Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Troyalılar Türk müydü?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ortak ataya Turk denmishtir kelimesi aslinda dogru, Dilimizde bu kelimenin karsilgigi yok cunki/Ingilizce de Turkish ve Turkic olarak ikiye ayrilir bu ama Turkcemizde boyle bir ayrim yok Turk olarak gecher her ikiside.
1200 yili derken neyi kastettigini anlamadim valla 1200 yilinda Turk diye bir irk oldugu kesin cunki.
Mogollar Kismina gelince aramizda bir genetik benzerlik oldugu dogrudur.Bazi arashtirmacilar mogollari da Turkic olarak kabul ederler.
Çengiz (Çingiz) Turk`tur. Konushtugu dil turkcedir.Buradan sanirim Turk oldugu kanisina varabiliriz.Bir ulkeyi yonetmek icin illa o irktan olmak gerekmez.
Macarlar konsuna gelince, Slavlarla Hun(Kun) larin birleshmesinden ortaya cikmish bir halktir macarlar. Hunlarin ise tarihte ilk bilinen Turk boyu olduklari bir gercektir.Konushtuklari dil Turkcedir.(Bir sure once izledigim yabanci bir belgeselde Hunlari anlatiyordu ve Barbarlar olarak nitelendiryordu. Sunucu 1-2 kere sordu peki irklari yada kokenleri bellimiydi diye. En sonunda anlatan kishi haklarinda bilinen tek sey Turkce konushtuklari diyerek konuyu kapadi)/Yani buaradan Macarlarin Turk kani tashidiklarini cikartabiliriz.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
dunya'da iki tur insan vardir:

1. turkler
2. bir sekilde soylarinin turklere bagli oldugu kesfedilecek olanlar

tarihte her yenilmis/kaybetmis/ezilmis gruba turk demek yine bize ozgu galiba, arabesk ruhumuzun ilaci gibi bisi... yok kizilderililer, yok truvalilar bu ne yahu

yakinda neanderthaller de turkmus, biz onlardan evrimlestik die yazi dizileri cikacak buyuk askla bekliorum[signature][hline]"Es irrt der Mensch so lang er strebt." - Faust I: Prolog im Himmel / J.W. v. Goethe
Futurama - Bender's Humor by Microsoft Joke
""The thing that bothers me the most is the lying." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked)
to pull a homer: to succeed despite idiocy

[Bu mesaj HellHound tarafından 03 Haziran 2004 14:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Hadi Unity sen bir koşu sor gel.

Yapma Allah aşkına Unity tüm tarih adam türktür diyor sen değildir diyosun. Bir de savaşıyorsun da tarihi sen ben yazmıyoruz, yazılanları kabul ediyoruz. "Bence değildir" şeklinde bir tavırla tarih mi tartışılır?

Neyse esas konu zaten bu değil ondan ben daha fazla bu konuyu uzatmıyorum. Hem konu sapıyor hem de gereksiz uzuyor.
Mesaj tarihi:
elfler ve cüceler de türktür ama onlar paralel evren olan periler diyarından gelmişlerdir. (hadi bakim bunu kanıtlayın :-P)[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
Mesaj tarihi:
öncelikle eline sağlık ghaldszar iyi ki c/p yapmışsın, keyifli bir yazı dizisiymiş. yazı kuru iddia ile değil tarihçilerden, yazılardan örneklerle yazılmış. tabii yazarına da teşekkür etmek gerek.

olayın Türk'tür değildir boyutunu tartışmaya gerek yok. birçok defa tartışıldı zaten. kimine göre herkes Türk, kimine göre Türk diye bir ırk yok, bu ancak bir "boy"dur. bu tartışma sürüp gider. ama Atatürk'ün (ki tarihi iyi bilen bir kişiydi ) bu sözü söylemesi, Çanakkale Savaşı ile Truva Savaşı arasında benzerlik kurmuş olmasından geliyor bence.

devam filmi içinse zaten ilyada'dan konu var. Odyseus'un dönüş yolculuğunda başından geçen maceraları, eğer devam filmi çekilecekse hali hazırda bir malzeme var. ama kaçan troyalılar için iyi atışlar gelebilir. dur bakalım nolacak.
Mesaj tarihi:
said:
DeLiDuMRuL, 03 Haziran 2004 11:23 tarihinde demiş ki:
Ortak ataya Turk denmishtir kelimesi aslinda dogru, Dilimizde bu kelimenin karsilgigi yok cunki/Ingilizce de Turkish ve Turkic olarak ikiye ayrilir bu ama Turkcemizde boyle bir ayrim yok Turk olarak gecher her ikiside.
1200 yili derken neyi kastettigini anlamadim valla 1200 yilinda Turk diye bir irk oldugu kesin cunki.
Mogollar Kismina gelince aramizda bir genetik benzerlik oldugu dogrudur.Bazi arashtirmacilar mogollari da Turkic olarak kabul ederler.
Çengiz (Çingiz) Turk`tur. Konushtugu dil turkcedir.Buradan sanirim Turk oldugu kanisina varabiliriz.Bir ulkeyi yonetmek icin illa o irktan olmak gerekmez.
Macarlar konsuna gelince, Slavlarla Hun(Kun) larin birleshmesinden ortaya cikmish bir halktir macarlar. Hunlarin ise tarihte ilk bilinen Turk boyu olduklari bir gercektir.Konushtuklari dil Turkcedir.(Bir sure once izledigim yabanci bir belgeselde Hunlari anlatiyordu ve Barbarlar olarak nitelendiryordu. Sunucu 1-2 kere sordu peki irklari yada kokenleri bellimiydi diye. En sonunda anlatan kishi haklarinda bilinen tek sey Turkce konushtuklari diyerek konuyu kapadi)/Yani buaradan Macarlarin Turk kani tashidiklarini cikartabiliriz.

