RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 internship bile sadece avrupa birligi vatandaşlarına ! isyanım var arkadaş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 welcome to 3. dünya ülkesi arkadaşım :D devlet memuru olunuz, masan bile var bak süper: http://saruhanli.meb.gov.tr/resimler/%C5%9EenolCANBULAT.jpg arkadaki garip şey takvim mi lan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 şu son resim benı nasıl derin bir umutsuzluğa gark etti anlatamam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 amcam ne güzel memnun hayatından Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 crytek de sana sinirli, oyunlari orijinla almiyomussun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
crytek Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 :X Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 git la burdan sevmioz cryteki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Economics Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 bu konuda cryteke bende kırgınım RaidenXelRu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 bilmiyorum yazan oldu mu da google'in var şubesi İstanbul'da.ama müşteri kabul etmiyo. öle oturup çay içiolar heralde içerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 nası müşteri kabul ediceklerki? girip sitemi sorucaz adamlara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 ahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Economics Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 niye sormayalım ki . google a başka ne sorcan yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 page rank nası yükselir diye gidip sorar millet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 bizim yan tarafta pidecimiz var sizin ne üstüneydi acaba ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2010 * sitenin biri var gmailime spam yapıp duruyor banlarmısınız * hacklendim şifremi geri verir misiniz * neden benim sitemi indexlemiyorsunuz * adımı soyadımı aratınca çıkan kişisel bilgilerimi içeren sayfaları silermisiniz * şu youtube'u bi açtırmadınız gitti * youtube videomu silmişsiniz, ne iş * "alo google", "böyle böyle bir hata yazıyor ne demek bu" * google android telefonum bozuldu, getirsem teknik servise gönderir misiniz * google mapste beni uygunsuz pozisynoda yakalamışsınız, silin hemen * google mapste bizim şirketin adı yok yazıverin onu da reklam olsun * sitenize giremiyorum, ne yaptınız siteye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 RaidenXelRu said: game design sektörü gerçekten aldı başını gidiyor.Türkiye'de ise herhalde avrupanın bu konuda en geri kalmış ülkesiyiz(tamam biraz abartı olabilir).sırf oyun oynamayı hobi edinmemiş ; bu oyunların yapım aşamalarına , concept artlara , level designlara,engine'lere gerçekten ilgi duyan merak eden insanlar var aramızda.bende bunlardan biriyim.şimdi elimizde Crytek gibi bir koz var.Türkiye'yi bu sektöre sokabilicek , gerçekten kaliteli çalışanlar yetiştirebilecek.anlam veremedigim nokta , neden Kiev'e branch açılıyorda Istanbula Açılmıyor? veya aramızda bu konuya merak sarmış arkadaşlar varmı düşünceleri neler? bildim bileli crytek eleştiriliyor Türkiye'de iyi güzel de, mesela adamlar odtü'de "atom" projesi altında cryengine 3.0 eğitimi verceklermiş. gerçi odtü'nün atom şeysini yetersiz buluyorum. aslında odtü türkiye'nin en meşhur üniversitesi ve sözde Türkiye'nin en "zeki" öğrencilerini yetiştiriyor. ama halen bilgisayar piyasasında doğru düzgün bir adım atılabilmiş değil. aslında bu biraz da ülkenin bakış açısından kaynaklanıyor, gençler hep "uluslararası ilişkiler/işletme/elektrik elektronik/tıp" bazlı yetişiyor ve kendilerini bu kariyerlere şartlandırıyor. bilgisayar animasyon/yapay zeka/oyun programcılığı konusunda uğraşan kişi çıkmıyor. aslında uğraşanlar var, yok değil, ama onlar da hep pazarlama ve reklam bölümlerine hücüm ettiği için bilgisayar bölümü hep boş kalıyor. atom'u başarısız buluyorum çünkü dünya oyun piyasasını yeterince incelemediğini ve türkiye oyun piyasasına katkıda bulunamayacaklarını düşünüyorum. yine de 2010 yılında göreceğiz bakalım neler yapacaklar. ayrıca şu var, crytek'e atar yapmışız hemen ama bu tip şeylerin olmamasının bir suçu da bizde. aslında yardım edebilecek ve bir şeyler katabilecek çok kişi var yurtdışında, crytek de bunlardan biri. attığın en ufak bir adımı destekleyebilecekler. crytek'in atom altında cryengine 3.0 dersleri vermeye başlaması da buna bir örnek. ama devamı