Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

acil yardım ekonomiden biraz olsun anlayan

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
off ya ödev kolay diye son güne bırakmıştım meğersem kazık gibi ödevmiş.

arkadaşlar tuik'in sayfasından 1998 ile 2008 arasındaki enflasyon oranlarını nasıl bulcam ben?
Mesaj tarihi:
http://www.google.com.tr/search?rlz=1C1CHMB_trTR355TR355&aq=1&oq=enflasyon+oranlar%C4%B1&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=enflasyon+oranlar%C4%B1+y%C4%B1llara+g%C3%B6re
Mesaj tarihi:
buyse sağol

ya mortis hocalar illa tuik'teki verileri istiyorlar, illa tuikin sitesinden olmak zorunda değil de ordaki verilerin kullanılması lazım ama.

abi kafayı yiyecem sayılara baka baka :S, yazılım müh öğrencisine yapılcak işkence değil bu :(
Mesaj tarihi:
abi enflasyon oranlarını tuik açıklıyor zaten. diğer sitedeki oranlarda tuikten alınmış zaten. çok ayrıntı istemiyorlarsa kullan onları
Mesaj tarihi:
daha doğrusu ayların yıllık enflasyon oranı mı önemli bizim için
misal 2008 nisan yıllık enflasyon oranı %5 diyor bunu mu baz alcam yoksa nisan ayı aylık enflasyon oranını mı?
Mesaj tarihi:
ya bişi daha sorcam sonraki ödevde defina all money supply concept demiş

bu money supply conceptler ne oluyor yaklaşımlar mı oluyor şikago yaklaımışı klasik yaklaşım fln?
Mesaj tarihi:
m1 m2 m3 para arzı miktarlarıdır. her birinin değişik bir anlamı vardır. level level giderler.

onun datası da orada var:

http://evds.tcmb.gov.tr/cgi-bin/famecgi?cgi=$ozetweb&DIL=TR&ARAVERIGRUP=bie_prarz.db
Mesaj tarihi:
neyi yanlış yapmışım yaf,
2008 m1 m2 m3 m1y m2y değerlerini dediğiniz siteden aldım zaten.
yalnız işte ekonomi almayan adama birden döviz tevdiatı efenim b tipi kikit fon emisyon fln diyince anlaşılmıyor bişi.

hocaya söyledim zaten enflasyonu direk tefe'den hespaladım üfe'yi hesaba katmadım 12 aylık değilde çeyreklik hesapladım diye tmm dedi.

bi işte bu m'lerin yorumu konusu vardı onu tam yapamadım, m1 ile enflasyon ilişkisi nedir fln yapmadım onları...
  • Yeni Oluştur...