1200 yilindaki turk kim abicim ? bagdat halifelerine hizmet eden oguz boylarinin irandan anadoluya devlet kurmus ardillari mi ?

buna turk dersek o zaman mogollar turk olmaz, cunku bu grubun orta asyada bir devami yok. aynen macarlar gibi, once ortadoguya sonra anadoluya yerleserek farkli bir kimlik kazanmis, milletlesmis bir budun olur.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
ghaldszar, 03 Haziran 2004 14:51 tarihinde demiş ki:
Hadi Unity sen bir koşu sor gel.

Yapma Allah aşkına Unity tüm tarih adam türktür diyor sen değildir diyosun. Bir de savaşıyorsun da tarihi sen ben yazmıyoruz, yazılanları kabul ediyoruz. "Bence değildir" şeklinde bir tavırla tarih mi tartışılır?

Neyse esas konu zaten bu değil ondan ben daha fazla bu konuyu uzatmıyorum. Hem konu sapıyor hem de gereksiz uzuyor.

abi kim diyor turk diye ? 3 adam ismi soyledin bu adamlar turk mu ediyor bir kisiyi. iyi o zaman yazalim gandalfi da turk etsinler. 'tum tarih' ne demek ? hani nerede 'tum tarih' ?[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 03 Haziran 2004 17:30 tarihinde demiş ki:
1200 yilindaki turk kim abicim ? bagdat halifelerine hizmet eden oguz boylarinin irandan anadoluya devlet kurmus ardillari mi ?

buna turk dersek o zaman mogollar turk olmaz, cunku bu grubun orta asyada bir devami yok. aynen macarlar gibi, once ortadoguya sonra anadoluya yerleserek farkli bir kimlik kazanmis, milletlesmis bir budun olur.

Yuhareyn.200 yilindaki kim desen anlarim da senin benden fazla tarih bilgin var 1200 yilinda Turk nerde dersen sana yakishmaz.1299 da Osmanli zaten ilan etti ozgurlugunu.Oradaki Turk boylari kafana tas yagdirir gece carparlar valla.Mogollar Turk tur demedim yanlish anlattim sanirim Mogollar Turk kani tasirlar dedim. Bu arada `Budun` gibi kelimler duyuyorum senden hayirdir bir egilim icine falan mi girdin gorushmeyeli.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Mesaj tarihi:
truva kelimesi bizim osmanlı büyüklerinin uydurması fransızcadan esinlenmişler aslında troya veya İlios veya Viluşa.bakın o filmin sonunda çok önemli bir cümle geçiyor. Hector , atı evcilleştiren adam ... falan filan diyor.o zamanlar truvalıların bağları hititlerle güçlüymüş ve kendilerini hititli gibi görmemişler zaten hititlerdeki at sevdasıda hiç bir zaman truvalılar kadar ileri gitmemiş,basit bir kavram gibi gözükebilir ama truvalıların at sevdası bile onların orta asya kökenli olduğuna işaret olabilir.
Mesaj tarihi:
Atatürk bilmeden laf etmiyceğine göre var bi benzerlik.
Ama türkleride bi kaliba sokmak zor her milletle bişeyimiz olmuş 10 askerden 1 i çocuk yapsa her ırka kariştik demektir.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki:
şopar sensin lan ben tinerciyim
Mesaj tarihi:
Abi hiçbirimiz türk değilizki tartışıyoruz.Selçuklular buraya yerleşmeye başladığında zilyon tane değişik ulus vardı ki burada?![signature][hline]İndim yarin bahçesine,
Parsellenmiş...
Mesaj tarihi:
said:
RamsesII, 08 Haziran 2004 18:00 tarihinde demiş ki:
Abi hiçbirimiz türk değilizki tartışıyoruz.Selçuklular buraya yerleşmeye başladığında zilyon tane değişik ulus vardı ki burada?!

Genellemeyi begenmedim acikcaisi kendi adina konushup tartishabilirsin bunu. Daha fazla yazarsam pis faso diyeceksiniz konu kitleencek. O yuzden kendi adina yorum yap.
Mesaj tarihi:
sen dedenin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin saf kan tük olduğuna nasil bu kadar emin olabiliyorsun. Hadi büyük dedenden eminsin hiçmi araya yabancı kökenli bayan girmemiş?
Osmanlıdan gelmeyiz osmanlı dediğinde bilmem kaç ırklı imparatorluk müslüman türkler çoğunluk olabilir ama karişimda bolca olmuştur.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki:
şopar sensin lan ben tinerciyim
Mesaj tarihi:
said:
RRa, 09 Haziran 2004 14:17 tarihinde demiş ki:
sen dedenin dedesinin dedesinin dedesinin dedesinin saf kan tük olduğuna nasil bu kadar emin olabiliyorsun. Hadi büyük dedenden eminsin hiçmi araya yabancı kökenli bayan girmemiş?
Osmanlıdan gelmeyiz osmanlı dediğinde bilmem kaç ırklı imparatorluk müslüman türkler çoğunluk olabilir ama karişimda bolca olmuştur.

Ben safkan Turk`ten basetmishmiyim yazimda? Dna testi mi yapalim demishim ? Sen Turk degilsin demek baska birsey.
said:

Abi hiçbirimiz türk değilizki tartışıyoruz.Selçuklular buraya yerleşmeye başladığında zilyon tane değişik ulus vardı ki burada?!

Bir daha oku bakalim ne yazmilmish.

PS : unitiyuz bi sus sen
  • Yeni Oluştur...