai said:

Mum_Chamber said:

"ucuz olsa peynir ekmek gibi satilir" biraz hikaye..

steam'de her oyun ayni fiyata satiliyor, hatta cogu oyun cok ucuz. gumruk filan da yok. bu mantikla sanirsin ki steam'in en buyuk pazari turkiye.

olay pazarında değil ki müm. demek istediğim şu ama, kiev'de satılan orjinal oyun sayısına oldukça yakındır steam'den türk tarafından alınan oyun sayısı, demek istediğim o.

olay pazarinda degil zaten, eger yle olsa adamlar amerikaya acarlar ofislerini.. ben sadece oradaki mantik hatasina isaret edeyim dedim. yani turkiyede oyun satilmamasinin sebebi fiyatlar degil. belki ahlak anlayisimiz, belki bu konulardaki egitimsizligimiz, belki yasal bosluklar ama katiyen fiyatlar degil.
Sosyal ağlarda paylaş

studyo konusuna gelirsek de, kiev, busapeste filan diye begenmiyorsunuz ama, o ulkelerden coook basarili yazilimcilar, teknik artistler cikiyor. aktif olarak oyun gelistiren ya da cok iyi oyunlar gelistirmis firmalari da mevcut. yani boyle bir endustrileri var. bizde ise kocaman bir sifir. en iyi firmamiz mount&blade'in yapimcilari, onlar da 6 kisilik bir studyo..
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

benb ilk kez cizgiroman okduğudma cizgi roman cizebilirim büyüyünce dmeiştim, sonra cizgi filminde yapılan bişi olduğunu fark edince, aaa cizgi filmde cizebilirim dedim.

Mımarlığa giremiyince umarım bunlardan biri olucak. uğraşıyoz bakalım.

Yanı pekte öle dğeil be fistan.

çizgi film/animasyon yaparsın da disney'e mi çizeceksin yoksa pixar'a mı?
o yüzden dedim ben fazla hayale gerek yok gibisinden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...