gelebilecek bir hamle yapan olmadı şimdiye kadar. insanlar ya bilgisayar mühendisliğine gidip cep telefonu oyunu şirketlerine giriyorlar, ya süper sanat ve animasyon kasıp reklamlarda 2 saniyelik müthiş sahneyi yapabilmek için ter döküyorlar, ya da "en süper oyunu yapacam öyle böyle değil" diye çıkıp ardından browser oyunundan başka bir şey beceremiyorlar. sırf hamle değil, devamını getirebilecek hamlelere ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Crytekın ortaklardan birinin yeğeni arkadaşım burada, kendiside crytekte çalışıyor. Bir ara aramalar olmuştu bunları ihbar etmişlerdi, o zamanda diyordu çeker gideriz diye gerekirse. Türkiye'de açmamalarıyla ilgili çok neden var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 GEd said: Crytekın ortaklardan birinin yeğeni arkadaşım burada, kendiside crytekte çalışıyor. Bir ara aramalar olmuştu bunları ihbar etmişlerdi, o zamanda diyordu çeker gideriz diye gerekirse. Türkiye'de açmamalarıyla ilgili çok neden var :) eleman yanimda hatta simdi, konuya yorumu su , turklerde programci yok, rusya ve civari kral programci kayniyor. Budapeste'de dizaynırların şefi falan türkmüş bu arada, yetenekli olanı alıyorlar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Ya bi de şöle bi sorunu var ülkemizin. Mesela dielim bi grup insan var meraklı bi sektöre, işte designerı coderı vs birleşip indie bi oyun yapacaklar. Fakat bu adamlar bu işten para kazanamıcağından dolayı bi yandan kendilerini geçindirmek zorundalar, bu da çoğu zamanını aliodur o insanların o yüzden hiçbi zaman efficient bi iş çıkaramiolar o oyunu geliştirmede. Yani etrafımda var tanıdığım pc mühendisi dir bilmenedir. Sürekli kendi işleriyle geçim derdiyle uğraşmaktan şöle bi keyfine istediğim şeyi yapiim die oturamio. Ayrıca tembellik de var çoğu insanda Bi oyunu geliştirmeye başlarken bi başta bedava ya çalışacaksın başka çaren yok. Oyunun belli hatları belli olucna belki sponsor bulursun edersin de önce bi aç kalacaksın veya ek iş yaparak geçinirsin bu da dediim gibi o yapılcak oyunu çok pis baltalio. Yani ben game design hakkıdna bilgili ve istekli olan bi coder olsam kendimi düşünüorum açıkcası nerden başlayabilirim ki? ya böle işi gücü bırakıp benim gibi 4-5 kişiyi toplayıp küçük bi ofis tutup kasıp çalışacaksın. Aileden geçinceskin. ya da ben şöle bi şirkete giriim software developer olarak para kazaniim de arada gerçekleştiririm hayallerimi diip sonra sabah akşam çalışıp eve döndüğümde malak gibi ulan bi dinleniim diip yatacaksın. ama şu işe bi generasyon risk alıp başlaması lazım ki en azından başlanınca arkadan isnanlar katılır en azından 1 tane şirket bile olsa, game developerlar oraya girer ordan başka şirketler kurulur vs. Ama 1 grup insan bu adımı atmak zorunda yani yoksa bu böle gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 daha az calısıp daha az kazanıcaksın, daha az yiyiceksin, bi yandan kendi isine calısıcaksın. bide bunu tek basına değil 5-10 kisiyle yapıcaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devokai Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 e madem sohbeti geçiyor araya sokayım; daha üç günlük iş ama, http://mbga.mezarlikbekcisi.com bil mukavele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 işte onu yapacak adam çok az sorun o onu yurt dışında daha rahat yapiosun, yeri geldi mi işsizlik maaşı aliosun yeri geldi mi iki üç freelance part time iş yapıp geçinebiliosun. Türkiyede adam normal iş bile bulamio ki bırak gamedeveloperlığı . mesela sen gökçen, designer adamsın, topla 5-10 adamı coderı yapın bakalım indie bi oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Kiev 5 senedir varmış bide, esas Sofya'ya açmışlar ona kızıcakmışsınız asdadas. Sofyada 2 oyun yapmış (mmorpg) yapmış bir firmayı satın almışlar, varsa öyle türkiyede firma onuda alsınlar. http://www.crytek.com/news/news/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=120&tx_ttnews%5BbackPid%5D=9&cHash=0bb05f6864 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devokai Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 arada kaynamasın diye bir daha postlayayım da ben, ne olur ne olmaz. belki birinin gözüne çarpar, belki ilgilenir. http://mbga.mezarlikbekcisi.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2010 Biten Projeler Şu anda biten proje bulunmamaktadır. ehehe ya daha böle kurumsal olması gerekio ama işte yoksa internet üzerinden küçük projelerle olmuo bu iş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar